Newyorkerbyheart

Salat med pærer, parmaskinke og gorgonzola (fra Anne Mad)……….

Blandede salater, lidt dadler og forårsløg fordeles på et fad……….

Fine skiver af pærer og ristede græskarkerner kommes på…………

Det hele vendes godt sammen, inden sprødt parmaskinke og gorgonzola kommes på. Dryp til sidst dressingen over……..

Friskbagt fuldkornsciabattabrød med græskarkerner………

Aftenens tallerken………..
I aften har vi fået en virkelig lækker salat med friskbagt fuldkornsciabattabrød med græskarkerner til, det var UTROLIG lækkert!
Jeg synes, at efter den tunge – og ikke så sunde mad i går – så skulle vi have noget der var bare en anelse sundere……..
Salaten så jeg i en udsendelse af Anne Mad og straks tænkte jeg, at jeg måtte jeg lave!
Den indeholder en masse ting som jeg godt kan lide, men jeg var dog lidt spændt på hvad kæresten ville synes om den, han er normalt ikke så meget for frugt i hans mad *S*
Han syntes dog også at den var utrolig velsmagende……..
Den indeholde alle smagsnuancer: det friske fra pærerne, det sprøde fra salaterne, det (MEGET) søde fra dadlerne, det saltede fra parmaskinken, det lidt stærke fra osten og det syrlige fra dressingen – virkelig SKØN sammensætning og jeg kan kun opfordre Jer til at lave den………..selvfølgelig forudsat, at I kan lide blåskimmelost.
Heldigvis havde vi stadig en rest ris a la mande, som vi kunne få til dessert, det skulle jo nødig blive alt for sundt *S*

Salat med pærer, parmaskinke og gorgonzola (Anne Mad), 2 pers.:

½ bakke blandede salatblade
lidt iceberg, revet i mindre stykker
2 conference pærer i tynde skiver (se note)
3 friske dadler (se note)
1 pakke parmaskinke
ristede græskarkerner (se note)
3-4 forårsløg. snittet
gorgonzola
Maldon salt, friskkværnet peber
Dressing:
god olivenolie
balsamico
flydende honning
lidt salt og friskkværnet peber
Skyl salat godt og slyng det tørt, fordel det på et stort fad. Kom snittet forårsløg ovenpå. Fjern stenen fra dadlerne og skær dem i tynde strimler, fordel dem ovenpå salaten. Krydr med lidt Maldon salt og friskkværnet peber. Kom lidt god olivenolie på en pande og steg parmaskinken til den bliver sprød, læg dem på fedtsugende papir og lad den dryppe af. Vask pærer godt, tør dem, men lad skindet blive på. Skær dem i kvarter, fjern kernehus og skær så hver kvart i tynde skive, fordel det ovenpå den salaten. Vend det hele godt rundt, så det bliver blandet sammen. Kom græskarkernerne på en pande med lidt olie og steg dem ved middel varme, til de bliver sprøde og ligesom begynder at “poppe”, krydr med lidt salt. Læg dem på køkkenrulle og lad dem køle lidt af. Bræk skinken i mindre stykker og kom på den blandede salat sammen med pinjekerner og små klumper af ost. Ryst eller pisk dressingen sammen, smag på den om den har det rigtige smagsforhold mellem syren fra balsamicoen og sødmen fra honningen. Drys den over salaten lige inden servering og server straks.
Note 1:
Der kan sikkert bruges forskellige slags pærer, men conference pærer er rigtig lækre og har en skøn smag.
Note 2:
Jeg brugte kun 3 dadler, fordi jeg synes at de er uhyggelig søde, men de kan jo bruges efter smag……
Note 3:
Der kan også bruges pinjekerner, som Anne bruger i hendes opskrift, jeg var bare løbet tør.

I morgen er det atter træningsdag, det glæder jeg mig faktisk til, selvom jeg stadig er øm efter tirsdagens yogalates. I morgen tror jeg at der skal lidt konditionstræning til, men ikke for meget (du behøves IKKE at ringe og skælde ud, Anette!! *S*), for jeg kan mærke at der sidder en forkølelse der gerne vil bryde igennem. Jeg laver bare lidt “stille” konditionstræning *S*
I søndags var jeg på crosstraineren for første gang i lang tid, det var SÅ hårdt! Jeg tror kun at jeg var på den i små 10 minutter, men det var rigeligt, der er lang vej til at jeg er i ski-form. Men jeg må nok hellere træne lidt mindre intensivt end jeg gjorde sidste år – hvis jeg skal stå på god fod med kæresten – han mener bestemt, at det er derfor jeg var så syg sidste år. Måske han har ret, jeg ved det ikke, men syg, det var jeg ihvert fald.
Faktisk var der en der sagde til mig den anden dag, at hun ikke kender nogen der kæmper så meget for at holde sig i form selvom oddsene er svære, som mig. Det blev jeg ret rørt over, jeg synes det var rigtig pænt sagt……….

Prinsessen har jo en lille besøgsven, som troligt kommer forbi hver dag og kigger ind ad vinduerne til hende. Ikke at prinsessen er særlig beæret over det, hun hvæser mest af den og viser hvor stor hun kan blive *S*
Men ikke desto mindre, så kommer den trofast og den er SÅ sød. Faktisk hopper den også ind til os, hvis der er et vindue der står åbent. Faktisk er jeg ret overbevist om at den også nogle gange spiser af prinsessen mad og drikker hendes vand! Nogle gange står vinduet jo oppe om natten, hvis prinsessen finder på at hun vil ud og så tror jeg altså at den anden også ser sit snit til at hoppe ind *S*
Nå, men i aften da kæresten gik ud i bryggerset – hvor prinsessen har hendes mad stående – for at give hende den sidste rest and fra i går, da sad den anden lille kat og trykkede næsen flad mod vores fordør! Nåhhh, hvor fik jeg ondt af den og det rykkede i mig (og i kæresten) for at give den lidt and også, men det er nok ikke klogt, så vi lod være…………..

Bøger:

Jeg skal igang med at læse “Den anden hånd” af Chris Cleave, Hr. Ferdinand og det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til, den lyder god……….
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 12, 2009
  11:58 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg er ret vild med den kombination – pære og gorgonzola er jo en klassiker og sat sammen med lidt parmaskinke er det perfekt. Dadler til gengæld er jeg absolut ikke vild med i tørret form; men som her med friske dadler må det være godt!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Nov 12, 2009
  2:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg er nu stadig ikke så vild med dadler, jeg synes at de er alt, alt for søde, så jeg tror jeg udelader dem næste gange 🙂
  Men ellers var salaten SÅ lækker og parmaskinken er helt perfekt til…..

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Nov 12, 2009
  6:58 pm

  Manja

  Uh, Anne-mad er et af mine yndlingsprogrammer, hun laver simpelthen så lækre ting! Det lyder som en rigtigt lækker salat!


 4. Nov 12, 2009
  8:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!
  Ja, det er et godt program – og denne salat er rigtig lækker 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 12, 2009
  8:27 pm

  Piskeriset

  Mmm – dejligt med en god salat til aftensmad 🙂

  Forrige sommer fik jeg en rigtig god salat med pærer i, som en af vores venner lavede. Det var første gang, jeg smagte pærer i salat, men det fungerede bedre, end jeg troede. Fræk kombination med gorgonzolaen – det kan være, jeg vil give mig i kast med det på et tidspunkt 🙂


 6. Nov 12, 2009
  9:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er dejligt med en salat til aftensmad af og til, især når den er så god som denne 🙂
  Kombinationen af conference pærerne, parmaskinken og gorgonzolaen er virkelig SKØN…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 12, 2009
  10:04 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Jeg havde nok ikke kunnet modstå fristelsen til at give den lille besøgskat noget mad! Ved du, om den har et hjem?

  Mona i Ishøj
  som ikke kan tåle at se dyr sulte eller blive behandlet dårligt!


 8. Nov 12, 2009
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Jeg måtte også virkelig lægge bånd på mig selv, men jeg vil jo heller ikke være glad for hvis andre gav vores prinsesse mad 🙂 Men jeg kom sådan til at tænke på "Den lille pige med svovlstikkerne", derude i kulden og regnen sad den lille kat og bogstavelig talt trykkede dens lille snude mod vores dør……
  Jeg ved ikke om den har et hjem, men jeg vil tro det…….selvom jeg tit ser den udenfor…

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!