Newyorkerbyheart

Urtekrydrede frikadeller i krydret sauce (Spis Bedre nr. 11/09)…………

Frikadellerne steges………

De færdigstegte frikadeller……..

Fire-roasted røde peberfrugter – fra min Mama – var lige hvad jeg skulle bruge………

Løg og hvidløg sauteres………

Rødvin, tomater, røde peberfrugter, vand og oliven kommes ved……….

Frikadellerne kommes tilbage på panden……….

Aftenens tallerken………..
I går aftes – og i aften – har vi fået en meget velsmagende og skøn ret fra Spis Bedre nr. 11/09. Urtekrydrede frikadeller i krydret sauce, meget delikat og også ret nem at lave.
Jeg havde et glas grillede peberfrugter, som jeg fik fra min Mama, sidste gang hun sendte en care-package og det var lige hvad jeg skulle bruge.

De kan altså også laves selv, det er ret simpelt. Halver røde peberfrugter og skrab kernerne ud. Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir og læg dem med skindsiden opad. Sæt dem i den øverste del af ovnen ved høj varme, til skindet bliver kulsort og forbrændt. Tag dem ud, læg dem i en skål eller en dyb tallerken og læg film over. Lad dem stå og køle lidt af, pil så skindet af dem og skær dem i mindre stykker……….

Jeg tilsatte lidt græsk krydderi (fra Santa Maria) til frikadellerne, sammen med lidt hvidløg. Jeg tilsatte og lidt sukker til saucen, fordi jeg synes den var lidt syrlig, men ellers lavede jeg ingen ændringer. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Urtekrydrede frikadeller i krydret sauce (Spis Bedre nr. 11/09), 4 pers.:

500 g hakket kalv/flæsk
½ dl rasp
1 dl danskvand
1 lille løg, fintrevet
1 æg
salt, friskkværnet peber
1 tsk. græsk krydderi
1 tsk. tørret oregano
2 fed hvidløg, presset
smør og olie til stegning
Sauce:
olivenolie
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 dl rødvin
1 dl vand
1 dåse hakkede tomater
15 kalamata oliven
1 glas grillede røde peberfrugter i olie (270 g), skåret i mindre stykker
salt, friskkværnet peber
lidt sukker
Bland rasp og danskvand, lad det stå i 5 minutter. Bland så hakket kød, løg, hvidløg, æg og krydderier i. Rør det sammen til en fars, formes til frikadeller og brunes i en blanding af smør og olie ved høj varme. Når de er brunet på alle sider, tages de forsigtigt op. Vask panden af (eller tag en ren), hæld olie på og sauter løg ved middelvarme, til de bliver bløde. Når de er næsten færdige, kommes hvidløg ved, som får lov til at sautere med, til de også bliver bløde uden at tage farve. Tilsæt rødvin, vand, røde peberfrugter, tomater, oliven, salt og friskkværnet peber. Skru op og lad det koge i ca. 5 minutter uden låg. Skru ned for varmen igen, kom frikadellerne i saucen og lad det simre – uden låg – i ca. 20 minutter. Smag til og server med friskkogt pasta eller ris.

Igår var en dårlig dag for mig. Jeg havde ondt, både i krop og hoved, så det blev ikke til meget aktivitet fra min side *S*.
Turen til København havde tæret på kræfterne, men det var jo kun hvad jeg kunne forvente, så jeg tog det stille og roligt og hvilede mig så meget jeg kunne…….

Det er jo ingen hemmelig at jeg ikke er nogen særlig tålmodig person og i øjeblikket bliver min tålmodighed virkelig sat på prøve!
Vores internet er SÅ langsom, så man skulle tro at vi stadig sad med et opkaldsmodem, som i de gode “gamle” dage *S*.
Det skete nøjagtig samtidig med at vi gik over til digitalt signal, så jeg vil gå ud fra at det har noget med det at gøre!
Hvis der er noget jeg ikke har tålmodighed til (ok, der er faktisk mange ting!), men en af dem er bestemt LANGSOM internet. Det tager ufattelig lang tid at loade en side og hvis jeg skal åbne noget i et nyt vindue, så tager det EKSTREM lang tid.
Kæresten har kigget lidt på det i dag og har fået det til at blive lidt bedre, ca. dobbelt så hurtigt som det var i går, men det tager mig stadig over 1 minut at åbne et nyt vindue. Så hvis i ikke hører noget fra mig i en periode, så er det fordi jeg har smadret min computer ind i væggen samtidig med at jeg ligger og skriger på gulvet *S*

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Nov 9, 2009
  7:00 am

  Anonymous

  En hel del mennesker omkring i verden ser med glæde frem til din næste dags udgave. Det må ikke stoppe.
  Skift til Skyline, så er du sikret internet til små penge.
  De sætter en ganske lille 20 x 20 cm parabol op, og så modtager du fra satellit istedet for gennem tlf. linie/ kabel mm. Virker perfekt.


 2. Nov 9, 2009
  12:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak for tippet 🙂 Det går vist bare ikke, her hvor jeg bor, må vi ikke sætte sådan noget op…….men det kan være at andre kan bruge det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 9, 2009
  1:41 pm

  Lise-Lotte

  Nej hvor ser de frikadunser bare lækre ud, i form og farve. Mums dem må jeg prøve at lave….
  Elsker at læse med på dine sider.
  Kh Lise-lotte


 4. Nov 9, 2009
  2:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Det smagte SÅ godt og det var meget lækre frikadeller, helt sikkert noget jeg vil lave igen 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!