Newyorkerbyheart

ABC i ord og billeder – M……………..

18 december , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Sjov i blogland, USA - Tags: ,

Øen, Martha’s Vineyard………….

Typisk strand på Martha’s Vineyard……….

The Black Dog Tavern” er et “must”……….

Stemningsbilled fra Martha’s Vineyard………….

Stranden ved Gay Head, Martha’s Vineyard……………

Jeg har gået og ventet på dette lige siden jeg startede på Petunia‘s bogstavleg – og nu er tiden endelig inde………..

M er for mig = MARTHA’S VINEYARD!

Jeg har før skrevet om øen, som om vandt mit hjerte. Martha’s Vineyard er noget helt specielt, ikke mindst “off-season” når alle turisterne er taget hjem!
Som jeg før har skrevet så var den første gang jeg kom til øen en kold og mørk december aften og jeg havde ingen anelse hvad der ventede. Det var også helt mørkt, så jeg kunne intet se. Dagen efter vågnede jeg op til den mest betagende natur. Det typiske vineyard-hus lå på en odde, omgivet af vand og lidt længere ude, kunne jeg se Atlanterhavet (South Beach). Siden vendte vi tilbage til huset flere gange og jeg elskede det lige meget hver gang!

Det kan godt være lidt plagsomt på øen i sommer månederne, når alle turisterne indtager øen og alle byerne virker som myre-tuer og det er nærmest umuligt at få en parkeringsplads nogen steder. Faste beboerne på øen udgør ca. 15.000 om sommeren stiger indbyggertallet til over 100.000 + alle dem der kommer på dags eller weekend besøg!

Der er 3 større byer på øen:
Vineyard Have
n – som er den ene by hvor færgerne ligger til – byen er en tørlagt by, dvs. at der ikke skænkes alkohol ud på restauranter, men vin må medbringes. I Vineyard Haven, findes også “The Black Dog“, som er et “must” for at købe souveniers, noget af det lækre bagværk de sælger fra deres bageri eller besøg deres restaurant.

Oak Bluffs
– som er den anden by hvor færgen ligger til – og som er sådan mere “funky” og ung. Der har de “gingerbread” husene og her ved stranden, blev den første “Dødens gab” indspillet”. Byen har en rigtig fed strand.

Til sidst er der Edgartown, som er en meget rig by og hvor du kan se den ene store Mercedes, Audi, BMW osv. efter den anden. Byens priser på tøj, mad osv. ligger betydeligt højere end de allerede høje priser på øen. Edgartown er måske allermest kendt for Chappaquiddick-ulykken, hvor Ted Kennedy var involveret og som betød, at han aldrig kunne blive præsident som hans brødre!

Martha’s Vineyard er også et yndlingssted for kendisser og celebrities, hvilket selvfølgelig også tiltrækker en del turister. Jackie Kennedy Onasis havde hus dernede med egen helikopter-landingsplads. Carly Simon, Michael J. Fox. Bill Clinton, afdøde Lady Diana holdt ferier på øen osv osv listen er lang og har mange prominente navne.

Det var nu ikke det mest spændende for mig, for mig var det den smukke natur, stemningen , det smukke vand og duften af saltvand.
Mit yndlingssted på øen – foruden der hvor min familie bor, fordi de bor afsondret og væk fra alle turisterne – er Gay Head. Det sted er så smukt med skrænterne ned mod vandet, som har forskellig lag af ler, hvilket gør at de er uendelig smukke at kigge på……..

Jeg kigger ofte på mine billeder og minder fra øen og hver gang giver det et stik i hjertet, for jeg vil så gerne tilbage – og jeg håber at komme det!
Jeg har haft nogle helt specielle, smukke og skønne oplevelser og minder der og dem vil jeg altid bære tæt på mit hjerte.
Bl. a. fejrede jeg min 20-års fødselsdag på øen. Det var sådan en smuk dag, hvor solen skinnede og vandet var helt dyb azur blåt!
Jeg vågnede op til den smuk buket blomster, som min Mama havde købt til mig – og en fridag *S*.
Vi havde picnic ude på stranden ved South Beach, hvor vi fik skøn mad, badede i Atlanterhavet og fik en middagslur sammen med ungerne. Jeg var inviteret ud på en FANTASTISK middag, sammen med min Mama og Papa, på et smukt hotel i Oak Bluffs og derefter kom vi hjem og spiste fødselsdagskage, som min Mama havde bagt til mig. Jeg fik de store gaver fra dem der: et smukt armbånd i sølv med muslingeskaller, som jeg havde set da vi var på shopping tur engang + et smukt quiltet tæppe med stars ‘n stripes.
Derefter drak vi sake, mens vi lå ude på græsset og talte stjerneskud – jeg har jo fødselsdag i august, hvor der hvert år er utallige stjerneskud. Det er nok den bedste fødselsdag jeg nogensinde har haft – og den hvor jeg har haft de fleste (og værste) tømmermænd nogensinde! *S* Engang når jeg får scannet mine billeder ind, så vil jeg poste nogle som I kan kigge på……….

Jeg mindes de smukke morgener når jeg stod op og vandet bare var som et spejl.
De smukke og lune aftner, hvor min Mama og jeg roede ud og nød stilheden og det smukke vand.
Atlanterhavets brusen, når vi roede over til vores private strand på South Beach, den fantastiske duft af saltvand og den helt specielle ø-stemning.
Den ø er noget helt specielt og vil altid have en stor plads i mit hjerte……….

Hvis du vil se andre eksempler på M, så kig forbi Petunia’s blog…………

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Dec 19, 2009
  12:48 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Wow, jeg er fuldstændig blæst væk af det indlæg. Sikke en skøn ø og fantastiske minder du har derfra. Det er med tårer i øjnene jeg læser om din 20 års fødselsdag. Jeg kan godt forstå at det var en ganske særlig dag.

  Jeg glæder mig til at se flere billeder 🙂

  Knus
  Malou


 2. Dec 19, 2009
  10:55 am

  Bettys blog

  Det er meget smukt og rørende at høre om din fødselsdag og dine oplevelser på Martha's Vineyard og spændende at læse om øen. Dejligt at du kom til sådan en skøn familie, da du var så ung. Jeg kan godt forstå, du savner dem.
  God fornøjelse med dine Paris-forberedelser. Det bliver sikkert en fantastisk jul.


 3. Dec 19, 2009
  7:22 pm

  Petunia

  Fantastisk! Så flott det er der og bildene dine er skikkelig lekre.
  Det er kjekt å finne slike steder i verden der man føler seg hjemme om det så er langt borte fra hjemmet.
  Link til innlegget ditt er ordnet. Du hadde satt eg på L listen med M innlegget:)


 4. Dec 19, 2009
  8:59 pm

  TorAa

  Heisann,
  jeg har lest om stedet, sett det på TV, men at det er så flott som du her viser;
  Jeg må bare innom neste gang på vei til family in US.


 5. Dec 19, 2009
  9:17 pm

  Henny

  Spændende indlæg om Martha's Vineyard. Et helt specielt sted, kan jeg forstå, og med en helt speciel betydning for dig.


 6. Dec 19, 2009
  10:13 pm

  TurboLotte

  Oj.. har jo hørt mye om dette i mange filmer. Skal jo være så fancy. Ser helt fantastisk ut, kunne gjerne tenkt meg et hus der ja.


 7. Dec 19, 2009
  10:36 pm

  Sommertid

  Har jo hørt om stedet, og sett noen bilder, men din historie her og informasjonen om de forskjellige, samt fantastiske bilder gjør det virkelig intressant. Et sted som er vel verdt å besøke med andre ord.Men da bør man unngå turistsesongen tror jeg.
  Ha en fin fin helg videre 🙂


 8. Dec 19, 2009
  11:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!
  Ja, det er de smukkeste minder jeg har derfra 🙂

  Knus
  Birthe


 9. Dec 19, 2009
  11:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettys blog!
  Tak for din kommentar og ja, jeg var meget heldig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 19, 2009
  11:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Petunia!

  Tak fordi du har rettet min fejl, jeg beklager at du måtte bruge tid på det 🙂

  Det er SKØNT med sådan et sted, som skriger: HJEM…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 19, 2009
  11:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej TorAa!

  Ja, hvis du får muligheden, så udnyt den endelig – men hvis det er i sommertiden, skal biletten til færgen bestilles i mere end god tid i forvejen 🙂
  Der er så smukt, især hvis du kan være heldig at finde et sted der er lidt isoleret…..

  mange hilsner
  Birthe


 12. Dec 19, 2009
  11:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Henny!

  Ja, det er et meget smukt og specielt sted.

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 19, 2009
  11:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej TurboLotte!

  Ja, det er vel lidt "fancy", men kun hvis du opsøger det – omend priserne på øen er lidt høje (men dog stadig lavere end i Danmark!). Men der er virkelig uendelig smukt der og jeg kan godt forstå at mange vælger at holde ferie der…….
  Jeg ville også MEGET gerne have et hus der – men det er vist ikke lige for min pengepung 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Dec 19, 2009
  11:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sommertid!

  Ja, det er virkelig et besøg værd, men prøv at undgå sommerferien 🙂 Det skal også siges, at hvis øen besøges i "højsæson", så kan det være svært at få billet til færgen – især hvis bilen skal med…..

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Dec 20, 2009
  2:01 am

  linsky

  Så spennende, det stedet har jeg bare hørt om på film!


 16. Dec 20, 2009
  1:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linsky!

  Tak for din kommentar, det er et virkelig dejligt sted 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 20, 2009
  7:14 pm

  qehenne

  For en deilig plass…. Skjønner deg godt at denne plassen har en spesiell plass i hjertet ditt. Ha en riktig god uke!


 18. Dec 20, 2009
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Qehenne!

  Ja, det har en helt specielt plads i mit hjerte 🙂

  Glædelig jul til dig og dine…..

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Dec 21, 2009
  11:32 am

  Line

  Line

  Har du nogensinde overvejet at flytte til USA , nu hvor din længsel efter landet er så stor?

  USA er et skønt sted, og jeg håber også du snart kan komme derover igen.

  vh Line


 20. Dec 21, 2009
  2:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Tak for din kommentar.

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!