Newyorkerbyheart

ABC i ord og billeder – N……………..

28 december , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Sjov i blogland, USA - Tags: ,

Delstaten New Hampshire…………

Highland Lake, East Andover, New Hampshire……..

White Mountains, New Hampshire……….


Petunias
bogstavleg er nået til N og for mig er N = NEW HAMPSHIRE!

New Hampshire er staten jeg kom til, da jeg som 19 årig bestemte mig for at blive au pair i USA. Jeg var lige blevet færdig med at tage min HH på Kolding Købmandsskole (nu IBC Kolding). Jeg trængte i den grad til at komme væk fra de mennesker der kaldte sig mine forældre, så jeg ansøgte hos Experiment in International Living, om at blive au pair.
Ikke så lang tid efter, fik jeg at vide at de havde fundet en familie til mig og at familien boede i Andover, New Hampshire!
Jeg må indrømme at jeg på det tidspunkt vidste forsvindende lidt om USA. Jeg vidste at New York lå der ovre. Jeg kendte selvfølgelig Los Angeles, San Fransisco, Florida, Dallas og ellers sådan de steder som er kendte derovre fra, men New Hampshire havde jeg aldrig hørt om. Jeg gik på biblioteket, men det var ikke meget de havde om delstaten……..

Jeg fik et brev fra min kommende værtsfamilie med billeder og allerede der, forelskede jeg mig i staten. Min Mama havde sendt billeder af de smukke farver på træerne, om efteråret og de smukke omgivelser omkring huset og jeg kunne føle indeni, at det ville blive godt *S*
Det BLEV godt! Jeg forelskede mig i den lille stat, hvor hovedstaden hedder Concord (lå ca. 45 minutters kørsel fra hvor jeg boede), som kun har godt 1,3 millioner indbyggere og som kun er godt 24.200 km2 stort.
Statens højeste punkt er Mount Washington 1.917 meter og som er en del af White Mountains.

New Hampshire var en del af de 13 oprindelige kolonier og er det vi kalder New England (New Hampshire, Massachusetts, Maine, Vermont, Connecticut og Rhode Island).

Jeg boede i et år i Andover, New Hampshire og kom virkelig til at holde af den smukke stat, hvis motto er “Live free or die”. En hel speciel stat hvor udendørsliv og komfortabelt tøj er en stor del af livet.
En stat hvor mange har en snert af “free spirit” og hvor skovmandsskjorter, fleece og trucks er den vigtig del af livet………..

En stat som på INGEN måde er glimmer, glitter eller glamour, men hvor der er “rigtige” mennesker som er nemme at tale med og komme ind på livet af. New Hampshire, vil altid være som at komme hjem for mig, fordi den har haft sådan en vigtig del i mit liv, fordi det er der min familie bor, det er der jeg har et hjem at komme til og hvor en stor del af mit hjerte er………..

I kan se flere eksempler på N hos Petunia……………

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Dec 28, 2009
  7:19 pm

  Maria

  Vilken härligt inlägg och helt underbara bilder. Förstår att du förälskade dig i denna platsen.


 2. Dec 28, 2009
  7:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Ja, der er smukt der og mange tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 28, 2009
  7:54 pm

  TorAa

  Pina død, du beskriver jo Norge hva gjelder klima og nødvendigheten av klær-
  Og det høyste fjellet i NH er et av de aller farligste i USA.

  Jo, jeg kjente til delstaten som relativt ung. Måtte bare finne ut av USA sine delstater siden alle mine morfors 7 brødre utvandret til det "forjettede land".
  Bildene dine fra N H er fantastiske. Fargene er så sterke der, spesielt om høsten. Mye mer kontraster enn vi ser i Danmark og Norge.

  Har en meget god blogvenninde i NH.
  Hun kommer over til Oslo i august, til det internasjonale bloggertreff. Noe for deg og dine også?
  Her er bloggen hennes:
  http://www.dackelprincess.com/

  Sees 2. januar på ABC2 – O?
  Jeg skulle gjerne har skrevet om Oregon, men kan ikke ut fra at jeg så ofte jeg kan vil holde meg til mit sære tema: Ett ord på norsk der betyr ulike ting.


 4. Dec 28, 2009
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej TorAa!
  Mange tak for din kommentar og ja, Mount Washington skal man ikke spøge med. Faktisk er der ret mange bjergtoppe i NH og du har ret, om efteråret er der helt VILDT smukt!
  International blogtræf, det lyder fristende, det må jeg da kigge lidt nærmere på – tak 🙂
  Der er også en anden blogger fra NH, hun hedder Andrea og blogger her: http://foodistolove.blogspot.com/

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 29, 2009
  12:12 am

  Anonymous

  Hej Newyorkerbyheart.

  Der ser rigtig smukt ud i New Hampshire,faktisk minder det mig lidt om Oregon bare ud fra de billeder jeg har set(måske bare lidt mindre bjerge, da Oregon jo er en rimlig stor stat, herovre på vestkysten.

  USA er sådan et stort land, med fantastisk natur:)

  Mange hilsner Sunshine


 6. Dec 29, 2009
  11:12 am

  qehenne

  Jeg ser at denne plassen ligger ditt hjerte nær. Imponert over fargene i bildene, men som du forklarte i ett annet innlegg,så er fargene her helt spesielle. Flott innlegg!
  Ett riktig godt nyttår!


 7. Dec 29, 2009
  12:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Jeg har hørt at Oregon skulle være en vældig smuk stat, så det vil jeg gerne tro. Jeg har desværre aldrig selv været der, men jeg håber at det sker en dag!
  Du har helt ret, der er så meget smuk – og varieret – natur i USA, måske derfor at det er så facinerende et land? 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 8. Dec 29, 2009
  12:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Qehenne!

  ja, farverne i hele New Englands området er i det hele taget meget smukke, især om efteråret når bladene skifter farve 🙂

  Rigtig godt nytår til dig også.

  mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 29, 2009
  2:10 pm

  Henny

  Jeg er netop i gang med at læse John Irvings "Last Night in Twisted River", der delvis foregår i New Hampshire. Det var rart at få nogle billeder med!


 10. Dec 29, 2009
  4:32 pm

  lise-lotte

  Hej Birthe

  Ja der er da bare super smukt. Hvor langt ligger det fra New york City, ved du mon det?. Vi pusler jo med ideen om at rejse til NYC til sommer.

  Kh Lise-Lotte


 11. Dec 29, 2009
  8:30 pm

  Petunia

  Det høstbildet der tok pusten fra meg! Man trenger ikke glimmer og glitter med en slik natur:)


 12. Dec 30, 2009
  1:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Petunia!

  Det har du nemlig fuldstændig ret i 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 30, 2009
  8:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Henny!

  Ok, den må jeg da kigge efter 🙂 Han skrev jo også Hotel New Hampshire og mit hjem er netop et gammelt hotel…….

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Dec 30, 2009
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Ja, der er så smukt der på alle årstider, men især om efteråret 🙂

  Jeg mener der er ca. 6 timer (med bus), men jeg er ikke helt sikker….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 21, 2010
  1:58 pm

  Anonymous

  Super lækker blog du har;) Jeg har lige nu opdaget da jeg var inde på Sidneylises blog. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide mere om det der Experiment in International Living som au pair. Kan ikke finde noget om det på nettet nemlig, og vil gerne selv ud som au pair efter sommeren.. Men der er desværre mange som kommer hjem med dårlige oplevelser, så er så glad for at læse om din beretning:) Men kan du sige mere om hvordan man kontakter selskabet?
  Venlig Hilsen
  Ny læser Camilla:)


 16. Jan 21, 2010
  2:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Experiment in International Living, eksisterer ikke længere, så vidt jeg ved, men der findes andre bureau'er der formidler Au pair kontakt. Søg på nettet, så er jeg sikker på at du finder noget….

  Held og lykke med det.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!