Newyorkerbyheart

Kartoffel-lasagne a la Newyorkerbyheart

En lille portion pebernødder er det blevet til………..

Mornaysauce, hakkede tomater og krydderier……….

Svitset kød med masser af grøntsager……….

Mornay-blandingen blandes i…………

Først et lag af kødsauce og så lidt friske tomater………

Så et lag kartofler…………

Sidste lag er kartofler, den allersidste rest af kødsaucen og så lidt olivenolie………..

Når den har bagt i ca. 45 minutter, kommes ost på og så i ovnen igen………..

Den færdige ret………..

Aftenens tallerken………..

Menu’en i onsdags……….

Hmmm, det er ikke så meget jeg har fået skrevet herinde de sidste par dage, men det er nu ikke fordi jeg ikke har lavet noget – jeg har bare været træt. Det har taget på mig at være på Sjællands-besøg, hvor meget jeg end nød det, så er der en pris der skal betales bagefter.

Jeg har fået lavet andeconfit (confit de canard), som nu ligger og hygger sig i køleskabet, til vi skal have det på søndag…………..og jeg glæder mig helt vildt!
Det er noget jeg har villet lave i mange år efterhånden og nu har jeg endelig fået det gjort *S*
Der kommer billeder og opskrift når vi har smagt på det……….
I onsdags havde vi kærestens mor til aftensmad, hvor menuen stod på flanksteak, bagte rodfrugter (pastinak, kartofler, gulerødder, rødbeder og rødløg), dampede bønner og hjemmelavet bearnaisesauce. Ikke den mest fantasifulde middag, men det smagte nu meget godt alligevel!
Torsdag fik vi rester fra tirsdag og onsdag.
I dag har jeg så fået bagt en lille portion pebernødder – selvfølgelig dem fra Lagkagehuset, for de er altså bare de BEDSTE! – og lavet en lille portion dej til vaniliekranse, som jeg bager i morgen.
Jeg ved at kæresten elsker julebag, så jeg synes han skal mærke at det snart er jul. Derfor laver jeg en lille portion nu og så laver jeg endnu en portion om 2 uger, så de kan være helt friske til vi tager til Paris den 22. december, hvor de jo skal med.
Jeg laver dej til klejner den 20. december, så kan jeg vride dem den 21. og de kan stå i køleskab til den 22. december, hvor jeg kan nå at bage dem inden vi skal flyve til Paris. Så kan jeg vist ikke lave dem mere friske *S*
Vi skal først flyve om aftenen, ved 20-tiden, så der er masser af tid om dagen til at få kogt klejner………..
Jeg laver også først konfekt om 2 uger (havregrynskugler og havregrynstern med blød nougat), men jeg kan godt røbe at jeg har gang i et lille projekt – som involverer lakridspulver – I får mere om det senere………..
Det bringer mig så frem til i aften, hvor vi fik noget der minder om lasagne, men med kartofler istedet for lasagneplader. Det er lavet efter fri fantasi og hvad jeg havde i grøntsagsskuffen, men det blev faktisk rigtig godt – og så er der rester til i morgen *S*

Kartoffel-lasagne a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

5-6 store kartofler (måske mere, måske mindre), skåret i tynde skiver
500 g hakket oksekød
1 squash i skiver
250 g champignon i tykke skiver
2 løg, grofthakket
2 snackpeber i korte strimler
4 fed hvidløg, knust og finthakket
3 gulerødder i små tern
lidt italiensk krydderimix (eller hvad I nu har)
salt, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
evt. lidt friske tomater, hakkede (jeg gjorde det, fordi jeg havde nogen der skulle bruges)
Sauce:
1 brik mornaysauce
1 dåse hakkede tomater med væde
2 fed hvidløg, presset
lidt tørret salvie
lidt tørret rosmarin
salt, friskkværnet peber
Desuden:
revet mozzarellaost
Varm olie op i en gryde og steg løg, til de begynder at tage farve. Kom hakket kød ved og lad det svitse med, til det bliver gyldent, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt gulerødder og lad det stege med i 3-4 minutters tid. Kom så champignon ved og lad dem svitse med, til det væde de afgiver er kogt ind. Tilsæt squash og snackpeber, lad det stege med i 2 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg ved og lad det stege med i 1 minuts tid. Hæld saucen ved – det er blevet blandet sammen – vend rundt og tag af varmen, smag til. Kom et lag af kødsaucen i et let smurt, ovnfast fad. Hvis der bruges friske tomater, så drys lidt på nu og læg så et lag kartofler, skåret i tynde skiver og duppet tørre. Krydr med salt og friskkværnet peber. Forsæt indtil kødsaucen er brugt op, men gem 2 spsk. Slut af med et lag kartofler, krydr med salt og friskkværnet peber og dryp med de gemte 2 spsk. af kødsaucen. Dryp også med lidt olivenolie og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i godt 45 minutter. Tag ud, drys med revet ost og sæt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Server straks.

Jeg er blevet udvalgt til at skulle teste AQVIA Danskvandsmaskine og det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til *S*
Jeg har meldt mig til deres side på Facebook, hvor der stod at man kunne blive en del af deres testpanel. Med alt det danskvand som vi drikker her i husholdningen, synes jeg da at jeg ville prøve!
Vi drikker 7 x 2 liter danskvand om ugen, så vi må da være de rigtige til at teste den *S*.
Faktisk har vi tit talt om at købe sådan en maskine, men vi er aldrig kommet længere, nu glæder jeg mig til at se om det er noget for os.
Der kan jo også købes forskellige smagsvarianter, bl. a. cider og pomegrate og jeg skal da have købt nogle af de forskellige smagsvariationer, for at prøve dem af………

I morgen får vi en levering af hjemmelavede leverpostejer og det GLÆDER jeg mig til! En af vores venner er udlært slagter og han laver den bedste leverpostej. Vi plejer at få leveret 4 ved juletid.
Når de har været, går turen til Haderslev, hvor er der er kulinarisk julemarked!
Det er lige noget for mig, der er ikke noget med nisser eller noget, men tilgengæld en hel masse madvarer og smagsprøver her fra regionen. Det kan ikke andet end blive godt, hvis bare der ikke er alt for mange mennesker *S*

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 5, 2009
  9:21 am

  Piskeriset

  Mmmm… jeg elsker 'fadmad'. Det er både en god og let måde at lave hurtig og lækker aftensmad 🙂

  Spændende med danskvandsmaskinen! Har I den så til låns i nogle uger og skal efterfølgende bedømme den, eller hvordan fungerer det?


 2. Dec 5, 2009
  11:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg er også ret for "fadmad" (godt ord!), det er så nemt og smager – som regel – godt 🙂

  Det er ret spændende med den danskvandsmaskine og jeg må sige at jeg ser frem til at skulle prøve den. Jeg ved ikke helt hvordan det fungerer, men jeg skal nok fortælle mere, når jeg ved det…….

  mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 7, 2009
  8:07 pm

  Anonymous

  Uhmmm, igår lavede jeg kartoffel lasagnen og mums det var bare et hit for hele familien, især de friske tomater giver lasagnen noget helt andet end en almindelig lasagne.. Som sædvanligt en lækker opskrift.

  Har iøvrigt også lavet pebernødderne mums ( opskriften er allerede givet til tre andre som har smagt dem her) fandt ud af at det gik pænt stærkt hvis man ruller til en pølse og klipper dem over med en saks..


 4. Dec 7, 2009
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Anonym!

  Dejligt at høre at du kunne lide det – og du har ret mht. til de friske tomater……
  Tak for tippet mht. pebernødder, det er hermed givet videre. Personligt tror jeg dog jeg forsætter som vanligt, jeg synes faktisk at det er lidt hyggeligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!