Newyorkerbyheart

Kyllingesalat med mango, ris og broccoli…………

Blandede salater i bunden, så en rest brune ris fra i går og fintsnittet forårsløg………..

Så en rest broccoli fra i går, San Marzano tomater, mango og squash……….

Resten af kyllingekødet fra i går, krydret med salt og friskkværnet peber……….

Flutes med hvidløg-/krydderurtesmør………

Salaten lige inden den serveres, pyntet med sprødt bacon og pinjekerner……….

Aftenens tallerken……….

Miljøvenlig vin fra Banrock Station………..
I dag har vi fået en virkelig lækker salat, men resten af kyllingekødet fra i går. Jeg synes ofte, at kød bliver kedelig af at blive varmet op igen, så jeg bestemte mig for at lave en salat af de rester vi havde fra igår. Jeg havde gemt både den dampede broccoli og de brune ris, så ud fra det, byggede jeg min salat op. Resultatet blev virkelig godt og jeg kan anbefale den til at få brugt en rest kylling.
Jeg lavede en chili-/hvidløgsdressing til og så nogle flutes med hvidløgs-/krydderurtesmør på……….

Kyllingesalat med mango, ris og broccoli, 2-3 pers.:

et par håndfulde blandede salatblade, skyllede og slynget tørre
en rest stegt kylling, i mindre bidder
en rest (brune) ris
en rest broccoli
3-4 San Marzano tomater i tykke skiver
1 forårsløg, fintsnittet
½ mango i tern
1/3 squash i kvarte skiver
1 pakke bacon i skiver, stegt sprødt, afdryppet og brækket i mindre stykker
ristede pinjekerner
salt, friskkværnet peber
Læg salatbladene i bunden af et halvdybt fad. Fordel forårsløg ovenpå og derefter risen. Så kommes broccoli i mindre buketter, mango og tomater på. Pluk kyllingekødet i mindre stykker, fordel det over salaten og krydr med salt og friskkværnet peber. Pynt til sidst med bacon og de ristede pinjekerner. Server.

Chili-/hvidløgsdressing:

2½ dl creme fraiche 9%
1 potte basilikum, hakket
lidt persille, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 god spsk. sød chilisauce
salt, friskkværnet peber
Det hele blandes sammen og smages til.

I dag kom posten med 3 flasker vin fra Banrock Station, som jeg har vundet i en konkurrence hos Oestrogen, sikke en dejlig overraskelse.
Vinen er miljøvenlig, idet man sammen med vinen får en stregkode, så man kan plante et virtuelt træ. Banrock’s samarbejdspartner Carbon Conscious Ltd. planter så et tilsvarende antal træer i Vestaustralien.
Jeg drikker godt nok ikke rødvin mere, men det gør kæresten og vores gæster, så der er lidt til “vinkælderen” *S*.

Jeg har haft en decideret dårlig dag i dag!
Sådan en dag, som bare skal overståes hurtigst muligt og hvor jeg helst bare ville lægge i min seng. Jeg ved ikke helt hvorfor, men dagen har bare været DUM.
Jeg har haft ondt, haft let til tårer og i det hele taget bare forbandet verden – sådanne dage har jeg engang imellem.
Jeg har en fornemmelse af, at det skyldes overbelastning. Jeg har – igen – haft for travlt!
Vil nå alt for meget og ikke passet på mig selv. Problemet er, at jeg har perioder, hvor jeg bare synes jeg skal nå det hele: bage til jul, vaske tøj, lægge tøj sammen, gøre rent, lave mad, blogge, læse bøger, være kæreste for min kæreste osv. Så er det at korthuset ramler og jeg ikke kan finde ud af at gøre noget af det – jeg kan heller ikke finde ud af at hvile mig – fordi jeg synes jo, at det burde jeg jo nok kunne klare, nu jeg alligevel går herhjemme…………….

I morgen bliver jeg nødt til at presse mig selv til at slappe af og lave så lidt som muligt. Vi skal jo i byen i morgen aften, det skulle jeg gerne være frisk til. Jeg havde planer om at træne på crosstraineren, men jeg bliver nødt til at sige til mig selv, at det nok ikke er fornuftigt lige nu. Jeg hader mig selv når jeg har det sådan her: tudefjæs og ynkelig på samme tid = ikke noget kønt syn!
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 11, 2009
  12:41 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg håber, at du sidder og slapper af – og ikke foran PC'en 😉

  Det er vist nemt at få stress lige nu – men det skal jo gerne være julehyggen, der gælder.
  Jeg har – havde – også planer om at skrive julekort og eventuelt bage danske småkager til kontoret.

  Men det går ikke – jeg skal også have tid til mig selv. Jeg har behov for at slappe af inden jeg skal være 'på' hele tiden i DK!
  Jeg arbejder indtil sidste aften inden rejsen – og derfor er nogle af de ting aflyst.

  Så kommer jeg hjem mere glad og afslappet…

  Pas godt på dig selv i dag!!!!!

  Knus
  Pernille


 2. Dec 11, 2009
  12:49 pm

  Ann-Christine

  Mmmmm, det skal vi have i aften! Har lige en rest kylling.
  Så mangler jeg kun at købe ind til salaten

  Tak for inspirationen.

  Og rigtig dejlig weekend


 3. Dec 11, 2009
  1:00 pm

  Lise-Lotte

  Dejlig salat….Jeg er dog igang med at lave kartoffel/porresuppe lige nu….

  Ang dårlige dage, så kunne jeg have skrevet dit indlæg idag…Jeg håber på, at du ( og jeg) får en bedre dag.

  Knus Lise-Lotte


 4. Dec 11, 2009
  1:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Du kender mig sikkert godt nok til at vide, at jeg ikke slapper af…….ikke så meget som jeg burde ihvert fald. Jeg har et problem der, jeg burde lære at meditere eller noget!
  Jeg er sikker på at det er denne december måned der gør det, en måned som jeg jo har det så svært med og hvor fortidens spøgelser viser deres grimme ansigter…….

  Du må også passe godt på dig selv – det er lige så vigtigt for dit 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Dec 11, 2009
  1:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  Jeg håber, at I vil kunne lide det! Vi syntes ihvert fald, at det var rigtig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 11, 2009
  1:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Uhm, suppe lyder også godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!