Newyorkerbyheart

Når nu verden går under…………….

13 december , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Film (Movies), Om mig - Tags: ,

Værtinde gaven til vores genboer……….

Færdig indpakket og klar til at tage med………..

Fyldet til butterdejsstangen……….

Den færdigbagte butterdejsstang……….

Den færdige tallerken……….
Hm, jeg er vist lidt bagefter her på bloggen. Jeg tror dog at mange er Jer er klar over, at jeg ikke har det så godt lige pt.
December måned er altid en lang mareridt for mig og i år er næsten værre, end jeg kan huske det har været i mange år.
Fortidens spøgelser og dårlige minder vælter ind over mig og det er alt sammen ved at køre mig helt ned. Jeg sover ikke om natten, hvilket min krop selvfølgelig reagerer på ved at få endnu værre og stærkere smerter. Samtidig kører min hjerne for fulde omdrejninger hele tiden og jeg har store smerter langt ind i sjælen, som ingen medicin kan lindre lige nu………
Nå, men jeg lever altså, selvom jeg ville ønske at jeg kunne gave mig ned i et hul og ikke komme frem, førend december måned er overstået. Det er jo nok ikke fysisk muligt, så derfor må jeg prøve at komme igennem den så godt jeg kan. Hvis mine indlæg ikke kommer så regelmæssigt som de plejer, hvis jeg forfalder for meget til selvmedlidenhed og triste tanker – så må I bære over med mig………..
I fredags var vi ovre hos vores genboer til æbleskiver og gløgg. Det var såmænd hyggeligt nok, selvom jeg ikke lige var i humør til det. Men jeg har jo det, som jeg kalder min “happy face”.
En “maske” jeg kan tage på, når jeg har brug for at virke “normal”, selvom jeg ikke har det godt. En “maske” jeg har haft i mange år og som har hjulpet mig mange gange, når ingen skulle opdage at jeg var ked af det.
Nå, men som værtinde gave til vores naboer, pakkede jeg lidt hjemmebag: pebernødder, brunkager og havregrynstern med blød nougat. Jeg prøvede på at få det til at se indbydende ud *S*
De andre kom med vin og købte ting, så det var lidt pinligt, at vi bare kom med hjemmebag……..
I går aftes var i biografen for at så “2012“. I godt 2½ time kunne jeg slappe af i hovedet og koncentrere mig om andet end jordens undergang!
Det er selvfølgelig også slemt nok, men det var nu en ok god film, som ihvert fald havde masser af fede special effects. Hvis filmen skal ses, skal den helt sikkert ses i biografen, for wow der var godt nok knald på.
Jeg kan afsløre så meget at når jorden går under – 21. 12. 2012 (ifølge maya indianerne) – så er det sikrested at være Afrika! Det afrikanske kontinent vil åbenbart være det eneste kontinent der ikke bliver berørt………
Det var ikke nogen stor film eller en film der giver stof til ret mange eftertanker, men jeg var alligevel godt underholdt og den var værd at se, bare pga. alle effekterne.
Menu’en i går og i dag har stået på butterdejsstang med broccoli, skinke og champignon og salat. God og nem aftensmad………
Print Friendly
Tilbage

32 kommentarer


 1. Dec 13, 2009
  11:29 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Jeg ved det er en hæslig tid for dig lige nu. Fortiden er ikke sådan lige at blive fri fra, selv om man prøver igen og igen. Den der søvnmangel/smertespiral er svær at få brudt selv med de små blå. Nu er der jo heldigvis ikke længe til besøget i Paris og gensynet med dine kære. Jeg håber virkeligt at det bliver en god oplevelse.

  Og nu må jeg altså lige sige dig en ting: jeg vil til enhver tid blive lykkeligere for at få noget hjemmelavet end noget købt. Vin og købesager kræver ikke andet end at række hånden ud og vælge det. Noget hjemmelavet tager tid, omsorg og forkælelse. Og den der bakke er virkelig et hit!

  Mange knus
  Malou


 2. Dec 13, 2009
  11:30 pm

  Nikkou

  Hej!

  Jeg vil nu sige at det signalerer da mere overskud at komme med noget man selv har stået og lavet, end 'bare' at købe noget…og mht værdi, så er hjemmelavet konfekt jo ik nødvendigvis billigere at lave. Det burde da slet ikke være pinligt! Jeg ville da blive mere glad for en æske hjemmelavet konfekt end en Toms – det er så nemt!


 3. Dec 13, 2009
  11:39 pm

  Gertrud

  Jeg ville da blive mere glad for din værtindegave, den viser da at du har tænkt på dem, er meget mere personlig end en flaske vin. Det kan man da altid få


 4. Dec 14, 2009
  12:30 am

  hlovkvist

  Kære Birthe,

  Lad os lige få en ting på det rene, – det er ALDRIG pinligt at komme med hjemmelavede værtindegaver !! Tværtimod da. At komme med noget man har lavet af sig selv, et stykke af sig selv, er den største varmeste gave man kan give nogen. Ja hvis du da ville høre mig mening 😉

  Bare jeg kunne hjælpe dig igennem din December og de grimme tanker. Begrav dig i actionfilm hvis det er det der skal til, og fat mod, – for lige om lidt er det så meget December, at du sidder i en flyver på vej hen til en som kan give dig dejlige juleminder, som ingen nogensinde kan tage fra dig igen.

  Helle.


 5. Dec 14, 2009
  12:31 am

  Caterpillarcat

  Det er underligt som december har en underlig tendens til at rippe op i fortiden… 🙁 Håber du klarer den!

  Og forresten! Jeg synes hjemmebag er en langt bedre gave end vin og ting man bare kan købe sig fra! Desuden ser den pakke så lækker og indbydende ud!!

  Mht. butterdejsstangen. Er det så en afart af den fra den "Brugsen" kogebog der handler om frokostretter eller forretter? Det ligner i hvert fald. Og den er altså en klassiker uden lige her i huset! 🙂


 6. Dec 14, 2009
  1:57 am

  Britta

  "Bare kom med hjemmebag"… hvad er det for noget vrøvl? Da jeg så billedet sad jeg og ærgede mig helt vildt over at jeg ikke er din genbo!!
  Men du må godt få adressen hvis du skulle have lyst til at komme forbi 😉

  Jeg er ked af at høre at du ikke har det godt. Smerter både af fysisk og psykisk karakter er noget fanden har skabt på en rigtig dårlig dag 🙁 Jeg kender desværre til begge dele på egen krop.
  Men godt at en tur i biffen kan sende de dumme tanker væk bare lidt.

  Knus Britta

  ps. jeg tror da vi skal have sådan en butterdejsstang nytårsaften…


 7. Dec 14, 2009
  8:02 am

  sannemor

  Du tager heldigvis helt fejl med hensyn til gaver.Hjemmelavet står højest på ranglisten. Det nemmeste er at betale sig fra det. Din gave er der lagt langt mere i, end at åbne pungen. (Ikke for at genere købte gaver, for det bruger jeg selv mest, men ville gerne det andet, men er desværre ikke kreativ og kan ikke sætte ting sammen)

  Det samme med mad, en steg kan ofte passer sig selv, men en lasagne eller lig. tager tid.

  Håber du kommer gennem December uden at bruge for mange "masker"

  Hilsen

  Susanne


 8. Dec 14, 2009
  8:43 am

  Anne Laursen

  Vil bare sende dig et stort knus og en hel masse tanker… Håber du snart får lov at se en hel masse smukke solopgange igen.

  Hatten af for at du overhovedet har overskud til at blogge…

  Mange tanker og hilsner fra Anne Laursen


 9. Dec 14, 2009
  9:13 am

  Rikke

  Jeg synes ikke du skal være pinlig berørt over at have kommet med hjemmebag. Syntes faktisk din gave ser rigtig flot ud og den ville jeg da blive rigtig glad for.
  Det er jo nemt det med at komme med en flaske vin, du har jo lagt dit hjerte i din gave, så helt klart meget bedre.

  Mvh
  Rikke


 10. Dec 14, 2009
  9:19 am

  Tina

  Kære Birthe !
  Jeg ville da være ovenud lykkelig for din værtindegave – det skal du ihvertfald ikke have mindreværdskomplekserover !!!!!!
  Det ser da så flot og indbydende ud !
  Du har vist så rigeligt andet at bikse med i dit hoved din stakkel.
  Ville ønske jeg kunne gøre et eller andet for dig for at bringe lidt julefred ind i dit liv.
  Jeg vil da også gerne invitere dig på julegløgg ( har en fed opskrift på hvid julegløgg)…..men der er nok lidt langt til Ishøj….desværre.
  Mange varme juleknuz Tina


 11. Dec 14, 2009
  1:24 pm

  Signe

  Ved enhver given lejlighed kommer jeg med hjemmelavede værtindegaver, og jeg har ALDRIG oplevet det som pinligt, hverken fra giver eller modtager 🙂
  Håber du får en skøn jul i Paris, som kan få dig til at smile (ægte)i december.
  De bedste hilsner
  Signe


 12. Dec 14, 2009
  2:42 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Først sender jeg knus,- det er en hård tid for dig, og jeg kender godt til den psykiske smerte, da jeg lider af angst og har tendens til depression. Jeg kæmper lige nu med at tage kørekort og føler mig som verdens værste køreskoleelev
  🙂

  En superflot værtindegave som jeg ville blive lykkelig for. At det er hjemmelavet betyder bare så meget for modtageren 🙂

  Mange kærlige hilsener fra Lisa


 13. Dec 14, 2009
  3:32 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg ville bestemt hellere have din hjemmelavede værtindegave – det viser da omtanke! Enhver kan gå ud og betale sig fra en gave!

  Jeg håber, at du får sovet lidt og hvilet ud inden Paris… og når du er dernede sker der så meget nyt og dejligt, at spøgelserne ikke følger med – håber jeg!

  Jeg er meget rolig ved verdens undergang så – jeg ville da hellere end gerne bo i Afrika; så hvis det er der, det sker – så er jeg pakket og klar til julen 2012 🙂

  Stort knus til dig
  Pernille


 14. Dec 14, 2009
  4:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Tak for dine ord, de varmer mig i denne tid 🙂

  Knus
  Birthe


 15. Dec 14, 2009
  4:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nikkou!

  Tak! Jeg synes bare det var pinligt, da de andre kom med dyre portvine og lækker, dyr chokolade 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Dec 14, 2009
  4:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gertrud!

  Tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 14, 2009
  4:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Tak for din kommentar 🙂
  Jeg håber, at det at komme til et fremmed land, kan jage alle spøgelserne væk og at de bliver i DK……

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Dec 14, 2009
  4:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Caterpillarcat!

  Jeg tror at december måned ripper op i mange sår rundt omkring, hvor træls det end er. Det er nok noget med det at det skal være så hyggeligt, "hjerternes fest" og alt det…..
  Tak for din kommentar ang. gaven 🙂
  Jeg kender ikke den opskrift fra Brugsen, men den her ihvert fald god…..

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Dec 14, 2009
  4:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Britta!

  Tak for din kommentar 🙂
  Jeg er ked af at høre, at du også kender til smerterne, på både den ene og den anden måde…….

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Dec 14, 2009
  4:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sannemor!

  Tak for din kommentar 🙂
  For mig er december måned, maskernes måned, men jeg håber, at det med årene bliver mindre……

  mange hilsner
  Birthe


 21. Dec 14, 2009
  4:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Laursen!

  Mange tak for din kommentar, den varmer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Dec 14, 2009
  4:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!
  Tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Dec 14, 2009
  4:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tak for din kommentar 🙂 Ja, desværre er Ishøj nok lige langt nok væk, men det var pænt af dig at skrive det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 24. Dec 14, 2009
  4:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Tak for din kommentar 🙂 Desværre er vi jo forskellige og jeg synes, at det var ret pinligt….

  Tak, jeg håber også at Paris bliver en rigtig god oplevelse 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 25. Dec 14, 2009
  4:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Mange tak for din kommentar og held og lykke med kørekortet – det skal nok lykkes for dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 26. Dec 14, 2009
  4:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Tak for din kommentar og dine ord 🙂
  Jeg håber også, at jeg kan tage til Paris uden at spøgelserne følger med, guderne skal vide, at jeg trænger til lidt søvn og hvile……
  Jeg vidste at du ville blive glad for at det er Afrika vi alle skal tage til, jeg tænkte på dig da de sagde det 😉

  Kærlig hilsen
  Birthe


 27. Dec 14, 2009
  4:56 pm

  Portfolio

  Hej Birthe
  Vil sådan set bare sige, at jeg nyder din blog og også har brugt rigtgt mange af dine opskrifter.OG så vil jeg da lige tilføje som mange andre også har…at jeg ville elske at modtage din julekurv, det ser da bare for lækkert og hyggeligt ud.
  mange hilsner fra Jo


 28. Dec 14, 2009
  8:18 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  Jeg syntes du skal rette ryggen, se op, og knejs med nakken Din værtinde gave afspejler den person du er, Du lyder til at være en klog, sød / ærlig hjælpsom dame med ben i næsen 🙂
  Som på trods af dine indre dæmoner klare din hverdag så flot.
  Som "tør" komme med noget som ikke nødvendigvis koster lidt mere, heller er flottere og skal overgå det de andre på vejen kommer med.

  Og så håber du vil ryste alle de grimme minder af dig inden turen går til Paris, så i får en behagelig stille jul med nogle af dem der holder af dig.
  GLÆDELIG JUL
  BIRTHE


 29. Dec 14, 2009
  9:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jo!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det betyder meget for mig 🙂
  Tak for din kommentar og jeg er glad for at du kan bruge min blog som inspiration.

  Mange hilsner
  Birthe


 30. Dec 14, 2009
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birthe!

  Velkommen herinde, som jeg har skrevet før, så betyder det meget for mig, at vide hvem der læser med herinde 🙂
  Tak for din kommentar……..

  mange hilsner
  Birthe


 31. Dec 14, 2009
  9:55 pm

  Piskeriset

  Jeg er helt enig med de andre kommentarer – det er da langt federe, sjovere og mere betænksomt at komme med en hjemmelavet gave (og så ser den både dejlig og hyggelig ud).

  Jeg er ked af at høre, at dæmonerne raser – håber sådan, at du kan få dem på afstand og nyde de kommende uger. De allerbedste tanker herfra 🙂


 32. Dec 14, 2009
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak for din søde kommentar 🙂 Jeg burde være vant til dæmonerne nu, men jeg jeg synes at det er rigtig hårdt i år…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!