Newyorkerbyheart

Pasta med gorgonzola-/valnøddesauce……….

Aftenens tallerken………..
Ok, jeg kan ikke huske hvornår det sidst er sket, men jeg lavede mad uden at tage billeder, jeg glemte det simpelthen! Det fortæller vist lidt om hvor distræt og “ikke-mig-selv” jeg er i disse dag *S*
Det var først da jeg var ved at øse op, at jeg kom i tanke om, at jeg jo rent faktisk har en madblog………..
Nå, men maden fejlede ihvert fald ikke noget, faktisk blev det en rigtig hygge middag.

Sidst vi var i Føtex, købte jeg noget af deres lækre, friske pasta. Dertil lavede jeg en flødesauce med gorgonzola og hakkede valnødder i, vi fik tournedos og dampede ærter til = GUDESPISE!
Det smagte SÅ godt og kæresten var MEGET tilfreds *S*
Han sagde at han er sikker på, at selv når vi kommer til Rom, vil vi ikke få sådan en god gang pasta…….

Vores tournedos’er blev grillet på en meget varm grillpande. Inden de blev lagt på, blev de penslet med olie og da de havde fået de første striber, blev de vendt ½ omgang, så de fik de fine “gitter” striber.
Kærestens blev mindre rød indeni, for det er sådan han ønsker det. De blev drysset med Maldon salt og friskkværnet peber og så fik de et par små stykker gorgonzola ovenpå. De hvilede med lidt til stanniol over og så var de klar til at blive spist……….

Gorgonzola-/valnøddesauce til pasta, 2 pers.:
ca. 1 1/4 dl (madlavnings)fløde
det meste af en pakke gorgonzola, eller efter behag
2 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt olivenolie
1 håndfuld valnødder, hakket
salt, friskkværnet peber
Varm ganske lidt olie op og sauter hvidløg uden de får farve (middel varme), men så de bliver bløde, rør i dem hele tiden. Hæld så fløden i og skru en anelse ned. Smuldr gorgonzola’en i og lad det smelte langsomt, til det bliver en cremet sauce. Smag til med salt og friskkværnet peber og lige inden servering, vendes valnødder i. Vend i friskkogt pasta af god kvalitet, som er kogt al dente og afdryppet.

I dag har jeg fået pakket alle gaverne ind. I betragtning af at vi ikke giver gaver i år, så er det godt nok mange pakker, jeg har pakket ind! *S*.
Jeg er også begyndt at lægge ting frem, som skal pakkes til Paris – og ja, listen har lagt fremme på køkkenbordet længe *S*. Jeg er altid så bange for at glemme noget, selvom jeg godt ved at Paris trods alt er sådan et civiliseret sted, at ting kan købes………..
Det eneste der bekymrer mig en del, er al den snak om sne! Tænk hvis vores fly blev aflyst pga. af vejret, det ville ikke være til at bære. Men nej, det sker bare ikke – BASTA!!!

Nå, men i morgen går det løs med bagning af endnu en portion pebernødder og en portion vaniliekranse, en ny opskrift der skal afprøves, hvor der skal marcipan i.
Søndag skal der laves havregrynskugler – jeg laver nogle “almindelige” og nogle i en luksusudgave med marcipan i – og laves dej til klejner.
Mandag skal der vaskes gulv, gøres grundigt rent, pakkes lidt og vrides klejner. Tirsdag skal der pakkes færdigt og koges klejner, inden vi ved aftentide bliver hentet af kærestens mor, som kører os til Billund. Ved 21-tiden, skulle vi efter planen lande i byernes by – og det glæder jeg mig til!
Jeg er lidt stresset lige pt. og jeg har allerede undskyldt til kæresten på forhånd, for når jeg har det sådan, så er jeg nærmest umulig at være sammen med *S*
Heldigvis kender han mig og når han ikke gider at høre på mig mere, så går han bare……….

Jeg ved endnu ikke om kræfterne og energien rækker til at nå det hele, ellers må jeg impovisere hen ad vejen. Den der lægger det største pres på mig, er mig selv, men jeg kan til gengæld også være ret urimelig *S* Men nu er planen ihvert fald lagt, så må vi se hvor langt jeg når.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Dec 19, 2009
  2:22 pm

  Anonymous

  Kære Birte
  Mit bedste råd til dig er at skrue ned for ambitionerne. Man kan godt holde jul uden vanillekranse og klejner osv. Det er surt at komme til Paris og være sur og stresset, uvenner med kæresten og have ondt i hele skroget. God jul til dig og tak for din super blog med inspiration til alle os madelskere.
  Kh Lone


 2. Dec 19, 2009
  4:47 pm

  Heidi Meldgaard

  Åh, jeg gad så godt se dit ansigt når i har taget metroen ind/eller bliver hentet i bil?

  Men det største øjeblik for mig er hver gang jeg dukker op af metroen lige foran notre dame.

  Jeg håber virkelig i får en fantastisk ferie hos anette.

  Tror nok lige jeg skal have lavet din gorgonzola sauce en af dagene…

  Knus

  heidi


 3. Dec 19, 2009
  11:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!
  Tak for dit gode råd, men desværre er jeg min egen værste fjende på det punkt. Jeg føler jo, at det er det jeg kan bidrage med og mine forventninger til mig selv er altid tårnhøje, så lur mig, om ikke det hele bliver lavet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Dec 19, 2009
  11:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Mange tak for din kommentar, jeg glæder mig også rigtig meget til at se Paris og mest af alt, til at være sammen med Anette 🙂

  Rigtig god jul til dig og dine også, jeg håber, at I får en hyggelig aften med god mad og hyggeligt samvær!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 20, 2009
  5:41 pm

  mona

  Kære Birthe,
  Du og din kæreste ønskes en rigtig glædelig jul, og en fantastisk tur til Paris. Glæder mig meget til at høre om det.

  Og tak for alle de dejlige opskrifter i løbet af året.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 6. Dec 20, 2009
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Tusinde tak og i lige måde 🙂
  Du kan tro, at jeg nok skal fortælle og tage billeder……..

  Glædelig jul til dig og din familie og tak for alle kommentarerne i årets løb!

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 21, 2009
  11:30 am

  Lise-Lotte

  Kære Birthe

  Ha´en skøn ferie til Paris med din kæreste. Paris er en dejlig by, og jeg håber du trods alt får en skøn jul og godt nytår.

  Tak for de mange dejlige opskrifter og vise ord fra dig.

  kh Lise-Lotte


 8. Dec 21, 2009
  1:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Mange tak og glædelig jul til dig og dine 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!