Newyorkerbyheart

Spaghetti alla Trapanese (Mad & Venner, nr.5/009)………

Ristede, hakkede mandler blandes med blendet basilikum og hvidløg……..

Friskrevet parmesan kommes ved……….

Så tilsættes tomater og god olivenolie……….

Tilsidst vendes friskkogt spaghetti i………..

Aftenens tallerken……….
I dag har vi fået en virkelig LÆKKER, SIMPEL og yderst VELSMAGENDE pastaret fra Mad & Venner nr. 5/09. Mad & Venner er et ret lækkert madblad, men jeg synes at det er lidt for dyrt. Jeg abonnerer IKKE på bladet, men får det af og til, når jeg får blade fra kærestens søster………..
Det er ikke så tit jeg laver noget fra bladene, men de er med til at give god inspiration *S*
Denne gang faldt jeg dog over en pastaret som jeg var ret sikkker på, ville falde i vores smag – og det gjorde den!
Det er så simpelt, som kun italienerne kan lave det, men alligvel så utrolig lækkert.
Brug de allerbedste tomater du kan få fingre i, for det hæver virkelig retten. Kan du ikke få gode tomater, så lad være med at lave det, vent istedet for………
Jeg brugte San Marzano tomater, som jeg synes er virkelig gode og har masser af smag.
Brug også en god olivenolie!
Dine råvarer bestemmer hvor godt din mad skal smage……….

Spaghetti alla Trapanese (Mad & Venner, nr. 5/09), 2 pers.:

passende mængde spaghetti af god kvalitet
75 g mandler, ristede og grofthakket
2 fed hvidløg
2 store håndfulde friske basilikumblade
75 g frisk, revet parmesanost
300 g gode, smagfylde tomater, halverede
god olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft. Kom basilikum og hvidløg i en blender og kør, til det er findelt. Bland mandler med basilikum-blandingen. Rør så parmesanost i sammen med en god sjat olivenolie. Tilsæt tomaterne og brug hænderne til at arbejde det hele godt sammen, så tomaterne er godt udsmattede og revet i mindre stykker. Krydr med Maldon salt og friskkværnet peber. Kom evt. lidt mere olivenolie i, hvis det ser for tørt ud. Kog spaghetti’en al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Vend det så sammen med tomat-blandingen. Server straks.
Note:
I bladet er opskriften til 4 pers., men jeg har justeret den til 2 pers.

I dag har jeg fået trænet en lille smule, det blev til 15 mintter på crosstraineren. Det var dejligt at få rørt sig lidt igen og det undrer mig lige meget hver gang, hvor godt jeg får det, selvom jeg ikke har lyst til at stige op på den *S*.

I morgen vil jeg lave dej til brunkager. Jeg skal ikke have nogen med til Paris, for det er Anette der står for brunkager men kæresten ELSKER brunkager, så han skal da selvfølgelig have en lille portion. Jeg laver kun en enkelt rulle, for vi skal jo også have dem spist………..
Jeg tror også at jeg laver havregrynstern med blød nougat i morgen – eller ihvert fald inden på fredag. Det er godt nok lidt tidligere end jeg havde planlagt, men vi skal over til vores genboer på fredag og jeg vil have lidt hjemmelavet med som værtindegave. Det bliver et lidt pebernødder, vaniliekranse og så havregrynsternene, som bliver pakket pænt ind……
På lørdag skal vi ind og se 2012 og det er jeg meget spændt på. Jeg tror at det er sådan en film, at hvis den skal ses, så skal den ses i biografen! Jeg tror at den kommer virkelig til sin ret på det store lærred……..

Bøger:

Jeg er ved at være færdig med “Vantro” af Karin Slaughter, Hr. Ferdinand og den har taget noget fart her til sidst. I starten synes jeg nok at den var sådan lidt la-la og ikke helt levede op til de advarsler der står på forsiden……….men her i slutningen må jeg indrømme, at den er ret spændende og hårrejsende. Der kommer et indlæg en af nærmeste dage om bogen………
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Dec 8, 2009
  12:40 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg har lagt en udfordring til dig på min blog…

  Hav en hyggelig dag!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Dec 8, 2009
  1:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Tak, jeg vil kigge på det 🙂

  God dag til dig også….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Dec 8, 2009
  5:31 pm

  Piskeriset

  Det er ikke så godt det her – efter dine seneste indlæg med pastaretter har jeg virkelig fået pasta-abstinenser, så nu må jeg finde på et eller andet i aften 😀
  Det ser rigtig dejligt ud!

  Jeg kender ikke så meget til bladet – er det mest hverdagsmad, de skriver om, eller er de mere ovre i gourmetmad?


 4. Dec 8, 2009
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Spiser du ikke kulhydrater? Jeg kunne ikke leve uden pasta, jeg elsker – god – pasta 🙂 Jeg blander det med fuldkornspasta, for at have bare lidt bedre samvittighed……
  Jeg ved ikke om det er decideret gourmetmad, men jeg synes at meget af det er mere gæstemad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 8, 2009
  10:17 pm

  Piskeriset

  Jo, men jeg har mest spist ris de sidste måneder – og de sidste par uger har en del dansk mad sneget sig på menuen, så pastaen er lidt savnet 🙂

  Men nu fik jeg kogt rigeligt, så der også er til frokost i morgen!

  Tak for svar mht. bladet 🙂


 6. Dec 9, 2009
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeriset!

  Jeg kender det godt, lige pludselig er det bare gået for lang tid siden man har fået pasta 🙂 Jeg kan få en fuldstændig vild trang til pasta, så meget, at jeg kan finde på at koge lidt til frokost……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 9, 2009
  8:19 pm

  Rikke

  Jeg prøvede at lave denne ret i dag, og den smagte rigtig godt. Jeg brugte en potte frisk basilikum og pecorino-ost samt en pakke frisk båndpasta af den smalle slags. Og jeg synes der blev rigtig meget mad. 🙂 Vi spiste ikke op i hvert fald. Næste gang tror jeg jeg vil skære ned på mængden af ost og måske og mængden af mandler. Men alt i alt rigtig lækkert og endnu engang tak for den gode inspiration. 🙂


 8. Dec 9, 2009
  9:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg håber ikke at du brugte en hel pecorinoost……
  Jeg laver altid lidt ekstra, så der er til frokost næste dag og så er der jo forskel på hvor meget folk spiser.
  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!