Newyorkerbyheart

Speltkernesalat med feta og rodfrugter (Magasinet Mad! nr. 7/09) og kyllingesaltimbocca a la Newyorkerbyheart…………

01 december , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , , ,

Kyllingefilet smørres med pesto……….

Flager af frisk parmesan lægges ovenpå…………

Frisk basilikum lægges ovenpå……….

Tilsidst læges parmaskinke på………….

Kyllingesaltimbocca’erne steges………..

Færdigstegte…………

Rodfrugterne er klar til at komme i ovnen……….

Friskkogt perlebyg, blandet med de afkølede rodfrugter………….

Salaten drysses med smuldret feta…………

Aftenens tallerken…………
I aften har vi fået virkelig LÆKKER mad!
Ok, det får vi af og til, men det her kan I ihvert fald godt kaste jer ud i *S* Salaten er taget fra Magasinet Mad! nr. 7/09, dog med få ændringer.
Jeg brugte perlebyg istedet for speltkerner.
Jeg kom IKKE æble i, fordi jeg ved at kæresten ikke bryder sig om frugt i hans mad *S* og da jeg ikke havde en rest bagte rodfrugter, lavede jeg nogen som fik lov til at køle af, så de kun lige var lune.
Virkelig lækker salat, med bid i også mætter den virkelig godt!
Jeg har aldrig før fået perlebyg, men det er ihvert fald ikke sidste gang jeg bruger det……….
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.
Efter at have fået nogle virkelig LÆKKER saltimbocca i weekenden fra Slagter Broe, fik jeg lyst til at prøve med kylling, så det blev saltimbocca……………..og så alligevel ikke helt!
I rigtig saltimbocca er der jo hverken pesto, parmesan eller basilikum, men jeg synes at det blev rigtig godt og en god måde at variere kylling på………..

Perlebygsalat med feta og rodfrugter (Magasinet Mad! nr. 7/07), 4 pers.:

ca. 250 g perlebyg, som skylles rigtig godt under lunkent vand
4 gulerødder i bjælker
1 rødbede i bjælker
2 pastinakker i bjælker
1 rødløg i både
4 fed hvidløg
frisk timian
Maldon salt, friskkværnet peber
olivenolie
frisk basilikum, hakket
god feta, smuldret
Dressing:
god ekstrajomfruolivenolie
sherryeddike
lidt flydende honning
salt, friskkværnet peber
Kom rodfrugter og rødløg i et ovnfast fad. Knus hvidløg let med en tung kniv og kom også dem ved, sammen med timian, salt og friskkværnet peber. Dryp olie over og vend det hele godt rundt. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 35-45 minutter, vend rundt i det et par gange. Tag det ud og lad det køle af, til det kun netop er lun. Skær rodfrugterne i mindre stykker. Hæld perlebyg i en sigte og skyl det rigtig godt med lunkent vand. Hæld det i en gryde sammen med vand og godt med salt. Lad det koge i 15-20 minutter, alt efter hvor meget bid der ønskes i kernene (jeg gav mine 15 minutter). Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand, lad dem dryppe godt af. Hæld i en skål og bland med rodfrugterne og hakket basilikum. Ryst dressingen sammen, smag den til, hæld den over salaten og vend godt rundt. Drys til sidst med smuldret feta og så er salaten klar til servering.

Kyllingesaltimbocca a la Newyorkerbyheart, 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter, afpudset
2 spsk. grøn pesto (færdigkøbt eller hjemmelavet)
frisk parmesan, høvlet i flager
hele, store basilikumblade
2 skiver parmaskinke
salt, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
Afpuds kyllingebrystfileterne, læg en pose eller film over dem og bank dem lidt fladere (så de har ens tykkelse over det hele) med en kagerulle. Smør pesto på, krydr med salt og friskkværnet peber, læg flager af parmesan på, så basilikumblade og tilsidst parmaskinke. Varm en pande op til middelhøj varme. Hæld olivenolie på og læg så kyllingekødet på med parmaskinken OPAD. Lad dem stege det meste af tiden på denne måde. Når de er næsten færdige, vendes de om og krydres med salt og friskkværnet peber. Giv dem til de er netop gennemstegte og parmaskinken stegt og gylden. Server straks og vend dem så de har parmaskinkesiden opad.
Note:
Der kan laves en hel stak af disse når du alligevel er i gang og så kan de fryses ned i rå tilstand. Så er der let aftensmad, der bare lige skal tøes op og steges.

Så kom vi ind i december, en af de måneder jeg har det allerværst med!
Jeg har aldrig været vild med julen, hvilket ligger helt tilbage fra min barndom, hvor mange triste ting skete.
Som sædvanlig starter mareridtene god tid i forvejen og holder først op igen, når vi er på den anden side julen. Det eneste gode ved julen, er når den er ovre!
De sidste par år har vi holdt jul her i vores nye hus, men i år skal der heldigvis ske noget andet *S*
Vi skal til Paris og jeg glæder mig!
Jeg ved at Anette giver mig lov til at være ked af det, hvis det er det jeg har brug for og jeg tror, at det vil gøre mig godt, at komme væk fra det hele. Selvfølgelig skal vi stadig have julemad, men vi skal først og fremmest bare hygge os og forhåbentlig vil jeg være så optaget af alt det nye, at mareridtene slet ikke vil kunne finde plads i mit hoved.
For første gang i jeg ved ikke hvor mange år, tæller jeg faktisk ned til julen, for det vil være ensbetydende med at jeg kan sætte mig i en flyver (forhåbentlig **S*) og flyve ned til en person der er kommet til at stå mig meget nær……….

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Dec 1, 2009
  10:44 pm

  Piskeriset

  Mmmm… alså, det ser jo godt ud – som sædvanlig! Og I får da altid lækker mad! 😀

  Jeg håber, du får en god julemåned. Det er godt, du har noget dejligt at se frem til – jeg er sikker på, at Paris er helt fantastisk i juletiden 🙂
  (faktisk tror jeg, at Paris er fantastisk i det hele taget, men det har jeg til gengæld ikke fået overbevist gemalen om endnu, så der går nok et stykke tid, før jeg får ham med derned).

  De bedste julehilsner herfra 🙂


 2. Dec 2, 2009
  12:29 am

  Voksenmis

  Kære Birthe.

  Jeg håber virkelig, at juleglæden kommer til dig i år – jeg tror I får en skøn tid i Paris, hvor der er så meget at opleve – og det at opleve julen sammen med mennesker, man elsker, er måske den allerstørste juleglæde…

  KH Lisa


 3. Dec 2, 2009
  8:48 am

  Heidi Meldgaard

  Åh Birthe

  Jeg er lige ved at springe på en flyver til paris. For Der er så fantastisk dernede i de andre månederer. Så det må værer så fantasktisk at skulle være der i december.

  Tag nu masser af billeder, spis eclairs til du revner. Is fra Berthilon´s og shop amok i alle de usansynlige fødevare steder.

  Glædelig Jul

  Knus

  Heidi


 4. Dec 2, 2009
  12:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!
  Tak 🙂

  Jeg tror også at Paris bliver en stor oplevelse, især i denne tid……..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 2, 2009
  12:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisa!

  Tusinde tak for din søde kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 2, 2009
  12:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg er meget spændt på hvordan det er, jeg har jo aldrig været i Paris, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente 🙂 Men jeg godt klar over at Paris må være flot – især i denne tid……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 2, 2009
  5:18 pm

  Jane

  Hej birthe.

  Hvilken parmasan ost bruger du?? sys der er så stor forskel på smag og kvalitet..

  Håber det går godt??

  Glade december hilsener fra jane


 8. Dec 2, 2009
  8:29 pm

  Heidi Meldgaard

  Birthe.

  Ja paris er flot. Men for mig er det mere stemningen, og følelsen af et eller andet som jeg ikke kan beskrive. Sommetider sker det her i århus at det er lidt paris agtigt. Og jeg ved ikke hvad det er.

  Jeg er helt høj når jeg har været der.

  Jeg må have levet der i en anden tid. Kan finde rundt i gaderne som var det min egen bukselomme.

  Håber sådan du syntes det er skønt.
  Heidi


 9. Dec 2, 2009
  8:31 pm

  Heidi Meldgaard

  hov og glemte lige den her blog. som er ret ny, men forfatteren som skriver der er skøn og skriver med en glød om byen.

  heidi


 10. Dec 2, 2009
  9:22 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Den kyllingeret ser meget lækker ud, den skal prøves.

  Paris er dejlig – har dog kun været der i august måned – og der er rigtig meget at se. Håber du får en fantastisk jul i Paris.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 11. Dec 2, 2009
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jane!

  Jeg bruger den der fåes i Netto, den hele, trekantede. Jeg synes at det er ok. Hvis det skal være rigtig godt går jeg ned til ostehandleren og køber mig et stykke, som jeg kan få lov til at smage på inden jeg køber det 🙂

  Det går ok, lidt træls lige for tiden, men sådan er det jo. Hva' med dig?

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Dec 2, 2009
  10:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Ja, jeg kan godt forestille mig at Paris har en speciel stemning! Jeg tror at du har det med Paris, som jeg har det med New York, det er også en helt speciel stemning…..og af og til når vi har været i Berlin, har jeg fået et glimt af den stemning. Bare jeg ser film hvor New York er med eller f. eks. CSI NY, så er jeg helt solgt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Dec 2, 2009
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Jeg var selv rigtig godt tilfreds med den kyllingeret 🙂

  Jeg tror nok, at jeg skal få en god oplevelse i julen i år……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!