Newyorkerbyheart

Stegt kylling med krydderurter og citron………..

Kyllingen klar til at komme i ovnen………

Færdigstegt – og ser måske ikke så appetitlig ud – men dufter dejlig………..

Afskummet stegesky………..

Kylling klar til servering……….

Aftenens tallerken…………
I dag har vi fået stegt kylling med masser af krydderurter og citron, dertil brune ris, sauce og broccoli = LÆKKER aftensmad *S*
Jeg tror at opskriften er fra Arla og jeg lavede kun en lille ændring. Jeg blandede krydderurterne med lidt blødt smør, fordi jeg synes at smør giver kylling sådan en lækker smag!
Det så ikke så lækkert ud da kyllingen kom ud af ovnen, men det duftede skønt og smagte virkelig godt. Krydderurterne gav kyllingekødet en SKØN smag og det var faktisk dejligt med ris til istedet for kartofler.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Stegt kylling med krydderurter og citron (Arla), 4 pers.:

1 hel kylling
50 g blødt smør
masser af friske krydderurter, jeg brugte bredbladet persille, timian, basilikum og purløg, hakket (gem lidt af stilkene til at komme indeni kyllingen)
Maldon salt, friskkværnet peber
grofrevet skal af ½ citron
½ citron i både
1 dl vand
Sauce:
stegesky
2½ dl madlavningsfløde
salt, friskkværnet peber
madkulør
Desuden:
friskkogte ris
dampet broccoli
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud og den er helt renset. Dup den tør med køkkenrulle eller et viskestykke (som STRAKS skylles og smides til vask!). Rør krydderurterne med det bløde smør, citronskal, salt, friskkværnet peber. Krydr kyllingen indeni med salt, friskkværnet peber og citronbåde og lidt af stilkene fra krydderurterne. Tag halvdelen af krydderurteblandingen, løsn forsigtig skindet på kyllingen med fingrene – også ved lårene – og fordel krydderurteblandingen under skindet. Læg kyllingen i et fad og gnid resten af krydderurteblandingen godt ind i kyllingen. Bind benene sammen med madsnor og buk vingerne under, så de ikke bliver sorte. Krydr med salt og friskkværnet peber og sæt i en 175 grader varm ovn (varm luft) i 45 minutter. Hæld 1 dl vand ved og forsæt stegningen i endnu ca. 15 minutter. Hvis du er usikker på om kyllingen er gennemstegt så brug et stegetermometer eller stik en kødnål ind i låret på det tykkeste sted, hvis kødsaften er klar, er kyllingen gennemstegt. Tag kyllingen ud og læg den på et skærebræt. Sigt stegeskyen og skum den for fedt. Lad det koge op, tilsæt madlavningsfløden, giv den farve med madkulør og smag den til. Parter kyllingen og server den sammen med friskkogte ris, dampet broccoli og saucen.

I dag har jeg været på crosstraineren. Det blev til præcis 15 minutter og lige godt 4 km., jeg er meget stolt af mig selv *S*
Jeg lavede ikke ekstra træning i dag, for jeg skulle jo også lige passe at se håndboldkampen (Danmark – Brasilien, VM i håndbold i Kina). Desuden er kæresten meget nervøs for vores tur til Paris, så han har forbudt mig at træne mere end 15 minutter på crosstraineren og KUN det – jeg retter mig efter det (……….så nogenlunde *S*).

I morgen er der heldigvis rester, det vil jeg nyde og måske så få tid til noget af det jeg ikke når, når jeg også skal lave mad………..
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 10, 2009
  10:28 am

  Ann-Christine

  Uhmm jeg elsker kylling med citron og krydderurter. Denne opskrift kendte jeg ikke, den må prøves 🙂


 2. Dec 10, 2009
  11:18 am

  Britta

  Uhmmm, jeg sidder lige og savler i tastaturet 😉

  Det er længe siden den har stået på helsteget kylling her i huset, men den her skal da snart prøves.


 3. Dec 10, 2009
  1:23 pm

  Heidi Meldgaard

  Hej igen birthe

  Har du prøvet at putte citron blandingen ind under skindet på kylle?

  Jeg gør det sommetider. Med næsten samme opskrift, og somme tider med hakket bacon, citroskal, citronsaft, urter og lidt smør. Jeg løsner bare skindet i spidsen af brystkødet der hvor hullet er! og maser mine fingre frem under huden og når der er lavet rum hele vejen hen over brystkødet fylder jeg blandingen i. Lukker med kødnål og steger .

  Det er også helt fantastisk.

  Heidi


 4. Dec 10, 2009
  2:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  Tak, det smagte ihvert fald godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 10, 2009
  2:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Britta!
  Sådan helstegt kylling er jo dejligt og så passer det sig selv 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 10, 2009
  2:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Uhm, jeg kan godt forestille mig at bacon er godt, det vil jeg prøve en anden gang 🙂

  Jeg kom faktisk halvdelen af det ind under skindet, men det fremgår måske ikke så tydeligt 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 10, 2009
  5:11 pm

  Jule Mig

  Jeg synes den Kylling ser meget lækker ud, og ville rigtig gerne sætte tænderne i den lige nu.

  Kan næsten dufte den

  Hyggehygge


 8. Dec 10, 2009
  5:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jule Mig!

  Tak 🙂 og det duftede så dejligt da den blev hevet ud af ovnen i går……i dag bliver resterne til en salat.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 10, 2009
  8:05 pm

  Piskeriset

  Mmm… retter med citron er generelt et hit i min mave! 😀

  Det er meget spændende med Paris – er du begyndt at planlægge, hvad du skal have med, og hvad I skal se dernede? Eller er det værtinden, der har planer for jer? 🙂


 10. Dec 10, 2009
  9:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte ihvert fald dejligt 🙂
  Vi har ikke lagt så mange planer. Kæresten vil gerne ud og sejle på Seinen og jeg har som "must" at se Sacre Coeur (den hvide kirke). Ellers tror jeg bare at vi vil gå rundt og fornemme stemingen i byen, især hvis vejret er med os. Der er ikke tid nok til at fordybe sig i museum'er, men hvis det bliver dårligt vejr, søger vi nok indenfor 🙂 Jeg glæder mig meget til at se Paris og især til at se min kære veninde…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!