Newyorkerbyheart

ABC i ord og billeder – O……………..

01 januar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Sjov i blogland, Tanker - Tags: ,

Petunias bogstavleg er nået til O og jeg vil bruge mit O til et opråb, nemlig:


ORGANDONATION

Jeg har skrevet om det før herinde, men det kan ikke gøres tit nok – efter min opfattelse – for det er så vigtig at tage stilling!

Der er jo ingen af os der tror – eller håber – at vi vil få brug for det, men skulle det ske, er det godt at der er taget stilling. Både hvis du er i den situation hvor du eller en af de kære har brug for at få doneret et organ, eller hvis det ulykkelige skulle ske, at du kan blive donor………..

Personligt har jeg den opfattelse, at jeg hvis jeg stod i den situation hvor jeg – eller en af mine kære – havde brug for et organ, så ville jeg ønske at nogen ville være villig til at donere! Når jeg har det ønske, så må jeg også selv yde og tilbyde mine organer, hvis de kan bruges. Når jeg er død kan jeg jo ikke selv bruge mine organer længere, så hvis nogen kan bruge dem, så værs’go!

Jeg kan godt forstå at det må være svært kapere. Ikke nok med at der jo ligger en tragisk hændelse til grund for blive organdonor, men også at skulle forstille sig at ens kære bliver skåret op og organer fjernet, er næsten ikke til at bære i den situation. Derfor er det også så vigtig at tage stilling INDEN man evt. står i den situation. Jeg tror på, at når vi er døde, så forlader sjælen os og kroppen er dermed kun en skal. Sjælen flyver op og følger os, sidder på vores skulder og følger vores liv, følger os i med- og modgang – hvilket er med til at holde de kære som vi måtte miste, i live. Derfor har jeg heller ikke nogen betænkeligheder med at donere mine organer hvis de kan bruges og jeg ville heller ikke havde problemer med at efterkomme ønske om at blive organdoner, fra dem som jeg holder af.

Det vigtigste her er sådan set ikke om du er for eller imod organdonation, men at du tager STILLING! Skulle den ulykkelige situation ske, så vil det være nemmere for dem du efterlader at beslutningen er taget, istedet for at de skal tage den i en situation der allerede er svær, ulykkelig og trist.

Derfor tag stilling, få dig meldt til (hvis det kræves), tal med dine nærmeste – og tænk over, om ikke du ville ønske at nogen ville donere deres organer, hvis du (eller en af dine kære) stod og havde brug for det……….

Se andre eksempler på O her………….

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jan 1, 2010
  11:51 pm

  Maria

  Organdonation det är ett viktigt ämne, och jag har tagit ställning. Mina nära och kära vet precis vad som gäller och jag har även ett donationskort i min plånbok ifall något skulle hända så jag inte kan föra min egen talan.

  God fortsättning på det Nya året!


 2. Jan 2, 2010
  12:13 am

  Manja

  Meget, meget enig! Jeg skal ikke bruge mine reservedele efter jeg er død, og kan de bruge noget som helst er de mere end velkomne til det!

  Jeg er helt enig med dig i at stillingtagen er det absolut vigtigste – at gøre det klart, hvad man mener og føler, også for sig selv!


 3. Jan 2, 2010
  9:29 am

  Sommertid

  I vår familie har vi sagt ja til organdonation og går med kort og klistremerke i lommeboken. Min mann er også så flink at han gir blod titt og så ofte han kan, det er jo bra for hans blodtype er det ikke så mange av.
  Syns emnet organdonation burde komme oftere opp på dagsorden, slik at folk blir mer bevisst på valget.

  God fortsettelse på året 2010


 4. Jan 2, 2010
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Dejligt at høre, at du har taget stilling, det er så vigtigt 🙂

  Forsat godt nyt år til dig…….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 2, 2010
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Ja, det at tage stilling til hvad der skal ske er det vigtigste. Det at give sig tid til at tænke over det, hvor ubehageligt det end måtte være……

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jan 2, 2010
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sommertid!

  Dejligt at høre, at hele familien har fået taget stilling til det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 2, 2010
  7:31 pm

  Petunia

  Godt nytt år:)
  Jeg har skikkelig lege/sykehus skrekk, så blodgiver tør jeg ikke bli, men donor er jeg!!! Hva de gjør med meg når jeg ikke er mer – det spiller ingen rolle. Men jeg spurte familien min om det var greit også. Det er tross alt dem som skal ta avgjørelsen på dette når den tiden kommer. Jeg ville ikke ha sagt ja på dette hvis mine barn hadde syntes det var vanskelig å leve med. Det er bare eldstemann som jeg har spurt da. han er 21 og forstår hva det går i. Minstemann er bare 11 og jeg får ta det opp med han når han blir litt større.
  Det er bra du har tatt opp et slik alvorlig tema. Det viktigste er at man har sagt klart fra hva man vil.


 8. Jan 2, 2010
  11:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Petunia!

  Jeg kan sagtens forstå at du ikke ville have sagt ja, hvis dine børn var imod. Det er også derfor det er så vigtigt at tale om det, selvom det ikke er noget rart emne. Men jeg tror alligevel at det er værre at stå i den situation, hvor man skal træffe beslutningen……

  Det mest vigtige er nemlig at tage stilling, lige gyldigt om det er for eller imod 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 3, 2010
  9:28 am

  Mia

  Det b¨rjar bli många år sen jag sa ifrån till min man och mor att om det är något som kan användas i denna osunda kropp så var så god 🙂


 10. Jan 3, 2010
  3:43 pm

  qehenne

  Organdonasjon er jeg så positiv til. Kan noen bruke noen av mine deler, så er de hjertelig velkomne til det. Det vet også mine nærmeste!


 11. Jan 4, 2010
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Dejligt at høre at du har taget stilling 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jan 4, 2010
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej qehenne!

  Ja, det er med at få tænkt over det og fortalt ens beslutning til sine nærmeste…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 4, 2010
  9:26 pm

  Vilt og vakkert

  Heisann!

  Viktig tema, har vært med i Organdonortjenesten en god del år nå, Herren i huset også. Sønnene var ikke helt modne for det ennå, dessverre!
  Senere…. det er noe man må avgjøre sjøl!


 14. Jan 4, 2010
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vilt og vakkert!
  Velkommen herinde 🙂

  Det er nemlig et vigtigt emne som ikke kan nævnes for tit……

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 4, 2010
  9:34 pm

  Melusine

  Tankevekkende og veldig bra du tar opp dette. Selv har jeg i mange år hatt donorkort liggende i lommeboken min 🙂


 16. Jan 4, 2010
  10:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Melusine!

  Tak – og det glæder mig virkelig, at I er så mange derude, der har taget stilling 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jan 5, 2010
  4:46 pm

  lise-lotte

  Vi tog allerede stilling for 12 år siden og har fået sådan et fint ark tilsendt med det vi vil "donere", hvis uheldet skulle være ude.

  Jeg arbejder som sygeplejerske og stod så sent som igår i den situation hvor jeg skulle spørge pårørende , om den afdøde skulle obduceres og om denne var organdonar. Jeg synes også det er rart, hvis der er taget stilling, uanset udfaldet.


 18. Jan 5, 2010
  5:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Åh, det må være svært at stå i den situation, selvom du sikkert har prøvet det mange gange……
  Nogle ting ville bare være nemmere, hvis der var taget stilling på forhånd.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!