Newyorkerbyheart

ABC i ord og billeder: P………….

09 januar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Sjov i blogland - Tags: ,

Montmartre, lige nedenfor Sacré Coeur…………

Stemningsbilled fra Paris………..

Paris i solskin er magisk………..

Notre Dame Katedralen julenat 2009……….

………..Paris er også smuk om natten………..

Musée du Louvre………..

Champs-Élysée set oppe fra pariserhjulet…………

Jeg vælger, at mit P stå for Paris…………

Hvis du havde spurgt mig for en måned siden, ville nok have sværge på, at jeg aldrig kunne finde på at mit P skulle være Paris. Men efter at have oplevet byen for første gang i julen 2009, må jeg sige at jeg er forelsket!

Kæresten og jeg var blevet inviteret derned af en veninde som jeg har lært at kende via denne blog og da jeg aldrig har været i Paris – og heller ikke er voldsomt glad for julen – var vi glade for at få det flotte tilbud………..

Jeg må sige, at jeg synes at Paris er MAGISK! Den er så SMUK, STORSLÅET, PRANGENDE og HYGGELIG………..
Jeg har skrevet en masse om det efter vi er kommet hjem, så hvis I har lyst, kan I læse om vores oplevelser her, her og her. Vi var så heldige at være inde ved Notre Dame Katedralen julenat, hvor de specielle klokker rinder, som kun ringer julenat. Selvom vi skulle stå i kø for at komme ind og Katedralen, var det en oplevelse for livet og den var så smuk, at jeg helt sikkert aldrig nogensinde vil glemme det. I det vi trådte ind i Katedralen, begyndte koret at synge “O come on Ye faithful” – som jeg synes er den smukkeste julesang der findes – og så stod tårerne øjnene og jeg havde gåsehud over hele kroppen! For en person som mig, som absolut ikke er glad for julen og som bærer på så mange dæmoner, forbundet med den højtid, var dette næsten en religiøs oplevelse.
Jeg optog kirkeklokkerne og sangen, lyden blev desværre IKKE særlig god, men I kan høre det her hvis I har lyst…………

Paris tog mig virkelig med storm, især var jeg MEGET begejstret for Marais-kvarteret, som er helt fortryllende og som emmer af stemning. Jeg er vild med at alle vinduer har skodder, der ser så enormt hyggeligt ud og ligesom at træde tilbage i tiden (selvom det også bliver brugt i moderne byggeri!). Da vi gik langs Seinen og så alle de smukke broer, var jeg også fuldstændig betaget, jeg tror aldrig jeg har set noget smukkere! Jeg kunne også godt lide Montmartre-kvarteret, vi var det ikke så meget men det vi så, så hyggeligt ud………..

En ting er helt sikkert, jeg skal tilbage og bruge meget mere tid i byen! Bare at gå rundt i gaderne er en kæmpe oplevelse og en gåtur langs Seinen, vil ALTID kunne lokke *S*

I kan se andre eksempler på P her..

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jan 9, 2010
  10:43 pm

  Petunia

  Jeg får nesten frysninger på ryggen av bildene dine. De er så vakre! Paris må være en drømmeby å besøke – med kamera!
  "Parisbyheart"!


 2. Jan 9, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Petunia!

  Tak for din kommentar – Paris er en drømmeby! 🙂
  Det er lige før jeg skulle hedde Parisbyheart, men New York er nu stadig min by nr. 1. Den er ikke smuk som Paris, men den sidder i hjertet på mig og har sin helt egen puls og "skønhed"…….

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 10, 2010
  12:27 am

  Vilt og vakkert

  Heisann! Også en fin by på P!
  Masse å oppleve, masse å se, masse å høre, masse å spise, masse å drikke, det er masse av masse!


 4. Jan 10, 2010
  1:07 am

  Gunsside

  Veldig vakre bilder fra Paris – og jeg er så enig, Paris er en spennende fargerik by med utallige muligheter med kamera 😉


 5. Jan 10, 2010
  12:56 pm

  Living next to me

  Paris , er vakker , folksom og dyr, ( om en ikke er av det standhaftige slaget . )Oi for et mimre innlegg. F


 6. Jan 10, 2010
  6:11 pm

  Elisabeth Augusta

  Det er veldig, veldig mange år siden jeg var i Paris. Nå har jeg lyst å tilbake. Flotte bilder.


 7. Jan 10, 2010
  6:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vilt og vakkert!

  Du har ret, Paris har masser af det hele og ikke mindst masser af stor- og skønhed 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 10, 2010
  6:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gunsside!

  Ja, Paris er skøn og taknemlig at tage billeder i, for der er så mange steder 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 10, 2010
  6:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Living Next to me!

  Mange havde sagt inden vi tog afsted at Paris er dyr, jeg syntes faktisk ikke at det var så slemt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jan 10, 2010
  6:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Elisabeth Augusta!

  tak for din kommentar og du må se at komme tilbage, Paris er dejlig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jan 10, 2010
  9:10 pm

  Linebinevaskemaskine

  kan ikke lade være med at småfnise lidt over det billede af trappen 🙂 Da jeg var i paris med 2 veninder, ankom vi godt trætte til metroen ved sacre cour omkring midnat. Vi havde lidt problemer med at orientere os og endte med at slæbe vores tre meget store og meget tunge kufferter op ad lige den der stejle trappe på en meget varm augustnat, kun for at få at vide at vores værelse ikke var klar.. Det er først bagefter man kan smile af den 😉 Paris er en fantastisk og storslået by.


 12. Jan 10, 2010
  11:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linebinevaskemaskine!

  *LOL* Ja, det er vist først bagefter at man griner ad sådan en omgang 🙂

  Men du har ret, Paris er en fantastisk by!

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 11, 2010
  8:24 am

  qehenne

  Paris er en spennende, og flott by. Vi var der i en uke,da jeg var yngre. Men skulle gjerne likt å oppleve Paris igjen med voksne øyne.


 14. Jan 11, 2010
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Qehenne!

  Åh, du må tilbage, det er virkelig en dejlig by 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 14, 2010
  8:05 pm

  Melusine

  Så mange flotte bilder fra Paris! Jeg har aldri vært der før, men kunne godt tenke meg å besøke byen. Lysten ble ikke mindre av å se disse bildene dine 🙂
  Spesielt godt likte jeg det med Notre Dame. Lyset er utrolig, sammen med det store juletreet.


 16. Jan 14, 2010
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Melusine!

  Tak for din kommentar 🙂

  Jeg kan kun anbefale dig at tage til Paris, det er virkelig en smuk by og jeg vil rigtig gerne tilbage igen.
  At være inde ved Notre Dame julenat, var en utrolig smuk og magisk oplevelse……

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jan 14, 2010
  11:36 pm

  Eli Kristin

  Snakk om drømmereklame for Paris. Tekst og bilder er så varme og fristende, herlig reisebrev, he-he! Jeg har vært i Paris og det ER en magisk by på mange vis ;D


 18. Jan 15, 2010
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eli Kristin!

  Tak for din kommentar 🙂
  Jeg glæder mig ihvert fald til at vi kommer tilbage til byen…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!