Newyorkerbyheart

ABC – i ord og billeder: R……………

24 januar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig - Tags:

Yoga og meditaion er en god vej til indre ro……….

En svensk skovsø (her er det fra Lyckorna, 2006) er også ro for mig……..

At sidde ved en strand, giver også den indre ro (her er det fra Strib, 2007)………

At kigge på sneklædte bjerge i Canazei, Italien er også lig med total ro for mig………

Petunias ordleg er kommet til R og for mig er R = RO – både det ydre og det indre!

Ydre ro er meget vigtig for mig, ikke mindst efter jeg er blevet syg. Jeg trives ikke, hvis der er for meget larm, uro og tumult. For mange mennesker på et sted, kan gøre mig decideret panisk og selvom jeg er glad for kæresten, så nyder jeg når han er på arbejde for det giver mig også ro.

Da jeg boede selv og mens jeg stadig arbejdede, var ro vigtig for mig når jeg kom hjem, efter en lang dag. Mit job var at tale i telefon, rigtig meget endda, så når jeg kom hjem trængte jeg bare til total ro. Ofte tændte jeg ikke for fjernsyn eller radio, jeg satte mig bare ud på min terrasse (hvis det var godt vejr) og nød roen………

I dag giver det mig ro at vide hvad jeg skal – og hvornår! Hvis planer pludselig ændres, kan det vælte hele min dag og skabe en masse uro, jeg formoder at det er noget der følger med min sygdom. Hvis vi skal noget beder jeg kæresten om at lægge en plan for mig, hvornår skal jeg op, være klar osv. Selvom jeg er et voksent menneske, så kan jeg ikke overskue det – og slet ikke hvis det skal foregå tidligt på dagen (dvs. før kl. 11.00!). Det har været svært at vænne sig til det! Efter at have været et selvstændigt, hårdt arbejdende individ i mange år og så gå til ikke længere at selv at kunne strukturere sin dag………

I dag er den indre ro også uendelig vigtig for mig. Det er vigtig at jeg kan finde ind til et roligt sted indeni mig selv, hvis jeg bliver stresset og ikke kan overskue tingene. Den indre ro har jeg fundet igennem yoga, som har lært mig vigtigheden af at trække vejret ordentligt og dermed skabe ro og balance indeni. Den indre ro opnås også når jeg sidder og kigger ud – eller op på – sneklædte bjergtinder. Jeg elskede de 2 år vi var i Canazei, Italien på skiferie. Jeg stod ikke på ski, men at finde mig et sted hvor jeg kunne sidde i solen og kigge på bjergene, det var som balsam for sjælen! Det samme gælder at sidde på en svensk skovsø i en ro både, være omgivet af træer og stilhed – eller på en strand og høre at bølgerne slår ind mod stranden. Alt sammen er det noget der giver mig den indre ro, som er så vigtig for mig. Billeder jeg kan kalde frem, når jeg har brug for det og når jeg kan mærke, at jeg er ved at miste roen.

Kirker har den samme virkning på mig. Som jeg før har skrevet er jeg ikke et religiøst menneske i den forstand at jeg går i kirke hver søndag eller ofte læser i bibelen. Men jeg tror på at der er noget større end os mennesker, jeg tror på at der er en mening og jeg beder aftenbøn hver aften. Når jeg træder ind i en kirke, så falder roen virkelig over mig. Jeg bliver helt stille indeni og nyder den indre fred………

I kan se mange flere eksempler på R på Petunia’s blog……………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 25, 2010
  6:01 am

  Maria

  Naturen med allt vad den har att erbjuda är en källa till RO.
  Mycket fina bilder!
  Ha en fin vecka!


 2. Jan 25, 2010
  11:21 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg har det meget som dig – efter en hektisk arbejdsdag, hvor jeg snakker meget i telefon – og på 3-4 forskellige sprog hver dag; så skal der ro til om aftenen.

  Jeg kan også sagtens fornemme den ro i en kirke uden at være religiøs; jeg sætter mig bare ned og nyder den specielle stilhed et kirkerums akustik giver.

  Til gengæld kan mange mennesker omkring mig også give mig en form for underlig ro. Jeg kan sætte mig ud over det fordi jeg observerer tumulten fx i en bazar på en rejse. Og den viden om, at man faktisk bare er lillebitte giver mig ro til at stoppe med at tænke på egne småproblemer og iagttage verden omkring mig.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Jan 25, 2010
  3:28 pm

  qehenne

  Alle trenger ro innimellom, det er bare noen som finner meningen med roen.
  Ha en flott uke


 4. Jan 25, 2010
  4:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Mange tak for din kommentar og ja, naturen er skøn og en kilde til ro 🙂

  mange hilsner
  BIrthe


 5. Jan 25, 2010
  4:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det må være dejlig at kunne trives med mange mennesker omkring sig, jeg bliver meget urolig og har svært ved at tackle det 🙂

  Ja, efter en dag med mange telefonsamtaler, så var ro det allerbedste om aftenen. Jeg levede jo af at tale i telefon, så jeg kunne let have over 100 telefonsamtaler om dagen…..

  Kærlig hilsen
  Birthe


 6. Jan 25, 2010
  4:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Qehenne!

  Ja, jeg tror også at mange finder roen i at tro, men tro kan jo være mange ting 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 25, 2010
  10:06 pm

  Petunia

  Bilder som virkelig utstråler ro:
  Ro er et flott valg for R. Akkurat nå senker roen seg i huset her også.. Minstemann er i seng og mellomste har inntatt rommet sitt og jeg ligger i sofaen og besøker ABC bloggere. Det kalles "datayoga". Gir i alle fall meg ro;)


 8. Jan 25, 2010
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Petunia!

  Tak for din kommentar 🙂
  "Datayoga" det er et godt ord, det giver også mig ro……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!