Newyorkerbyheart

Asiatisk nudelsalat a la Newyorkerbyheart med sprøde lakseklatter fra Spis Bedre nr. 2/10

Dressingen til nudelsalaten……….

Grøntsagerne til nudelsalaten……….

Nudlerne er blandet i, sammen med grofthakkede, saltede peanuts………

Lakse “farsen”…………

Lakseklatterne steges………

Klar til servering………..

Aftenens tallerken………..

I aften har vi fået sundt og lækkert aftensmad, som smagte afsindig godt!
Selv kæresten spiste det, hvilket forbavsede mig MEGET – men det er jo bare dejligt *S* Han var mest vild med lakseklatterne, som også blev SUPER lækre, jeg kan kun anbefale Jer at lave dem. Mynten giver dem en virkelig skøn smag og hvis du ikke vidste det var fisk, ville du ALDRIG gætte det!

Jeg lavede 3 små ændringer i forhold til opskriften fra Spis Bedre nr. 2/10:

– jeg kom saft fra ½ lime i lakse “farsen”
– jeg tilsatte friskkværnet peber
– jeg brugte ikke helt så meget laks som der stod i Spis Bedre nr. 2/10

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Jeg kan forestille mig de også ville være lækre til en buffet, brunch, i mindre størrelse som del af tapas, til en picnic eller som en lille forret (måske ovenpå lidt lækker salat?)……..

Som tilbehør til lakseklatterne lavede jeg en asiatisk inspireret nudelsalat, som i al beskendehed, blev ret vellykket. Så vellykket at selv kæresten spiste af den og han er ellers ikke tilhænger af det asiatiske køkken.
Nudelsalaten havde masser af bid fra alle grøntsagerne og en lækker smag fra dressingen. De opgivne mål til dressingen skal tages med forbehold, smag den selv til. Den skal være sådan lidt syrlig/sød/stærk. Jeg målte ikke af, men opgiver de mål som jeg ca. tror jeg brugte……..

Sprøde lakseklatter (Spis Bedre nr. 2/10), 6 stk.:
ca. 440 g laks uden skind og ben, skåret i tynde strimler
groft salt, friskkværnet peber
saft fra ½ lime
1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
3 spsk. kartofffelmel
1 æggehvide, letpisket
1 frisk, rød chili, uden kerner, finthakket
1 håndfuld friske mynteblade, hakket
raps olie til stegning
Skær laks i tynde strimler og kom i en skål, rør det sammen med salt, friskkværnet peber, limesaft og ingefær. Drys kartoffelmel over og rør godt rundt. Rør den let sammenpiskede æggehvide i og derefter chili og mynte. Varm olie op på en pande. Kom lakseblandingen på med en spiseske i klatter, som bredes lidt ud. Steg dem til de er gyldne og netop gennemstegte, ca. 2-3 minutter på hver side. Server med limebåde.

Asiatisk nudelsalat a la Newyorkerbyheart:
kinesiske nudler
1 rød peberfrugt i tynde, korte strimler
3 forårsløg i tynde, skrå snitter
½ agurk, uden kerner og skåret skiver
1 stor gulerod i julienne
1 mango i små tern
1½ håndfuld frosne edamamebønner
1 håndfuld sukkerærter i tynde strimler på langs
1 håndfuld saltede peanuts, grofthakket

Dressing:
3 spsk. soya
saft af 1 lime
1 tsk. riseddike
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. fishsauce
2 tsk. rørsukker
friskkværnet peber
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. frisk ingefær, fintrevet

Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem lidt ved middelvarme til de bliver gyldne. Hold øje med dem og ryst panden af og til. Lad dem afkøle.
Pisk de øvrige ingredienser til dressingen sammen og smag den til. Den skal være syrlig/sød/stærk. Tilsæt de afkølede sesamfrø og rør rundt.
Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over dem sammen med lidt salt. Rør rundt i dem, læg låg på og lad dem stå i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, kom dem i koldt vand og lad dem stå lidt, til de er helt kolde. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af.
Kom de frosne edamame bønner i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i et par minutter. Hæld vandet fra, skyl dem med koldt vand og “smut” så bønnerne ud af den tykke skal. Kom dem i en skål sammen med alle de øvrige grøntsager. Vend til sidst de godt afdryppede, kolde nudler i. Dryp dressingen over, bedøm selv hvor meget der skal bruges. Det skal IKKE svømme i dressing. Vend godt rundt. Drys med hakkede peanuts og server.

Vi har nu fået afprøvet alle smagsvarianterne til vores AQVIA Danskvandsmaskine, nu mangler vi bare essenserne. Vores favorit er stadig Passion/Acai, som jeg synes er syndig god og meget frisk. Lige efter følger Pomegrate/Ginsing, som jeg ikke var helt hooked på i starten, fordi jeg synes den var for mild i smagen. Men jo mere jeg smagte på den, jo bedre blev den – og så er jeg helt VILD med dens farve! Den giver vandet den smukkeste rubinrøde farve………
Jeg vil sige at vi – stadig – er meget glade for den og har ikke haft nogle problemer overhovedet. Den fungerer fint gang efter gang og vi bruger den altså min. 2 gange om dagen. Ved den nye kulsyre patron vi fik, har vi prøvet kun at holde kulsyre-knappen nede i ca. 2-2½½ sekund. Lige nu er vi på flaske nr. 47 og den lyder stadig ikke som om den er ved at løbe tør, så det tegner godt. Ved den første kulsyre patron fik vi kun godt 40 liter, men det er jo nok vores egen skyld, vi har nok hold kulsyre-knappen nede for længe! Vi er rigtig tilfredse og bruger den med stor glæde hver dag – og så er vi rigtig glade for at slippe for alle de tomme danskvandsflasker………….

I dag fik jeg taget mig sammen til at træne lidt – JUBIIII!
Det blev ikke på crosstraineren, men ½ times yogalates. Yogalates er jo ikke ligefrem konditionstræning, selvom jeg får sved på panden af det, men det tæller ved alligevel som motion?!?!?
Det gjorde ihvert fald godt på min krop – og sind – bagefter, det er sådan en skøn ro der breder sig i mig bagefter………..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jan 28, 2010
  8:33 am

  Anne L

  Hej Birthe

  Mums en lækker opskrift… den skal helt sikkert prøves:-)
  Skal bare lige høre om det er fx lakse steaks men skal bruge?? Jeg har nogen frosne i fryseren.. tænker om de duer når de bliver tøet op??

  Ha en dejlig torsdag:-)

  Hilsen Anne


 2. Jan 28, 2010
  9:40 am

  Bente Wedel Møberg

  Hej 🙂

  Jeg læser gennem flere år din blog.. dejligt og medrivende.. og i dag også bare sååå lækkert.

  Hilsen Bente


 3. Jan 28, 2010
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  ja, selvfølgelig kan de det 🙂 Jeg brugte laksesteaks som jeg bare skar i tynde strimler. Laks er jo laks, ligegyldig om det kommer fra et helt stykke eller fra steaks……

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 28, 2010
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bente!

  Velkommen og tak fordi du giver dig til kende, det glæder mig at du kan lide min blog 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 28, 2010
  7:48 pm

  Piskeriset

  Jeg får jo de vildeste asiatermad-abstinenser af det syn – nammenam! 😀


 6. Jan 28, 2010
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg må sige, at jeg var lidt stolt af den nudelsalat, den blev rigtig god 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 7, 2010
  12:30 pm

  Anette

  Tak for de flotte billeder og de spændende opskrifter, dem må jeg have afprøvet.


 8. Feb 7, 2010
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Tak for din kommentar 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 1, 2014
  5:28 pm

  Mai-Britt

  Jeg sendte en nudelsalat i udbud på Google, og din blog popper igen op med et skønt forslag… Du vandt udbuddet endnu engang 🙂
  Tak for en dejlig blog, den besøges ofte 🙂


  • Mar 2, 2014
   11:48 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mai-Britt!

   Tusinde tak, det er. Jeg glad for.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!