Newyorkerbyheart

Fuldkornslasagne (Go’ Morgen Danmark)……..

Løg sauteres og så tilsættes rød peberfrugt og groftrevet gulerod………

Kødet kommes ved, svitses og så tilsættes krydderier, tomatpure og hakkede tomater………

Et lag kødsauce og så squash i tynde skiver………………

også et lag med auberginer og squash………..

Der sluttes af med bechamelsauce………….

Aftenens salat…………

Aftenens tallerken……….

Kærestens mor var nede og spise i aften og vi havde endnu en rigtig hyggelig aften! Menu’en stod på en fuldkornslasagne, som jeg fandt på Go’ Morgen Danmarks hjemmeside. Deres ernæringsekspert, Christian Bitz, har denne fuldkornslasagne på hans madplan for uge 1 og den er altså SUPER lækker!
Den mætter godt, der er masser af grøntsager i og så har den masser af smag. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den. Dog tror jeg at jeg næste gang udelader auberginer og kun bruger squash, jeg synes at squash fungerer bedre i lasagnen…….

Jeg lavede følgende ændringer:

– jeg brugte 1 aubergine og 1 squash, fordi min ene aubergine var dårlig, men squash var rigtig godt i.
– jeg brugte mere hvidløg.
– jeg brugte 4 gulerødder i stedet for 2
– jeg brugte revet emmentaler i bechamelsauce, fordi det var hvad jeg havde
– jeg kom revet mozzarella ovenpå lasagnen lige inden den var færdig, vist ikke helt i Hr. Bitz’a ånd *S*
– jeg lavede en dressing til salaten.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Fuldkornslasagne (Christian Bitz for Go’ Morgen Danmark), 4 pers.:
1 stort løg, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
4 gulerødder, groftrevet
1 stor, rød peberfrugt i tern
300 g hakket oksekød
1 aubergine i tynde skiver på langs
1 squash i tynde skiver på langs
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. paprika
et nip sukker
1 dåse hakkede tomater
1 dåse koncentret tomatpure (jeg brugte en stor dåse)
fuldkornslasagneplader (jeg fandt nogen fra Urtekram i SuperBrugsen)
groft salt, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
revet mozzarella

Bechamelsauce:
5 dl skummetmælk
30 g smør
3½ spsk. mel
groft salt, friskkværnet peber
friskrevet muskatnød efter smag
50 g revet emmentaler

Salat:
1 salathoved
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
Dressing:
lidt balsamico
olivenolie
grovkornet dijonsennep
Maldon salt, friskkværnet peber
lidt flydende honning
Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg til de bliver bløde og begynder at tage lidt farve. Tilsæt gulerødder og peberfrugt, lad det stege med 1 minuts tid under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt det hakkede kød og lad det stege med, til det bliver grynet. Tilsæt hvidløg, krydderier og tomatpure, krydr med salt og friskkværnet peber. Rør rundt og lad det stege i 1 minuts tid. Tilsæt de hakkede tomater og et nip sukker, skru ned og lad det koge igennem i ca. 15 minutter. Smag til.
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde, drys melet i og pisk, til det samler sig. Hæld mælken i lidt efter lidt, bring i kog mellem hver gang, til der saucen har en rimelig tyk konsistens. Lad det koge lidt, under jævnlig omrøring, så melsmagen koger ud. Smag til salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Tilsæt den revne ost og rør, til den er opløst. Tag af varmen.
Kom lidt kødsaucen i bunden af et firkantet ovnfast fad eller en lille bradepande, der er smurt let med lidt olie. Læg så et lag squash eller auberginer, så lasagneplader, kødsauce, squash eller auberginer, bechamelsauce osv. Forsæt indtil al kødsaucen er brugt og slut af med bechamelsauce. Sæt i en 180 grader varm ovn i 30 minutter, tag ud, drys med mozzarella og bag endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden og smeltet. Lad den stå og sætte sig i 10 minutter, inden den serveres med salaten:
Salat:
Skyl og slyng salaten, pluk den i mindre stykker. Bland med peberfrugt. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten. Vend godt rundt så dressingen lægger sig om salaten og server straks.

Note:
Som jeg skrev, vil i fremtiden kun bruge squash, i tynde aflange skiver, da jeg synes det virkede bedst………..

I morgen skal vi ud og spise på “A Hereford Beefstouw” i Kolding, det glæder jeg mig meget til. Jeg har hørt fra flere steder at det skulle være rigtig godt og så ved jeg at deres lokaler i Kolding er meget hyggelige.
Huset hvor restauranten er, kan dateres tilbage helt til 1600-tallet og skulle være Koldings næstældste hus. Efter hvad jeg har fået fortalt, så er det lokaler der virkelig emmer af stemning og atmosfære………..

I weekenden er der også katteudstilling i Idrætscentret. Det er Jysk Racekatteklub der udstiller og selvom der jo ikke er rigtig nogen der kan måle sig med vores egen prinsesse, så tror jeg alligevel at vi skal op og kigge! Prinsessen er ligeglad, hun ved at hun er den smukkeste i verden og selv ikke en racekat er smukkere end hende *S*
Vi har været på udstilling en gang før og det var ret sjovt. Der findes så mange smukke racer, men også nogen jeg synes er decideret grimme (efter min ydmyge mening *S*).
Sidste gang vi var afsted, faldt jeg pladask for Abyssinier racen, som er nogle fantastisk SMUKKE katte……….

Søndag står menuen på rester fra i dag, så jeg vender først tilbage på mandag. God weekend til Jer alle derude…….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jan 16, 2010
  9:07 am

  Karina

  Hej Birthe,

  Ser lækkert og sundt ud. Vil blot sige at jeg deler din beundring for Abyssinier katte.

  Selv har vi en hel "almindelig" huskat, men hun er nu også smuk og dejlig

  God weekend
  Kh Karina


 2. Jan 16, 2010
  9:33 am

  Piskeriset

  Det var dog en god idé til en lasagnevariant! Jeg har flere gange lavet grøntsagslasagner og brugt dem sammen med en bøf eller kotelet, men denne her lyder altså også rigtig god!

  Abyssinieren har jeg været vild med, siden jeg var barn – syntes den var sådan lidt kongelig og elegant 🙂


 3. Jan 16, 2010
  10:10 am

  Marie-Louise

  Hej Birthe
  God fornøjelse på katteudstillingen 🙂

  Min mor har både en burmeser og en Abyssiner, og de er begge rigtig søde. Min mors Abyssiner er vist nok vildt farvet.

  god weekend,
  Mange hilsner
  Marie-Louise


 4. Jan 16, 2010
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Vores prinsesse er også en "almindelig" huskat, men hun er klart den smukkeste 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 16, 2010
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg kan ihvert fald varmt anbefale den, den er virkelig lækker og mætter godt! 🙂

  Det er lige mine ord ang. Abyssinieren, de er meget majestætiske…….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jan 16, 2010
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Burmesere er også smukke katte – og Hellige Birma'er også, med deres smukke blå øjne 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 16, 2010
  5:04 pm

  Lise-Lotte

  -den lasagne må afprøves…. Den tror jeg, at jeg må lave mandag, så har vi nok også til tirsdag, hvor det bare skal være let, da jeg skal på nattevagt mandag.

  En god idé med squash…


 8. Jan 16, 2010
  5:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  jeg anbefaler ihvert fald squash, med mindre du/I er meget vilde med auberginer 🙂
  Lasagne er så dejlig at have til 2 dage, for det smager jo næsten bedre dagen efter…….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 17, 2010
  11:50 am

  Lise-Lotte

  Helt enig, jeg er ikke super vild med auberginer….

  Håber jeres aften på Hereford gik godt.

  kh Lise-Lotte


 10. Jan 17, 2010
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Jeg kan såmænd godt lide auberginer, men alt til sin tid 🙂 I dette synes jeg at squash er bedre……

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 4, 2010
  10:21 pm

  Ladybug

  Tak for delingen af opskriften, har lige lavet den her til aften og den er ganske lækker 🙂

  God vind 🙂


 12. May 5, 2010
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ladybug (fedt navn)!

  Det glæder mig at I kunne lide det, her var det også en ret stor succes 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!