Newyorkerbyheart

Julen 2009: Paris, dag 2…………..

02 januar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Ferie/rejser - Tags: , ,

Smuk farver udenfor Anettes lejlighed…………

Store, lækre pil-selv rejer………….

Frokost-bordet juleaftensdag…….

Min tallerken……………

Flotte Sunny følger med i hvad vi spiser…………

………..og bagefter slænger han sig på køkkengulvet………..

Det smukt dækkede bord og citron-juletræet med gaver under………….

Min tallerken…………

Notre Dame katedralen på Île de la Cité, Paris i regnvejr………..

………smukke omgivelser på en julenat………..

Inde fra katedralen………..

Inde fra Notre Dame……….

En smuk, stille gade, lige ved Notre Dame…….

Perfekt sted at gå tur en julenat……….

Gåtur langs Seinen………..

En af de smukke broer………..

Den 24. december prøvede vi på at komme op rimelig tidligt – altså tidligt for os – fordi vi havde en masse vi skulle nå og vi skulle også have handlet lidt ind. Vi fik morgenmad og så gik vi hen til det lokale supermarked for at handle lidt ind. Jeg ville ønske, at vi havde sådan et supermarked tæt ved. FANTASTISK grøntafdeling, MASSER af friske fisk og skaldyr, masser af oste osv. Vi ville gerne have lidt let til frokost, så vi bestemte os for nogle store pil-selv rejer og så koncentrerede vi os ellers om at få handlet ind til julemiddagen og til vores lille julefrokost dagen efter………

Det var dejligt at komme ud og gå lidt, supermarkedet lå ikke så langt væk og så kunne vi også se lidt af omgivelserne. Da vi kom hjem spiste vi frokost, som bestod af de store pil-selv rejer, en god mayonnaise, lækker baguette, citron og smør……………..det smagte FANTASTISK og er den bedste julefrokost nogensinde har fået. Den var lige nøjagtig så lækker og let, som vi ville have den.
Frokosten sluttede vi af med oste og en småkage……..

Efter frokost begyndte vi at lave klar til julemiddagen: Anette lavede en rigtig god rødkål, vi fik lavet kirsebærsauce, jeg lavede stuvet hvidkål (som kærestens mor havde lavet til os), smuttet og hakket mandler, lavet risengrød og pillet kartofler til de brunede kartofler.
Da alt det var på plads var det tid til at gå ind og få en lille lur, inden anden skulle sættes ind. Jeg fik lov til at sove lidt længere end de andre og Anette sørgede for at anden kom i ovnen, så da jeg stod op, duftede det herligt i hele lejligheden *S*

Inden middagen skulle vi have klaret det sidste: ris a la mande skulle laves (Anette og jeg lavede hver vores version), saucen skulle gøres klar, der skulle brunes kartofler osv.
Vi havde besluttet at vi ikke skulle have et juletræ, men Anette stillede et citrontræ ud på gulvet, som vi kunne lægge gaverne ind under. I betragtning af at vi havde besluttet ikke at give gaver, så lå der godt nok mange gaver under det lille træ *S*

Middagen var super hyggelig og smagte SKØNT, som kun en julemiddag kan. Alle ønsker var tilgodeset: Anette fik kun hvide kartofler, kæresten og jeg fik vores brunede kartofler og i kærestens familie er det tradition for at spise stuvet hvidkål til anden, så det fik vi også – medbragt hjemmefra. Vi fik ris a la mande i 2 versioner med kirsebærsauce og Anette og kæresten fik hver en mandel, så der skulle trækkes lod om mandelgaven! Vi havde puttet en mandel i hver af dessert-skålene, for at det skulle være helt retfærdigt og kæresten vandt så mandelgaven ved lodtrækning…………

Efter middagen og oprydning, var det tid til at åbne gaver, som var en stille og rolig seance vi hyggede os med. Kæresten og jeg fik nogle fantastisk SMUKKE hjerte-skåle (I får dem at se senere), vi fik en masse franske lækkerier, jeg fik madeleine-bageforme og en lækker dusch med rosenduft som er uden parabener og andre skadelige ting. Kæresten fik en flot kasket fra Paris Saint Germain, som jo er det lokale fodboldhold, som Anette holder med og en lækker duft fra Yves Saint Laurent (L’Homme). Prinsessen blev også tilgodeset med nogle lækre godbider, som hun spiser med velbehag……….

Tiden gik hurtigt og snart var det tid til at gøre klar til at køre ind til Paris – nærmere bestemt Notre Dame – for at høre klokkerne slå kl. 00.00. Vi skulle dog klædes godt på inden, for det var koldt og det regnede en del……….

Notre Dame Katedralen ligger på øen Île de la Cité, som er den ene af 2 naturlige øer, der ligger i Seinen. Île de la Cité er centrum i Paris og her byen blev grundlagt.

Hvert år til jul er der julemesse i denne smukke katedral, som er et imponerende bygningsværk, der er betagende i al den skønhed og alle finesserne! Man startede arbejdet på katedralen i 1163 og arbejdet var først færdigt i 1345. Notre Dame betyder “Vor Frue” (Jomfru Maria)……….

Vi parkerede i et parkeringshus lige under Notre Dame og da vi kom op på gaden var der allerede kø, vi var der ca. 23.40. Vi kom dog på et godt tidspunkt, for køen voksede hurtigt og snart var der en lang hale af mennesker bag os og et virvar af paraplyer og mange forskellige sprog føg rundt i den kolde pariser-nat. Køen bevægede sig dog ret hurtig lige omkring midnat, var det næsten vores tur til at komme ind i katedralen…………….og så gik klokkerne igang!
Notre Dame har nogle specielle klokker, som kun ringer julenat kl. 00.00. Sikke en oplevelse at stå derude i regnen, for så pludselig at blive blæst væk af den smukke og dybe lyd af kirkeklokker!
Det var lige så hårene rejste sig på armene og der voksede en klump frem i halsen, det var noget af det smukkeste jeg nogensinde har hørt! Snart efter, var det vores tur til at komme ind i katedralen og lige da vi trådte ind i, gav koret sig til synge “O Come on ye faithful”, som er min yndlings julesalme. Den blev ikke mindre smuk af at blive sunget af et kor i en kæmpe stor katedral, det var meget bevægende!

Der var mange mennesker inde i katedralen og det var svært at se noget. Mange mennesker er der jo til messe – og de sad ned – og havde været der i mange timer, os nysgerrige tilskuere blev holdt omme bag et reb og kunne ikke se så meget. Men vi kunne høre og især når der blev sunget, var det uendelig smukt!
Da vi kom ud fra katedralen igen, blev vi enige om at gå en tur i den smukke pariser julenat. Godt nok regnede det, men det var samtidig meget smukt for vandet gav et smukt skær fra alle lysene.
Vi gik langs Seinen og kiggede på de smukt oplyste broer, de mange smukke bygninger og Anette og jeg fandt et par lejligheder med udsigt til Seinen, hvor vi godt kunne tænke os at blive gamle *S*

Jeg er ikke noget super religiøst menneske, men denne oplevelse kunne næsten gøre mig religiøs, for det var SÅ smukt!
Denne julenat vil jeg aldrig nogensinde glemme, jeg er sikker på at det vil være den bedste julenat i hele mit liv!
Endelig fik jeg fred i mit sind og dette er helt sikkert et minde jeg vil kunne bruge til at jage mine jule-dæmoner væk med. Juleaften bliver aldrig den samme efter denne oplevelse og et minde jeg for altid vil gemme i mit hjerte.
Tak kære Anette, for at have givet mig mulighed for denne oplevelse – og for en skøn og hyggelig juleaften!

Vi var hjemme igen ved 02-tiden og så var det i seng. Det var slut for en lang, men GOD og SMUK dag, lige sådan julen skal være efter min mening……….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 2, 2010
  7:08 pm

  Piskeriset

  Meget stemningsfuldt – både med billeder og klokker! Det er bestemt en mindeværdig juleaften, I havde 🙂


 2. Jan 2, 2010
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, den var meget minderig og helt igennem dejlig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 3, 2010
  12:47 pm

  Jeannette

  Sikke en smuk og rørende fortælling om en juleaften der forhåbentlig kan være starten på at du igen kan nyde julen.

  (Første gang jeg skriver en kommentar, men har af og til været inde og se dine lækre billeder og opskrifter…)
  Mvh Jeannette


 4. Jan 4, 2010
  11:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jeanette!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det var meget rørende at være inde ved Notre Dame juleaften…….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 4, 2010
  11:05 pm

  Sachia

  Kære NYbyheart

  jeg bliver simpelthen nødt til at spørge om du ved hvilken busk/træ det er du har fotograferet hos Anette? (Den lilla på første billede). Kan ikke få den ud af hovedet 🙂 Det plejer ellers at være mad på hjernen her.

  MVH Sachia

  Og tak for din gode blog, ej at glemme 🙂


 6. Jan 5, 2010
  12:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sachia!

  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, er det noget jeg ikke har forstand på, så er det planter og blomster 🙂 Men det kan være at andre derude kan hjælpe……
  Smuk er den ihvert fald 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!