Newyorkerbyheart

Julen 2009: Paris, dag 4……..

02 januar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dagbog, Ferie/rejser - Tags: , ,

Paradisæbler(??) udenfor Anettes lejlighed………

Trapperne ved i Montmartre………..

Trapperne op til Sacré Coeur………..

Endnu et typisk billed inde fra Montmartre……….

Sacré Coeur på den smuk solskinsdag……….

Udsigten fejler helt bestemt ikke noget……….

Sacré Coeur fra en anden vinkel……….

Menneske mylder og smuk udsigt i Montmartre………

Der er rig mulighed for at blive tegnet…………

Den smukke Sacré Coeur…………

Tekst er vist ikke nødvendig………..

Det danske hus på Champs-Élysées………..

Masser af fodgængere betød, at jeg kunne stoppe op ude midt på Champs-Élysées og tage dette billed op mod Triumfbuen………

Ladurée på Champs-Élysées……….

De lækre Macarons, inde i Ladurée………..

Fin udsmykning på Champs-Élysées…………

Nu skulle der kigge på mode hos alle de store modehuse………..

Eiffeltårnet med nedadgående sol i baggrunden………
Stemingsbilled………..

Posen inde fra Ladurée…………

………..og æsken……….

…..og sidst men IKKE mindst, de fine macarons…………

Mmmmm, jeg kunne godt lide dem med vanilie……….

“Lidt” kød til aftensmaden……….

Færdigstegt………..

Udskæringen begynder……….

Den – MEGET – gule bearnaisesauce……..

……….og kødet……….

Min tallerken……….

God vanilieis med karamel med havsalt = MUMS!………….

Den 26. var den sidste hele dag hos Anette, så vi skulle igen ud og kigge på Paris, sammen med hende. Først skulle der dog lige handles ind og laves Tiramisu.
Vi havde talt om at gå ud og spise om aftenen, men blev så enige om at købe noget lækkert mad og spise derhjemme. Efter en lang dag ude i det pulserende liv, er det ikke altid lykken at sidde på en fyldt og larmende restaurant *S*

Desuden havde Anna (Anettes datter) ikke glemt den Tiramisu de fik da de besøgte os i sommers, så sådan en ville hun gerne have om aftenen. Jeg sagde at jeg gerne ville lave den, hvis hun hjalp mig – og det gjorde hun, så næste gang kan hun lave den selv *S*.
Da vi kom hen i supermarkedet kiggede vi efter kød og vi faldt for en kæmpe stor oksekotelet, som så umodståelig lækker ud! Det er jo altid bedre at stege et stort stykke kød end 4 mindre steaks, fordi et stort stykke kød bliver mere saftigt og denne var en ordentlig basse på over 1,5 kg. Ud over dette lækre stykke kød, skulle vores aftensmad bestå af hjemmelavet bearnaise og McCain pommes frites (de tynde) og salat til at afslutte middagen (i Frankrig får de salaten efter hovedretten, til ligesom at rense munden med)………..

Efter vi kom tilbage til lejligheden med alle vores indkøb, satte vi kursen ind mod Paris igen, dette var vores sidste hele dag, så vi skulle ind og opleve lidt mere af byen. Desuden var vejret fuldstændig vidunderligt!
Himlen var helt blå og solen skinnede, Paris har absolut vist sig fra sin bedste side, mens vi har været hernede……….
En af de ting som jeg hjemmefra havde sagt jeg gerne ville se, var Sacré Coeur. Den smukke kirke ligger på toppen af Montmartre og deroppe fra, har man en fabel-agtig udsigt over ud over byen – og så er selv kirken altså ret smuk. Den var ikke mindre smuk idag, hvor den hvide kirke, stod i skarp kontrast til den smukke, dybblå himmel.

Inden vi kom op ad trapperne til kirken, måtte vi dog igen tage hatten af for Anettes parkeringsfærdigheder! I de små – og SKRÅ – gader i Montmartre, lykkedes det hende at smide hendes bil ind på en lille plads lige for foden af trapperne op til Sacré Coeur……….

Montmartre er virkelig et charmerende kvarter og et sted, hvor jeg godt kunne bruge lang tid på at udforske! De små gader og alle trapperne, gør den kvarteret meget charmerende og hyggeligt. Der emmer af liv og det er som om det er en anden puls der slår her. På Boulevard de Clichy, tæt ved Montmartre findes Moulin Rouge og andre listige steder, idet det er her Paris’s “red light district” findes….

På trappen op til Sacré Coeur stod der masser af mennesker og der var diverse underholdning af en der stod og spillede på guitar, et andet sted stod der en med en harpe og der var mimere der forskækkede mig, da de pludselig begyndte at bevæge sig. Det smukke vejr havde helt sikkert trukket mange mennesker ud, men jeg vil vædde med, at der altid er et sandt menneskemylder deroppe.
Vi gik lidt rundt ved kirken, men ikke ind i den, det må blive en anden gang. Det er også muligt at komme op i kirketårnet og ned i katakomberne under kirken.
Vi bevægede os om bag kirken hvor der er små gader, menneskemylder og masser af folk som uendelig gerne vil tegne dig!
Vi slap udenom de fleste og koncentrerede os bare om at holde sammen i menneskemængden *S*
Vi fandt en lille restaurant lige ved torvet, hvor tegnere i hobetal er samlet, hvor vi spiste en let frokost (en stormiddag ventede os jo senere!). Maden var ikke noget at råbe hurra for, men det var mad og vi fik stillet vores sult.
Efter maden gik vi lidt mere rundt og satte så kursen mod bilen igen. Fra Montmartre, kørte vi ind til Champs-Élysées og parkerede bilen. Vi gik op ad Champs-Élysées, for nu skulle vi hen til Ladurée. Ladurée er dem der opfandt macaron, som jeg har hørt og læst så meget om, men aldrig smagt. Nu skulle det være *S*
Det var et værre gedemarked og der var kø alle vegne. Vi droppede at drikke te derinde, jeg tror at det ville være lidt for “girly-girly” for kæresten *S*
Vi ville bare købe nogle, som vi kunne tage med hjem til Anette. Det var ret svært at bestemme sig, for jeg vidste jo ikke rigtig hvad jeg gik ind til og hvor søde de var. Men jeg bestemte mig for vanilie, pistacie, hindbær og røde frugter (1 af hver) – og det skulle vise sig at være et godt valg! Jeg må sige at jeg er blevet solgt til disse små, lette og lækre kager, som nærmest smelter på tungen og de er slet ikke så søde som jeg frygtede. De er ikke makroner jeg forventede, men lavet med mandelmel (tror jeg), sådan smagte det ihvert fald. Jeg var TOTALT solgt til vanilie (jeg elsker jo vanilie) og pistacie, dem kunne jeg spise i rå mængder, hvis det skulle være………..

Nå, men tilbage til vores eftermiddag, så forsatte vi lidt videre ad Champs-Élysée. Der var et sandt menneskemylder, som der vel altid er og som sådan, er der jo ikke så meget at se. Der er butikker, men det er der jo i enhver anden storby.
Vi drejede ned ad Avenue Montaigne, hvor alverdens modehuse ligger side om side, så vi gik og kiggede lidt på hvad vi kunne tænke os hvis vi skulle vinde i lotto *S* Der var mange smukke ting, men det er også lidt uforståeligt at nogen har råd – eller lyst – til at give så meget for et stykke stof………..
Lige pludselig stod Eiffeltårnet nærmest foran os, ihvert fald det tætteste vi har været på den i den tid vi har været hernede. Men da det var ved at blive sent – og vi skulle hjem og pakke – kiggede vi bare på den på afstand, den må vi også hilse på en anden gang.
Inden vi kom hen til bilen, kom vi forbi Louis Vuitton, hvor man sandelig ikke kunne se at der er finanskrise i den store vide verden!
Der stod en mega lang KØ for at komme ind i butikken, hvilket jeg finder ret utroligt, da “almindelige” mennesker vel knap nok har råd til at købe en nøglering derinde *S* Anette fortalte, at der tit står asiatiske piger udenfor for at få fremmede til at købe tasker til dem. Der er åbenbart en restriktion på 2 tasker i Kina (mener jeg at det var), så de betalte fremmede for at gå ind og købe tasker til dem! Ak ja, tænk at have de problemer…………

Vi kørte hjem for at få en kop kaffe og vores lækre macarons – og så var der tid til at pakke. Anette og Anna skulle jo også hjem sammen med os, så der var travlt i lejligheden – især fordi vi havde fundet ud af – at vi skulle tidligt om næste dag.

Vores afskedsmiddag var vellykket og smagte godt, jeg stod for madlavningen, så Anette kunne få ro til at pakke. Vi blev enige om, at vi ikke kunne have fået det bedre på en restaurant *S*. Kødet blev brunet godt af, så det fik stegeskorpe – i smør og olivenolie – krydret med salt og friskkværnet peber og så ind i ovnen til den var nok. Den fik lov til at hvile lidt, inden jeg skar den i skiver. Jeg lavede bearnaise sauce til og aldrig har jeg set så gul en sauce! Æggeblommerne hernede er så gule, at man skulle tro de var tilsat farve, så det blev en meget smuk sauce………

Desserten var både Tiramisu og en kugle god vanilieis dryppet med karamelsauce med havsalt i – YDERST vanedannende!

Besøget var ved at være slut og vi havde haft nogle fantastiske dage! Anette udviste stor gæstfrihed ved at invitere os til at bo hos hende og heldigvis kom vi godt ud af det, så det gik gnidningsfrit – synes jeg ihvert fald *S* Vi ligner hinanden på mange måder, måske er det derfor at vi kan så godt sammen og jeg føler, at vi har kunnet være sammen som os selv og så er samvær altså ikke nær så anstrengende……..
Kæresten er også faldet godt ind, han er også rimelig “easy going” og jeg tror at han har haft det godt nok med at være ene hane i kurven, han har ihvert fald ikke beklaget sig og vil gerne tilbage til Paris – det må da være et godt tegn.

Jeg må tilstå at jeg har tabt mit hjerte lidt til Paris! Ikke helt som New York, hvor jeg kan begynde at tude bare jeg ser CSI NY og får en helt varm følelse indeni når jeg ser billeder derfra, men jeg kan ikke komme udenom at Paris er en meget smuk og tiltrækkende by, med sin helt egen puls og itensitet. Vi vil helt klart gerne tilbage og gåture langs Seinen kan jeg bare ikke få nok af. At gå og kigge på vandet, broer, bygninger, bådene og lyset der skifter – det er ganske enkelt MAGISK og nu forstår jeg hvad der får folk til at vende tilbage igen og igen………………..og igen!
Vi har jo kun set en brøkdel af hvad Paris har at tilbyde, men vi har fået en smagsprøve og et lille overblik over byen, så vi ved hvad vi gerne vil kigge nærmere på. Jeg vil gerne gå mere rundt i Montmartre, vi skal gå MANGE flere ture langs Seinen og i Marais-kvarteret, som jeg faldt for. Når vi engang føler vi har fået nok af det, er der jo masser af museer og udstillinger vi kan kaste os over. Der er også Versailles slottet (som Ludvig 14. – solkongen – byggede) som jeg meget gerne vil se………

Ihvert fald er dette slutningen på denne tur og det har været den bedste jul jeg har haft i MANGE år! At være inde i Notre Dame julenat, var som balsam på sjælen og en smuk oplevelse, som jeg ikke vil kunne tænke på uden at få gåsehud! Det var så fuldendt en oplevelse, som kun blev smukkere af den gåtur vi havde langs Seinen, inden vi skulle hjem og sove…….

Tak, Anette, fordi du gjorde dette muligt og fordi du delte dit hjem med os! Jeg er dig evig taknemmelig……..
Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jan 5, 2010
  4:30 am

  Anonymous

  Hej Birthe!

  Paris er en vidunderlig by og speciel og flot på sin helt egen måde*S* Dine billeder er så flotte, har selv været i Paris 2 gange og vil gerne tilbage igen. Håber i kan vende tilbage og nyde byen igen, det lyder til i havde en super dejlig tur.

  Mange hilsner Sunshine


 2. Jan 5, 2010
  8:23 am

  Lise-Lotte

  Jeg sidder helt og føler jeg har været i Paris. Næste gang jeg skal ud at rejse skal jeg have den bærbare med, for jeg vil fra nu af have rejsedagbøger med fortællinger fra vores ture. Du fortæller detaljeret og levende omkring tingene, så jeg kan lukke øjnene og føle jeg er i denne skønne by.

  Laduree macarons har jeg aldrig smagt men det må jeg prøve næste gang…


 3. Jan 5, 2010
  10:14 am

  Vita

  Det er da fantastisk alt det i har nået. Jeg får lyst til at tage afsted med det samme. Fjorten dage burde kunne gøre det 😉


 4. Jan 5, 2010
  12:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Ja, det er en meget smuk by, som er betagende og skøn at gå rundt i 🙂 Vi skal helt sikkert også tilbage igen……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 5, 2010
  12:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Jeg har nu ikke min bærbare med, ihvert fald ikke denne gang, men jeg skriver altid dagbog. Bare lige nogle stikord, som jeg kan huske ud fra – alle indlæggene om Paris er skrevet efter vi er kommet hjem og ud fra hukommelsen 🙂

  Du må ind til Ladurée, de har andre butikker rundt om i Paris…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jan 5, 2010
  4:41 pm

  Lise-Lotte

  Hej Birthe

  Ja, jeg så lige på nettet, at der er en butik i London, Schweiz, ved Versailles osv…

  Gad vide om udlændinge også går amok over vores wienerbrød?


 7. Jan 5, 2010
  5:40 pm

  Anonymous

  Suk du får mig til at savne Paris. Bort set fra min egen by (Skagen) er det det smukkeste sted jeg nogensinde har været.
  Jeg har givet manden et gavekort til en storby tur for to til en valgfri by og HÅBER så inderligt at han vælger Paris (skulle nok bare have lavet et hvor der stod Paris på hva)
  Dejlige billeder af den smukke by, dybt misundelig er hvad jeg er.

  smil fra christina


 8. Jan 5, 2010
  5:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Ja, de har butikker rundt omkring i Paris og i verden 🙂

  Jeg er sikker på at nogen elsker vores wienerbrød – og jeg ved at mange er vild med vores smørebrød! Ihvert fald er min Mama vild med begge dele 😀

  mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 5, 2010
  5:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Skagen er altså også et dejligt sted at være, har mange gode minder derfra 🙂
  Ja, du skulle nok have valgt for ham, men det kan jo være at han overrasker dig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jan 5, 2010
  6:49 pm

  Piskeriset

  Argh!
  *ruller rundt*

  Jeg må altså til Paris! 😀
  Det ser så spændende ud! Og sikke retter I har smovset – mmm!


 11. Jan 5, 2010
  7:47 pm

  Anonymous

  hej birthe

  Jeg kan jo have lov at leve i drømmen om at min mand en dag bliver romantisk men tvivler desværre kraftigt…

  Ja skagen er fantastisk, vil aldrig flytte herfra.

  smil christina


 12. Jan 5, 2010
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Christina!

  Så ligner han nok min kæreste, der er ikke meget romantik i ham 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 6, 2010
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  hej Piskeriset!

  Du må HELT klart til Paris, der er så smukt og jeg ved at det vil være noget for dig! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jan 8, 2010
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Undskyld at jeg først svarer nu, din kommentar havde puttet sig 🙂

  Jeg tror ikke engang at et helt liv være nok, men du kan jo begynde med 14 dage 😉

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!