Newyorkerbyheart

Kylling i fad (BoligLiv nr. 1/2010)……………

Grøntsagerne gøres klar og kommes i et fad……….

Kyllingestykker kommes ovenpå og krydres………

Det færdige kyllingefad…………

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået et kyllingefad, som var i BoligLiv nr. 1/2010. Det smagte sådan set ok, ihvert fald kyllingen, jeg var ikke ubetinget glad for grøntsagerne – og efter hvad jeg så hvad kæresten levnede på hans tallerken, så var han det heller ikke *S*

Jeg kunne såmænd godt finde på at lave det igen, det kan jo varieres i det uendelige, er nemt at lave og så passer det sig selv – men jeg ville helt sikkert vælge nogle andre grøntsager! Både squash og auberginer bliver alt for udsmattede og er for bløde efter min smag. Jeg vil nok vælge nogen med lidt mere bid i, måske gulerødder, pastinak, kartofler endda rosenkål……….

Som tilbehør fik vi – som opskriften også foreslår – tzatziki og brød. Jeg havde dog ikke bagt brødet selv, det orkede jeg ikke, så jeg havde købt noget ciabattabrød i Netto……..

Jeg lavede følgende ændringer:

– jeg brugte græsk krydderi (fra Santa Maria) istedet for kun timian.
– jeg glemte at komme frisk timian ovenpå kyllingen da den var stegt, selvom jeg faktisk havde det.
– jeg brugte 2 fed hvidløg i tzatziki’en istedet for 1 fed.
– jeg brugte græsk yoghurt 10% i stedet for 2%.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Kylling i fad (BoligLiv nr. 1/2010), 4 pers.:
1 hel kylling
1 squash i grove stykker
1 løg i grove stykker
1 peberfrugt i grove stykker
1 aubergine i grove stykker
2 spsk. olivenolie
lidt græsk krydderi
groft salt, friskkværnet peber
Tzatzizi:
2 dl græsk yoghurt 10%
2 fed hvidløg, presset
groft salt, friskkværnet peber
1 agurk
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skyl kyllingen under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup den tør. Parter den. Kom alle de klargjorte grøntsager i en skål og hæld olivenolie over. Vend det hele godt rundt, så olien lægger sig om alle grøntsagerne. Hæld grøntsagerne i et letsmurt ovnfast fad og drys med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi. Læg kyllingestykkerne ovenpå, dryp dem med ganske lidt olivenolie og krydr stykkerne med salt, friskkværnet peber og græsk krydderi. Sæt i ovnen og steg i ca. 45 minutter – tjek at kyllingen er gennemstegt – inden det tages ud af ovnen. Lav tzatziki’en imens.
Tzatziki:
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær derefter agurken i meget tynde skiver. Vend agurkeskiverne med græsk yoghurt, presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Lad det trække, til kyllingefadet er klart. Server kyllingefadet med tzatziki og brød.

Note:
Der kan jo bruges det krydderi du kan lide, som du har og som du har lyst til. Det samme vil jeg anbefale med grøntsagerne, brug det du har og som du har lyst til.

Igen i dag har jeg fået trænet på crosstraineren, det blev til 15 minutter og “kun” 4,07 km. Til gengæld var jeg ikke helt så stakåndet – eller havde så meget besvær med at få vejret – som når jeg når 4,13 km. Så måske er det bedre at sætte tempoet en anelse ned………
Efter træningen på “trædemøllen” lavede jeg et lille styrkeprogram som jeg selv har sammensat og som tager ca. 15 minutter.

Vi går sådan lidt i ingenmandsland lige pt. Der er stadig problemer på kærestens arbejde, de skylder penge væk alle steder og har ikke særlig mange ordrer! Det er skidt og det lægger et ekstra pres på, når kæresten er den eneste til at hive en løn hjem. Selvom jeg får førtidspension, er det jo ikke noget vi kan leve af – eller betale huset med – så det er en lidt ubehagelig situation. Dels det at vi ikke ved noget! Ikke ved om de lige pludselig ikke kan udbetale løn, om han har et arbejde i morgen og ikke mindst: hvor kan han gå hen og få et arbejde! Det er jo ikke sådan, at arbejde hænger på træerne lige i øjeblikket, så alting er utrygt og ikke særlig rart.
Jeg synes at det er enormt ubehageligt, fordi jeg er så tryghedssøgende – især efter jeg er blevet syg – men der er jo ikke så meget vi kan gøre, andet end at afvente situationen og bede en bøn………….

I morgen skal jeg have fundet et eller andet som jeg kan bruge resten af kyllingen og tzatziki’en til. Jeg har nogle ideer oppe i hovedet, men jeg ved endnu ikke helt hvad det bliver til……..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 13, 2010
  3:52 am

  Lise-Lotte

  Hej Birthe

  Det kender vi alt til, altså bekymringerne omkring job. Min mand er også i en usikker branche… og det har også kostet jobs igennem tiden, og det er aldrig rart at opleve det….Tiderne er desværre nok ikke mere til at man bliver der, hvor man startede.Istedet er der hyppig udskiftning og det er ligesom kulturen. Men rigtigt ja, sikke en spoleret nattesøvn man kan få over det…

  Og min mand har også igennem tiden været eneforsørger, indtil jeg blev færdig med at læse, så det hjælper lidt på det, men let's face it, så skulle jeg nok være blevet i mit gamle job på ambassaden istedet for at være blevet sygeplejerske, hvis jeg skulle forsørge familien.Men heldigvis kan jeg tillade mig at lave det jeg elsker, nemlig at være der for de syge.

  Jeg krydser fingre for , at alt går som det skal for din kæreste firma men også for jer.

  Vh Lise-Lotte


 2. Jan 13, 2010
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Liste-Lotte!

  Det er aldrig rart at blive sat i den situation og heller ikke for kæresten, som selvfølgelig også føler et stor pres (selvom det er jo ikke er noget han på nogen måde er herre over).
  Det er dejligt for dig, at du kan lave det du brænder for, det er mere værd en penge 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 13, 2010
  1:08 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som en noget sur situation; det er vigtigt, at kunne have ro over den slags ting – men desværre er der jo mange, der står i den situation her på efternippet af krisen.

  Jeg håber, at der snart kommer lidt gang i det igen – så arbejdet ikke skal volde Jer bekymringer. Jeg ved ikke, hvor svært det er at få arbejde i DK i dag i den branche… men det er jo aldrig sjovt at skulle starte på noget nyt.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Jan 13, 2010
  1:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, det er en træls situation, men vi er jo – desværre – langt fra alene…..
  Kærestens branche er desværre hårdt ramt, især fordi så mange flytter produktion til Kina, Polen eller andre steder hvor arbejdskraft er billigere end i DK.

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Jan 13, 2010
  11:50 pm

  Anna

  Mmm, jeg bliver helt sulten af at se på billederne!


 6. Jan 14, 2010
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!