Newyorkerbyheart

Kylling med vildtsmag (Spis Bedre nr. 2/2010)……………

Kyllingefileter brunes og steges færdig i ovnen………..

Champignon, løg og enebær svitses………..

Rødvin, kalvebouillon, vand, tomatpure og sukker hældes ved……..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået en virkelig lækker ret fra Spis Bedre nr. 2/2010: kylling med vildtsmag, dertil friskkogt pasta og hvidløgsflutes med persille – god og meget lækker mad på sådan en lørdag aften. De knuste enebær giver retten en meget interessant smag……….

Jeg har ikke en morter, så jeg knuste enebærrene med bladet på min kokkekniv og derefter hakkede jeg dem. Ellers lavede jeg faktisk ingen ændringer og jeg lavede fuld portion, så vi også har til i morgen. Det eneste jeg skal er at koge en ny portion pasta og måske lave hvidløgsflutes – og det kommer jeg jo nok over *S*

Kylling med vildtsmag (Spis Bedre nr. 2/2010), 4 pers.:
4 kyllingebrystfileter
groft salt, friskkværnet peber
12 enebær, stødt i en morter eller knust med en kniv og hakket
2 spsk. smør
250 g champignon i kvarter
1 løg, finthakket
1 spsk. sukker
½ dl vand
2 dl rødvin
½ dl koncentreret kalvefond
1 spsk. koncentreret tomatpure
Forvarm ovnen til 200 grader. Afpuds kyllingefileterne og lav nogle tværgående rids dem på oversiden. Varm 1 spsk. smør op på en pande og brun kyllingefileterne på begge sider, krydr dem med salt, friskkværnet peber og halvdelen af de knuste enebær. Læg dem i et fad og sæt i ovnen, steg dem i ca. 15-20 minutter, til de er netop gennemstegte. Smelt endnu 1 spsk. smør på den pande kyllingen har stegt og brun champignonerne i et minuts tid. Kom løg og de resterende enebær ved og steg i endnu et minuts tid. Hæld så vin, kalvefond, tomatpure, vand og sukker ved, rør rundt og lad det koge i godt 5 minutter, til det er kogt lidt ind. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Skær kyllingefileterne i skiver og server dem sammen med rødvinssaucen og friskkogt pasta.

I torsdags fortalte jeg, at kærestens arbejde har indgivet konkurs begæring og selvom vi var noget beklemte ved situationen trøstede vi os med, at han havde ½ år til at finde sig et nyt arbejde og i den tid ville være dækket af Lønmodtagernes Garantifond. Efter lidt nærmere undersøgelse viste det sig så, at han kun har 10 uger – 10 UGER!!!!! – det er altså ikke meget i disse tider………..
Han havde på et tidspunkt fået at vide at han havde ½ års opsigelse efter 13 års ansættelse, men har fået forkert information og nu står han så med 10 uger. Det gør jo bestemt IKKE presset mindre og situationen for os, mere alvorlig. Vi håber og tror på, at han SNART finder sig et nyt arbejde…………
Vi gør os rigtig mange tanker, men heldigvis sidder vi forholdsvis billigt her i huset og vi kan klare os en god lang periode. Vi skal ud i de yderste ekstremer, inden vi bliver tvunget til at flytte herfra.
Vi har også den mulighed at vi kan lave vores lån om til et afdragsfrit lån, men vi har aftalt, at det skal være en af de absolut aller sidste udveje……….

Jeg skal da lige love for, at Kong Vinter har taget et godt og fast tag i os! Vi fik godt nok ikke noget sne i går, men det ser ud til at mange andre gjorde – og det lader jo heller ikke til at frosten slipper sit tag sådan lige foreløbig. Egentlig gør det mig ikke så meget, men jeg er jo heller ikke tvunget ud i det hver morgen, fordi jeg ikke skal på arbejde. Jeg trøster mig med, at det forhåbentlig vil få has på alle de små kryb og kravl – og ikke mindst – baktusser……….

I fredags fik jeg igen lavet ½ times yogalates og det gjorde godt! Igen i år, har jeg overvejet at melde mig til et yogahold. Det kunne være ret fedt at gå til det fast en gang om ugen, men jeg ved også bare med mig selv, at jeg alligevel ikke vil kunne overse at skulle afsted. Så igen i år – som alle de andre år, bliver det nok ikke til noget. Men jeg har jo lov til at drømme *S*-………………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 30, 2010
  11:41 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som en rigtig lækker kyllingeret! Jeg smæskede i sushi, så i morgen står den vist på Kellogs til min aftensmad desværre 😉

  Jeg håber og krydser fingre for Jer, at der snart findes et arbejde! Det er en forfærdelig situation – men heldigvis har I forberedt det og kan skære ned på budgettet. Det er ikke sjovt – men så må en ferie vente lidt, og forhåbentligt bliver det så lige så meget sommer, som det har været vinter.

  Noget for noget, tænker jeg! Så det bliver en fed sommer med masser af sol, varme og grill på Jeres dejlige terrasse! Jeg kommer gerne forbi 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Jan 30, 2010
  11:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Og du skal være mere end hjertelig velkommen! 🙂 Det kunne jo være en hyggelig tradition…….

  Ja, vi må tage det som det kommer og vi har snakket om at selvom der ingen ferie bliver i 1 års tid, så kan vi jo stadigvæk tage på weekendture og måske endda en forlænget weekendtur 🙂 Den helt "store" rejse er jo heldigvis først til 2012 hvor Tristan bliver færdig på Duke University og der skulle vi gerne over. Selvom han er voksen, er han jo stadig min "lille" dreng 🙂

  Det er en rigtig dejlig kyllingeret, som smager markant anderledes ens mange andre pasta- eller kyllingeretter……

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Jan 31, 2010
  10:50 pm

  Piskeriset

  Kylling med vildtsmag – det var en sjov idé! Er du generelt glad for Spis Bedre-bladene? Jeg har aldrig læst dem, men jeg overvejer, om de er værd at kigge nærmere på 🙂


 4. Jan 31, 2010
  11:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte forbavsende godt! og er helt sikkert noget jeg vil lave igen 🙂

  De fleste af de ting jeg laver fra blade, er faktisk fra Spis Bedre……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 1, 2010
  10:13 am

  Lise-Lotte

  Hej Birthe

  Denne ret ser så lækker ud. Abonnerer du på Spis Bedre bladene eller hvor køber du dem henne?

  Det gør mig ondt med kærestens job. Min mand har også været en tur igennem, og her fik han job via sit netværk. Jeg håber, at der i disse tider også vil være job til ham.

  Mange hilsener

  Lise-LOtte


 6. Feb 1, 2010
  3:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Ja, jeg abonnerer på Spis Bedre, men den kan jo købes alle steder….

  Mvh
  Birthe


 7. Feb 8, 2010
  11:52 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Det gør mig ondt at høre at kæresten snart mister sit arbejde. Sølle 10 uger:-( Da der er tale om en konkurs gør det ekstra svært, da der ofte er andre der ryger med i faldet. I det hele taget er det ALT for nemt at opsige medarbejdere i Danmark.
  Det bliver en STOR omvæltning, også når man er vandt til at gå hjemme alene, og så pludselig er 2.
  Håber det snart lykkes for ham at finde nyt arbejde, men arbejdspladser hænger ikke på træerne, el da ikke i den del af landet hvor I bor, kan jeg tænke mig.
  Mange gode tanker fra
  Charlotte den 2.


 8. Feb 8, 2010
  12:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Ja, det er en træls situation og ud har helt ret i at det også er en stor omvæltning lige pludselig at gå 2 hjemme, når jeg er vant til at være mig selv 🙂

  Arbejde hænger langt fra på træerne, men vi håber og krydser fingre…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!