Newyorkerbyheart

Mørbrad med esdragon og dijonsennep…..

Mørbrad skæres i skiver og bankes flade………..

Steges og krydres……….

Champignon svitses med hvidløg………..

Esdragon, bouillon, (madlavnings)fløde og sennep kommes ved……..

De groftskårne, bagte kartoffelskiver……….

Saucen hældes over de stegte mørbradbøffer………..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået en lækker ret med svinemørbrad, som jeg klart vil anbefale Jer at lave. Måske lidt frås på en hverdagsaften, men i morgen aften tager kæresten på herre-skitur, så jeg syntes at han skulle have noget godt mad inden *S*
Retten skal sagtens bruges som gæstemad og er meget velsmagende. Som tilbehør lavede jeg nogle tykke kartoffelskiver som blev stegt i ovnen og dampede nogle grønne bønnner………

Mørbrad med esdragon og dijonsennep, 4 pers:
5-600 g svinemørbrad afpudset og skåret i 2 cm. tykke skiver
groft salt, friskkværnet peber
olivenolie og smør til stegning
2 dl god grøntsagsbouillon
1½ dl (madlavnings)fløde
1-2 spsk. dijonsennep (efter smag)
frisk eller tørret esdragon
250 g champignon i skiver
3 fed hvidløg, knust og finthakket
saft af ½ citron
Stil mørbradsskiverne med skærefladen opad og bank dem flade med håndroden. Skær champignon i skiver og dryp dem med citronsaften. Varm smør og olie op på en pande og steg mørbradsskiverne til de er brune og netop gennemstegte, krydr på begge sider med salt og friskkværnet peber. Læg kødet i et dybt fad, dæk med stanniol og hold dem varme. Kom champignon på den samme pande som kødet har stegt og lad dem svitse lidt. Når væden fra dem er kogt lidt ind, tilsættes hvidløg og steger lidt med. Hvis der bruges tørret esdragon, så tilsæt det nu. Hæld bouillon og (madlavnings)fløde ved (og frisk esdragon hvis det bruges!), krydr med salt og friskkværnet peber og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag af varmen og pisk sennep i, smag til. Hvis du synes, kan sauce evt. jævnes med lidt majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Hæld saucen over de varme mørbradbøffer og server.

Grove, ovnbagte kartoffelskiver:
passende mængde kartofler skrællet eller skrubbet godt
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
Skær katoflerne i ca. 1 cm. tykke skiver og dup dem godt tørre. Kom dem i en skål – eller frysepose – dryp med lidt olie og ryst/rør, til olien lægger sig om alle kartoflerne. Fordel dem på en bageplade i et lag og så de ikke rører ved hinanden. Drys med groft salt og friskkværnet peber. Sæt i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Kan evt. vendes en gang, men det er ikke nødvendigt.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Med lukkede øjne” af Gianrico Carofiglio, Hr. Ferdinand. I kan se det indlæg jeg har skrevet om bogen, her.
Nu vil jeg kaste mig over “Hypnotisøren” af Lars Kepler (som jo faktisk er et synonym for et svensk ægtepar!), som jeg har glædet mig til at læse, lige siden jeg hørte om den første gang. Jeg er meget spændt på om den er så god, som omtalerne har indikeret…….

Lørdag aften var vi ude og spise på “A Hereford Beefstouw” i Kolding. Jeg havde vundet et gavekort til City Koldings butikker og det kunne også bruges i “A Hereford Beefstouw”.
Vi bestemte os for kun at tage en hovedret, fordi vi regnede ikke med at kunne spise mere – og vi havde ret!
Vi blev godt mætte – jeg fik en T-Bone, pommes frites og salatbar – men jeg synes også at det var MEGET dyrt!
Vi kom af med lidt over kr. 800,-! Jeg fik kun vand til og kæresten fik en stor fadøl – og vi fik altså KUN hovedret. Hvis ikke jeg havde haft det gavekort på kr. 500,- til at supplere med, synes jeg ikke at det havde været pengene værd. Jeg ville ihvert fald aldrig give godt kr. 800,- for det vi fik!
Jeg synes også, at til den pris kunne betjeningen godt være bedre. Vi blev ikke tilbudt mere vand og tjenerne var stort set usynlige. Kødet var ok, men ikke på nogen måde fantastisk og slet ikke til den pris som de tog for det.
Alt i alt, synes jeg ikke at det var den bedste oplevelse og kun ok, fordi vi havde det gavekort og derfor kun skulle betale godt kr. 300,- selv……….

Vi kom ikke til katteudstilling i løbet af weekenden, lidt ærgeligt, men sådan er det jo nogle gange *S*
Jeg havde så ondt i min lænd da jeg stod op søndag, at det at tage udenfor huset slet ikke var på tale. Jeg har svært ved at ligge ned i denne tid og da det jo engang er den måde hvor man sover bedst, ja så siger det vel nærmest sig selv, at jeg i den grad er i søvnunderskud! Jeg kan kun holde ud til ligge ned i max. 2 timer ad gangen, inden jeg skal op og gå omkring…….

Jeg fik lavet en times pilates i søndags og det hjalp lidt på stiv- og ømheden i lænden, ellers har jeg ikke været fysisk aktiv på en måde, som kan gå ind under træning……..

I morgen tager kæresten på herre-skitur og er først hjemme igen sent lørdag aften. Jeg har nogle projekter som jeg skal have kigget på og da jeg også har nogle ting jeg skal have tænkt over, har jeg bestemt mig for at bevilge mig selv en “ferie”!
Jeg “trækker stikket ud” og vil derfor ikke blogge før engang i weekenden igen. Jeg vil nyde stilheden, roen, at være mig selv og så vil jeg gå i tænkeboks og få tænkt over det der skal tænkes over.
Pas på Jer selv, hinanden og Jeres kære imens – jeg vender snart tilbage igen………..

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jan 19, 2010
  11:36 am

  Lutinlive

  Ej hvor ærgeligt at det ikke var en god oplevelse… Det lyder slet ikke som min tur på Hereford.. Det må jeg indrømme også er omkring 4 år siden, men det er da træls at det er gået sådan ned af bakke.. Især når de åbenbart opretholder deres sindsyge priser…


 2. Jan 19, 2010
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lutinlive!

  Ja, det var ærgeligt, for jeg havde sådan glædet mig 🙂 Deres priser er simpelthen for høje i forhold til deres standard synes jeg……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 19, 2010
  4:09 pm

  Lise-Lotte

  Helt enig, jeg synes bestemt også man får bedre andre steder og priserne er ret så høje…

  Pas på dig selv og nyd stilheden og roen i huset…

  kh Lise-Lotte


 4. Jan 19, 2010
  7:25 pm

  Piskeriset

  Sludder – det er også vigtigt at få god mad i hverdagen, så den ikke bliver alt for grå og kedelig 🙂

  Jeg er i gang med at lokke gemalen med på, at han skal have mørbrad i fad på sin fødselsdag, for det er alt for lang tid siden, vi har fået det, og jeg tror, det vil passe fint med de andre retter den dag. Og hvem kan dog sige nej til sådan en skøn ret? 🙂

  Rigtig god 'ferie' – nu ikke noget med at lave for meget ballade eller få mavepine af for meget 'kæresten-er-ikke-hjemme-mad' 😉


 5. Jan 19, 2010
  8:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Ja, kvaliteten står slet ikke mål med deres priser…….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jan 19, 2010
  8:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du har fuldstændig ret og det er så dejligt at få sådan noget mad på en hverdag 🙂

  Jeg skal prøve ikke at få ondt i maven, men det kan godt blive svært……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 19, 2010
  8:41 pm

  Sofie

  Hej Birthe.

  Jeg har fulgt din blog længe og laver ofte opskrifter derfra. Lavede fx torskefadet med krydderurtelåg den anden dag. 🙂

  Nå, men jeg tænkte på, om du har overvejet at investere i et spejlreflekskamera? Det får nemlig maden til at se meget lækrere ud. Jeg har også selv en blog og har lige investeret i et sådant, og mine fotos af mad bliver bare hundrede gange bedre end med mit gamle alm. kamera.

  Jeg håber ikke du tager det ilde op, jeg har bare undret mig. 🙂

  Mvh. Sofie.
  http://sofiesblog.dk


 8. Jan 19, 2010
  8:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Jeg er sådan set ok, tilfreds med mine billeder, hvis du ikke synes om dem, foreslår jeg dig at du finder nogle sider som har bedre billeder end mig……
  /Newyorkerbyheart


 9. Jan 20, 2010
  12:53 am

  hlovkvist

  Kære Birthe !

  Nej hvor ser den mad bare lækker ud ! Det er så lang tid siden jeg har lavet svinemørbrad, og fik helt lyst til det da jeg læste og så dine fine billeder 🙂 Tak !

  At bevillige sig selv en lille ferie, er fantastisk ! Før i tiden, kunne jeg godt finde på at tage en "sengedag". Kun mad, og en dejlig blød py på, og så eller leve dagen i sengen. Man får ladet batterierne rigtig godt op. Ved du ikke kan ligge en hel dag, så det er bare dejligt at du og prinsessen har huset, roen og hinanden nogle dage. God ferie 🙂

  Knus.


 10. Jan 20, 2010
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Det smagte altså også rigtig dejligt, som jeg altid synes at mørbrad er 🙂
  Førhen kunne jeg også tage sådan en sengedag. Da jeg havde mit job, var der altid fuld knald på og med mange deadlines hver uge, så at tage en dag ud af weekend og bare blive i sengen var SKØNT!

  Knus
  Birthe


 11. Jan 20, 2010
  5:15 pm

  Lene

  Hej Birthe.

  Lækker opskrift på mørbrad, den må jeg bestemt prøve, når jeg er kommet så meget på plads, at jeg får overskud til at lave mad igen:o) Lige nu lever vi dog i kasser og med en masse ufærdige projekter, så maden er nødt til at være nem og hurtig og ofte take-away.

  Hvor er det en god ide at holde en tiltrængt ferie, det er et sundhedstegn at gøre den slags for sig selv, det kunne vi alle blive bedre til. Jeg håber du rigtig får hygget dig og får tænkt nogle gode tanker:o)

  Fra mig får du i hvert fald tilsendt nogle gode tanker:o)

  Mange hilsener Lene


 12. Jan 20, 2010
  5:18 pm

  Anonymous

  Hej Birthe!

  Jeg har fulgt din blog i nogle måneder nu, og hver gang jeg har gæster og de spørger om de kan få opskriften, siger jeg, at de skal gå ind på din blog. Det er de bedste opskrifter! Og sikke et udvalg!

  Tusind tusind tak for alt dit arbejde! Opskrifter med billeder er det bedste!

  Nyd din ferie, og så vil jeg glæde mig til at se hvad I skal have at spise i fremtiden 😉

  Kh Maria


 13. Jan 20, 2010
  10:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Ja, jeg kender godt det at leve i flyttekasser og lever af take-out mad, heldigvis er det jo kun en fase 🙂

  Tak for din kommentar, som er meget opløftende og for dine tanker…..

  mange hilsner
  Birthe


 14. Jan 20, 2010
  10:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Velkommen herinde og tusinde tak for din kommentar, den varmer 🙂

  Jeg er glad for, at jeg kan være med til at inspirere dig….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jan 23, 2010
  8:26 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Det er langt ude i hampen hvad Sofie(a) skriver om din fotos. Netop på grund af dem er det en fornøjelse at se og læse din blog. Jeg vi vove at påstå at du har de flotteste og mest delikate billeder. Håber du har fået tanker/gøremål sat på plads når kæresten igen vender hjem:-)
  Jeg ved ikke rigtig om du verfer mit indlæg ud:-( Har inden for 1 mdr. sendt dig 3 eller 4, men ikke set kommentarer. Ikke at jeg 100% forventer det, men du er flink til en lille kommentar.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 16. Jan 23, 2010
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Jeg har faktisk savnet dine kommentarer og har bestemt ikke verfet dem ud! Jeg har bare ikke fået dem, mærkeligt! Jeg har lige kigget efter, men der ligger ingen…..
  Jeg beklager at du har skrevet forgæves.

  Tak for din kommentar mht. til mine billeder, jeg synes nu heller ikke selv at kvaliteten er så dårlig og det er jo ikke alle der lige har råd til at gå ud og købe sig et spejlrefleks kamera, bare fordi nogen synes jeg skal! Selvfølgelig kan de blive bedre, men sådan er det jo altid og dette er jo på ren amatør-basis 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 17. Jan 24, 2010
  3:39 pm

  Nikita

  Hejsa 🙂 Jeg er simpelhen bare nød til at lægge en kommentar til dig ang dine fantastiske gulerodsboller. Jeg er (desværre )typen der er enormt dårlig til at bage. Dette er også selv om jeg følger en opskrift 100 % så går det meget ofte galt. Men denne opskrift kan jeg bare ikke ødelægge 😉 Og så er det de mest fantastiske gulerodsboller jeg nogen sinde har smagt! Selv min mand er helt pjattet med dem (og nok også forundret over at de lykkedes mig at lave) Herhjemme bliver der bagt 2-3 portioner af gangen og smidt i fryseren. Og lige så snart vi er ved at løbe tør bliver der bagt igen.. Så ville bare lige sige 1000 tak for en lækker lækker opskrift. Mange hilsner Nikita


 18. Jan 24, 2010
  5:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nikita!

  tak for din kommentar og velkommen herinde 🙂

  Jeg er glad for at I kan lide bollerne, jeg har også bagt dem utallige gange. Det bliver ikke til så meget lige for tiden, men en overgang bagte jeg dem hver eller hveranden uge. Jeg synes det bedste ved dem, er at de stadig er lækre, efter de har været frosset….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!