Newyorkerbyheart

Nytårstorsk a la Anne Larsen (Søndagsavisen)………..

Smagsvarianter til vores AQVIA Danskvandsmaskine, som jeg GLÆDER mig til at afprøve…….

Rødbeder skæres i små stykker og vendes med olie, eddike, farin og bouillon………

De færdigbagte rødbeder – MEGET lækre!……….

Anretningen med rødbeder, torsk, hårdkogt æg, bacon og sennepssauce, klar til servering………

Spises med pillede kartofler og drysses med revet peberrod……….

I dag har vi fået nytårstorsk, en opskrift jeg fandt i Søndagsavisen for et stykke tid siden, lavet af Anne Larsen. Ikke fordi jeg er så vild med Anne Larsen, men heldigvis er hun ikke så fedt-hysterisk længere og af og til, laver hun nogle spændende opskrifter………..
Denne ret med torsk er ihvert fald lige i øjet, hold da op hvor smagte det GODT! Det er længe siden jeg har fået så meget ros af kæresten *S*

Som jeg har forstået det, så er det den meget traditionelle måde at servere torsk på til nytårsaften, med æg, rødbeder, bacon og sennepsauce……..
Jeg er helt solgt til de rødbeder, de blev MEGET delikate og jeg skal helt klart lave dem igen til andre ting – også denne ret for den sags skyld.
Jeg brugte den mængde rødbeder der står i opskriften – og den er til 4 pers. – og jeg synes kun at det var lige netop nok til os to, jeg kunne endda godt have haft en anelse flere rødbeder. Så jeg vil nok lave en større mængde næste gang.

Jeg skriver retten som jeg lavede den, til 2 pers…………

Torsk med bagte rødbeder, hakket æg, bacon og sennepssauce (Søndagsavisen), 2 pers.:
2 gode torskefileter, uden skind og ben
1½ æg, hårdkogt
4 stykker tyk bacon, skåret i tern, stegt sprødt og afdryppet
600 g rødbeder, skrællet og skåret i små stykker
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
2 spsk. brun farin eller mørk muscovadosukker
1 dl god grøntsagsbouillon
Kogelage:
1 dl god grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
salt
Sauce:
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. god grovkornet, dijonsennep
Desuden:
revet peberrod
Skræl rødbederne, skær dem i små stykker. Bland olie, balsamico, farin og 1 dl grøntsagsbouillon i en skål og vend rødbederne i. Kom det hele i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 190 grader i ca. 1 time, vend rundt i dem af og til. Væden skal være godt ind og bagt ind i rødbederne, drys med lidt groft salt og friskkværnet peber, vend rundt. Skær bacon i tern og steg det sprødt på en pande, lad det dryppe af køkkenrulle. Kog æg til de er hårdkogte og hak dem. Kom bouillon, laurbærblade og groft salt i en gryde, lad det varme op til lige under kogepunktet og læg så torskestykkerne i, så de kan blive dampet. Lad dem dampe i ca. 5-7 minutter, til de bliver faste og hvide. Tag op med en hulske. Sigt bouillonen og hæld fløde og sennep i. Lad det koge op, skru lidt ned og lad det simre sammen i ca. 5 minutter. Jævn evt. lidt med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, hvis der ønskes en tykkere sauce. Fordel de varme rødbeder på 2 tallerkner, læg de dampede torskefileter ovenpå og drys med æg og bacon. Dryp saucen udenom og server resten til. Pynt til sidst med revet peberrod og server med friskkogte, små, pillede kartofler.

I dag har vi fået smagsvarianter til vores AQVIA Danskvandsmaskine, vi har fået 2 x Applecider, 2 x Passion/Acai, 2 x Pomegrate/Ginsing + essenser der er : 1 x Lemon/Lime, 1 x Pear og 1 x Peach. Smags essenserne (de sidstnævnte) er UDEN sukker og kunstige sødemidler.
I aften har vi smagt Passion/Acai og det var en stor succes! Hold da op hvor smager den SKØNT, virkelig et pift til – det ellers – lækre danskvand. Slet ikke sødt (som f. eks. saftevand), men frisk i smagen uden at være syrlig! Nogle gange er har man bare lyst til at danskvandet skal smage af noget – jeg køber nemlig aldrig danskvand med citrus – og så er de her smagsvarianter helt perfekte. Jeg glæder mig allerede til at smage de andre………..
Vi er ellers glade for maskinen, bortset fra at vi kun fik ca. 40 liter ud af den første kulsyrepatron – selvom vi har fulgt brugsvejledningen – og det er altså lige lidt nok. Hvis det ikke giver mere, så bliver det for dyrt i længde, men nu prøver vi igen og ser hvad resultatet bliver denne gang. Vi prøver at holde kulsyreknappen nede i 2-2½ sekund i stedet for 3.

I dag har jeg været på crosstraineren for første gang i år og jeg må ærlig tilstå at det var HÅRDT! Jeg var på den i lige knap 11 minutter = 3 km, så jeg er godt nok tilfreds. Jeg skal jo starte et sted, for det er jo efterhånden et stykke tid siden jeg har trænet, fordi jeg blev syg inden jul. Nu skal jeg så finde ind i en rytme igen, det kan jo være at jeg kommer på skiferie, man ved aldrig……….

I mandags fik vi bestilt billetter til Ørkenens Sønner‘s nye show “Varm luft i Canal Grande”, som de starter med den 14. 04. 2011. Det er med at være hurtig når deres billetter kommer til salg og vi fik billetter til Forum Horsens den 16. 12. 2011!!!
Vi var inde og se deres sidste show i Musikhuset i Esbjerg og da bestilte vi også billetter 1½ år i forvejen, så det er åbenbart kutyme, selvom det er længe inden. Det er snart så længe, at man kan komme til at glemme det, men mon ikke vi nok skal huske det?!?!?

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jan 7, 2010
  8:24 am

  Anonymous

  hej new yorker

  ja min far som er kok severede altid torskestykker med hakkede syltede rødbeder, hakkede løg, kapers, hakkede æg, bacon og sennepssauce på alle tidspunkter af året. det er virkelig lækkert og jeg elskede det også som barn. desværre bor jeg idag sammen med en mand der ikke kan lide fisk andet end som fiskefileter. øv bøv. lyder lækkert med de smagstilsætninger specielt passion/acai. acai skulle samtidig være smækfyld med antioxidanter osv. hvis altså det har smittet af på smagsgiverne:-)


 2. Jan 7, 2010
  10:57 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg har vist aldrig fået torsk på den der 'rigtige' måde – men det ser virkelig lækkert ud. Jeg vidste ikke, at der hørte alt det tilbehør til! Dog ville jeg nok udelade bacon – det kan jeg næsten ikke få mig selv til at spise, når man tænker på fedtindholdet – og der er jo allerede æg, rødbeder og sauce. Så hellere flere rødbeder, som du skriver 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 3. Jan 7, 2010
  11:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Kapers, det var det, jeg synes nok at der manglede noget 🙂 Nå, men det smagte nu godt uden og er virkelig en SKØN spise! Ærgelig at din mand ikke kan lide det – og det smager jo ikke engang af fisk *S* – men sådan er det jo engang imellem….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 7, 2010
  11:58 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det meste af fedtet steges jo af bacon'et og et enkelt stykke skader vist ikke 😉 Det giver ihvert fald den helt rigtige smag til retten, den røgede del er godt til syren fra rødbederne og det stærke fra sennep'en……

  Du skulle prøve at lave det, for det er vitterlig en skøn spise 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Jan 7, 2010
  5:42 pm

  Heidi

  Hej.

  Håber det er ok jeg kommer med nogle spørgsmål, jeg er jo tro følger af din blog på sidelinjen.

  Jeg er ikke den store fiskespiser ikke fordi jeg ikke kan li det men har aldrig rigtig fundet nogle retter der ser rigtig lækre ud, men denne ser da fantastisk ud…

  Jeg plejer normal ikke at være fan af friske rødbeder, men smager de ligesådan når man laver dem på denne måde?? (Syntes godt de kan smage af jord)

  og så ville jeg gerne høre hvilken crosstraineren du har og hvor du har købt den??
  Jeg skal nemlig også til at igang med noget og gider sgu ikke rigtig i fitness center.

  Hilsen Heidi


 6. Jan 7, 2010
  9:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Der er nu rigtig mange lækre retter med fisk og jeg har da lavet en del – synes jeg selv! 🙂
  Jeg synes bestemt ikke at disse rødbeder smager af jord, men smag og behag er jo forskellig. De er nærmest sådan lidt søde-/sure i det (blandingen af farin og balsamico). Jeg synes, at de var super lækre!

  Vores crosstrainer er købt hos Harald Nyborg og de har kun et mærke, så den skulle ikke være svær at finde, jeg har skrevet om den herinde før. Både mærke og hvor den er købt.

  /Newyorkerbyheart


 7. Jan 8, 2010
  9:17 am

  Anonymous

  Kære Birthe,
  vi har desværre lidt svært ved at få fat i et ordentligt stykke torsk hernede i Prag, så jeg vil lige høre om du tror, at man kan bruge pangasius i stedet – og hvis ja, mon det så skal dampes i samme tid som torsken? På forhånd tak, og ha' en god dag! Bedste hilsner Dorthe


 8. Jan 8, 2010
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!
  Hvor er det dejligt at høre fra dig, det er længe siden jeg har hørt fra dig 🙂
  Jeg vil tro at du kan bruge enhver form for hvid fisk – også pangasius. Jeg vil tror at den skal have nogenlunde lige så lang tid, men mærk på den. Den skal blive fast og hvid……

  Held og lykke med det 🙂

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!