Newyorkerbyheart

Pastaret (fra “Rollinger & roulader, tillæg til BoligLiv nr. 12/09)……….

Forårsløg sauteres……..

Tomater kommes ved……….

Hvidvin kommes i, derefter krydderurter og efter lidt tid også tigerrejerne……..

Den færdige ret………
Aftenens tallerken……..

I dag har også været en stille dag, ihvert fald for mig! Jeg er SÅ forkølet, har ondt i halsen og har den der feber-følelse i kroppen. Det er som om Echinaforce dråber ikke hjælper længere, som om kroppen har sin helt egen vilje nu og måske jeg bare skal lade den vinde……….

Jeg kæmpede jo med forkølelse og feber lige op til vores Paris tur, men med vilje og dråber, fik jeg den nedkæmpet. Da vi kom hjem kom forkølelsen igen, jeg der var nytårsaften jo forude, så jeg kunne altså ikke blive syg! Nu tror jeg bare at kroppen er træt og trænger til hvile, så det er nok bedst at jeg bare lager forkølelsen overtage min krop, så jeg kan komme af med det igen………

Vi har fået rigtig meget sne igen idag og jeg har bare nydt, at kunne sidde indenfor i varmen og kigge ud på snefnuggene der faldt. Jeg vil tro, at vi har fået mellem 10 og 15 cm. sne, så der er kommet en hel del. Kæresten er lidt træt af at skulle skovle så meget sne *S*
Jeg har forsøgt at få denne blog opdateret og jeg er kommet et godt stykke, men der er stadig et stykke vej. Der ligger stadig en del fra Paris og venter, men det skal nok komme, måske det bare bliver i små bidder.

I dag har vi fået en lækker – og nem – pastaret fra “Rollinger & roulader“, som var med BoligLiv nr. 12/09 i en lille specialudgave. Selvom jeg ingen børn har, var der en del opskrifter jeg kunne bruge, så jeg kan forestille mig at den fulde udgave vil være endda endnu bedre. Jeg tilpassede opskriften lidt så den passede til os, men I får den med original målene, så må I selv lave mindre hvis der er behov for det………..

For-pokker-den-er-god-den-pastaret (fra “Rollinger & roulader” et tillæg til BoligLiv nr. 12/09). 4 pers.:
ca. 35-40 rå tigerrejer, optøet
10 forårsløg i tynde skiver
800 g friske, aromatiske cherry- eller kryddertomater, halveret eller i kvarter (jeg brugte San Marzano tomater)
5 store fed hvidløg, knust og finthakket
1 stor håndfuld friske basilikumblade, hakket
1 stor håndfuld friske mynteblade, hakket
5 dl tør hvidvin
salt, friskkværnet peber
1 hønsebouillon tern af god kvalitet
½ frisk, rød chili uden kerner, i tynde skiver eller lidt tørrede chiliflager efter smag
ca. 500 g spaghetti, evt. fuldkorn (jeg brugte noget frisk pasta som jeg havde)
Desuden:
friskhøvlet parmesanost
Pil skallerne af rejerne, en lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm. Sauter forårsløg i lidt olivenolie. Kom tomater ved og lad dem stege med lidt, inden hvidløg tilsættes og der krydres med salt, lidt friskkværnet peber, chili og evt. et nip sukker. Efter et par minutter hældes vin ved og bouillontern smuldres i. Lad det koge lidt ind og tilsæt så krydderurter og rejerne. Rejerne skal bare koge med i et par minutter, til de netop skifter farve og er tilberedte. Sluk bare for varmen, de skal nok blive tilberedte af eftervarmen og varmen fra væsken de ligger i. Hvis rejerne får for meget, bliver de MEGET kedelige!. Smag til. Dræn den kogte pasta, der er kogt al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Fordel pastaen i dybe tallerkner, hæld sauce og rejer over og server straks. Lad hver person selv høvle parmesan ost over.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Ringe i vandet” af Penny Vincenzi, Forlaget Thaning & Appel og der kommer et separat indlæg om den på et tidspunkt, men jeg var ikke så imponeret af den, som jeg var af “En ren skandale“. Jeg er nu startet på “Advokatfuldmægtigen” af John Grisham. Det er en rigtig typisk Grisham bog, bare i dårligere kvalitet!
Jeg synes at kvaliteten af hans bøger er faldet betydeligt i takt med, at han spytter dem ud som om han smuttede mandler………

I morgen tror jeg at vi skal have en god gammeldags hakkebøf, hvis ellers jeg er frisk nok til at lave det…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 4, 2010
  5:17 pm

  linda;

  Den ser skøn ud. Tak for evig inspiration. Jeg har tilladt mig at linke i dagens post til din side. Fortsat god dag 🙂 Mange hilsener Linda


 2. Jan 4, 2010
  9:13 pm

  Maj

  Sikke nogle dejlige opskrifter du lægger ud, jeg nyder specielt der er billeder med. Jeg nyder at følge din blog, så bliv endelig ved du glæder og inspirere jo en masse mennesker 🙂

  Vedr din forkølelse kan jeg varmt anbefale dig at drikke blåbærsaftevand, blåbær er nemlig fyldt med antioxidanter og det smager væsentligt bedre end dråberne *SS*. Det skulle styrke dit imunforsvar.

  Knus fra
  Maj


 3. Jan 4, 2010
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda!

  Det vil jeg skynde mig ind og kigge på, tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 4, 2010
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Mange tak for tippet, det vil jeg se om jeg kan finde og det er jo ren bonus for jeg ELSKER blåbær 🙂

  Jeg er glad for at du kan lide min blog og kan bruge den som inspiration…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!