Newyorkerbyheart

Spinattærte med hvidløg og feta (Magasinet Mad! nr. 1/10)……….

07 januar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , , ,

Tærtebunden, klar til at blive forbagt……….

Løg sauteres og hvidløg tilsættes……….

……….og så spinat………

Spinaten blandes med ægge-/fetablandingen……..

Færdigbagt………..

Aftenens tallerken………..

I dag har vi fået en virkelig lækker, velsmagende og mættende tærte fra Magasinet Mad! nr. 1/10. Den er hurtig og nem at lave, hvilket jo altid er et plus på en hverdagaften *S*
Faktisk tror jeg også, at den vil egne sig rigtig godt på et brunch-bord og selvfølgelig som en den af en buffet…….

Jeg lavede følgende ændringer:

– jeg kom fuldkornsdurum i dejen, fordi jeg ikke havde fuldkornshvedemel.
– jeg brugte frosset spinat, som jeg tøede op i microovnen og 50 g mere end der stod i opskriften.
– jeg lod IKKE dejen hvile i ½ time i køleskab, men måske 10 minutter efter jeg havde trykket dejen ud i formen.
– jeg dækkede tærten lidt til i det sidste af bagetiden, fordi dejen blev lidt mørk.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Spinattærte med hvidløg og feta (Magasinet Mad! nr. 1/10), 4 pers.:
Tærtedej:
100 g koldt smør
100 g fuldkornsdurummel
100 g hvedemel, sigtet
1 tsk. groft salt
ca. 3 spsk. KOLDT vand
Fyld:
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
450 g frosset spinat, tøet op i microovn og afdryppet rigtig godt
groft salt, friskkværnet peber
2 æg
1 dl mælk
150 g god (fåre)feta, smuldret
Dej: Bland de 2 slags mel i en skål og kom det kolde smør i, skåret i mindre stykker. Smuldr med fingrene til det bliver en grynet masse og tilsæt så netop så meget KOLDT vand, så det kan samles til en dej (2-3 spsk.). Smør en tærteform (22 cm. i diameter) og tryk dejen ud i formen (se note). Prik dejen godt over det hele med en gaffel og stil den i køleskabet mens fyldet laves.
Fyld:
Pres den optøede spinat godt ned i en sigte med en ske, så så meget væde som overhovedet mulig bliver presset ud. Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter løget ved middel varme, til det begynder at blive gyldent i kanterne. Tilsæt de tynde hvidløgløgsskiver og lad dem sautere med, til de bliver klare i det og taget ganske lidt farve (endelig ikke for meget!). Rør i det ofte. Tilsæt den godt pressede spinat, sluk for varmen og bland det godt med løgblandingen. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Kom æg, mælk og halvdelen af fetaen i en foodprocessor/blender og kør, til det er en glat masse, krydr med lidt friskkværnet peber. Kom spinatblandingen i og kør til det er godt blandet.
Sæt tærtebunden i en 180 grader varm ovn (almindelig varme) og forbag tærtebunden i 10 minutter. Tag den ud og fordel spinatblandingen i den forbagte bund. Fordel resten af fetaosten over og sæt i ovnen i ca. 40 minutter. Dæk evt. tærten til noget af bagetiden, hvis den bliver for mørk, men osten skal gerne tage lidt farve.

Note:
Jeg trykker altid tærtedej ud i formen fordi jeg synes det er nemmere end at rulle dej ud. Men dejen kan selvfølgelig rulles ud på et meldrysset bord og så kan tærteformen beklædes med dejen. Hvis du vælger at rulle dejen ud, så er det måske en god ide at lade dejen hvile i køleskab i ½ time inden, så den er kold.

Som tilbehør fik vi en salat, som var ret “plain”. Det var bare nogle blandede salatblade blandet med mango i tern, 1 snackpeber, agurk og gulerødder i tynde, skrå skiver. Dressingen var creme fraiche 9% blandet med 1 fed hvidløg, ganske lidt frisk basilikum (det jeg havde), salt og friskkværnet peber.

I dag fik jeg en mail om at jeg har vundet billetter til Cimber Sterling Cup i Elro Arena i Randers. Det er en mini-turnering for herrelandsholdet i håndbold, inden de skal til Østrig og spille om EM fra den 18. januar.
Gåde råd var dyre, for jeg ville rigtig gerne ind og se det da jeg aldrig har set herrelandsholdet “live” – heller ikke kvindelandsholdet for den sags skyld – men billetterne skal afhentes allerede kl. 17.00. Det ville vi ikke kunne nå, dels pga. kærestens arbejde og dels pga. af køen der altid er ved Vejle Fjord-broen på det tidspunkt. Heldigvis har søde Marianne indvilget i at hente dem og den STORE bonus er så, at jeg også får hende at se! Hvor heldig er jeg lige?!?!? Hun kan så også komme med ind og se håndbold for faktisk vandt jeg 7 billetter! Jeg glæder mig…………

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse “Advokatfuldmægtigen” af John Grisham og ligeså god som jeg synes han tidlige bøger var (“Juryen” er min favorit), lige så dårlig er denne! Jeg vil råde Jer til ikke at læse den……….
Jeg synes at den er kedelig og den har svær ved at holde mig fanget. Det er som om han har mistet hans skrive-magi og nu bare spytter bøger ud i en lind strøm, uden passion. Det er lidt sørgeligt synes jeg! Hellere meget færre bøger og så en bedre kvalitet………

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Jan 7, 2010
  10:26 pm

  Marianne's mening

  Jeg glæder mig også, og selvfølgelig vil jeg da hente de billetter :0)

  Vi ses snart :0)


 2. Jan 7, 2010
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Jeg synes nu at det er rigtig pænt af dig og så er det jo bare skønt at vi også får nogle timer sammen 😀

  Knus
  Birthe


 3. Jan 7, 2010
  11:16 pm

  Piskeriset

  Yumyum! Jeg forelskede mig i retten, da jeg så den i bladet og havde tænkt mig at lave noget lignende lige inden nytår – men så blev gemalen og jeg forkølede, så vores frokostaftale med et vennepar gik i vasken, og jeg fik ikke lavet tærte. Jeg er glad for at høre, at den er værd at vente på, for jeg må bestemt prøve at lave det en dag 🙂

  Tillykke med billetterne! Det er da for fedt at vinde 🙂


 4. Jan 7, 2010
  11:19 pm

  Anna

  Uhm, det ser godt nok lækkert ud! Spinat er en af mine yndlingsspiser! 🙂


 5. Jan 8, 2010
  10:16 am

  Voksenmis

  Hej Birthe.

  Jeg er helt enig med dig mht. Grisham, det er ærgerligt, at han bare spytter bøger ud uden sans for kvalitet.

  Har du læst "Elleve" af Arne Dahl? En slags fortsættelse af serien om A-gruppen, som er så god! Jeg syntes, det var en fed bog, selv om den skiller sig noget ud fra de andre ti.

  Ha' en god dag 🙂

  KH Lisa


 6. Jan 8, 2010
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak, det er altid rart at vinde noget 🙂
  Du kan godt glæde dig til tærten, den er lækker og nem at lave……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 8, 2010
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Tak, det er også en af mine! Jeg elsker spinat 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 8, 2010
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Jeg har endnu ikke fået læst "Elleve", men det er på min liste og jeg glæder mig til den 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 8, 2010
  1:01 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Spinat med feta er en vinder – altid! Jeg ved ikke, om det er fordi spinatens lidt fade smag har godt af den salte ost… men det smager SÅ godt!

  Tillykke med, at du vandt billetterne – mest fordi du skal se Marianne synes jeg jo altså 😉

  Det bliver rigtigt hyggeligt!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 10. Jan 8, 2010
  2:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, det smager SKØNT! og nu kan jeg også sige, at den smager godt kold. Jeg har lige spist resten til frokost 🙂
  Måske en ide til dig til din frokost?

  Jeg kommer desværre ikke op og ser håndbold – og ikke mindst ser Marianne alligevel – heldigvis viser de det i TV live, så jeg kan se det alligevel. Hvis bare de også ville vise Marianne, så jeg også kunne se hende 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 11. Jan 8, 2010
  8:51 pm

  hannene

  Hey og Godt Nytår
  Først vil jeg takke dig for,at du ofte skriver sådan ved dine opskrifter :"Således lavede jeg retten,jeg havde ikke …,men brugte i stedet …, og her er opskriften som jeg lavede den". ;-)Den frihed du tager dig har du let og elegang givet mig og dermed friheden til at følge en opskrift, dog ikke slavisk,men med de modifikationer der måtte være.


 12. Jan 8, 2010
  8:55 pm

  hannene

  OG
  TAK for billeder og tanker fra din dejlige jul i Paris.
  Kanonglad for dig som inspirationskilde.


 13. Jan 8, 2010
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hannene!

  Tak for din kommentar 🙂 For mig er opskrifter jo ikke ensbetydende med et faktum, de kan laves om og tilpasses det man har og kan lide 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Jan 9, 2010
  3:37 pm

  Cille

  Uhm, det ser skønt ud! Det skal næsten prøves 😉
  God weekend!

  //thelostdays.wordpress.com


 15. Jan 9, 2010
  4:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cille!

  velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før 🙂

  Det smagte super godt og jeg kan kun anbefale at lave den………

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe


 16. May 16, 2011
  1:44 pm

  Christa

  Hej Birthe

  Googlede "spinattærte" i går og fandt den her, som blev rigtig god.

  Jeg havde ikke nok spinat eller feta, men spædede op med hytteost og 1/2 rød peber.
  Dejen var lidt fed med al smøret, men meget nem at arbejde med.

  Hilsen
  Christa


 17. May 16, 2011
  2:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christa!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tærtebunden kan du jo skifte ud med en anden hvis du vil – tak for tippet med en erstatning….

  Mange hilsner
  Birthe


 18. May 19, 2012
  8:45 pm

  Astrid Lind

  Uhmm.. Den bliver lavet i aften, og står lige nu i ovnen. Jeg glæder mig! Den ser intet mindre end fantastisk ud!
  Det er da fantastisk, at man altid kan gå herind og finde sin aftensmad ! 🙂
  Tak for en god.. nej, fantastisk blog!
  Kram 🙂


  • May 21, 2012
   3:23 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Astrid!

   Jeg håber at den smagte dig?? og det glæder mig at du kan komme herind og finde den inspiration du har brug for 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!