Newyorkerbyheart

ABC – i ord og billeder: V……………

22 februar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig - Tags:

Mit V = VREDE

Vrede er en af de 7 dødssynder og måske også derfor det er sådan lidt tabu at føle vrede.

Vrede har fyldt mit liv i rigtig mange år!
Vrede mod de mennesker der kaldte sig mine “forældre” – som skulle passe på mig, skærme mig mod alt det onde i verden, give kærlighed og støtte – men som gjorde det modsatte…….

Vrede skal man ikke under vurdere, det er en form for “brændstof” som mennesker kan “køre” på rigtig længe. Som kan fylde hele ens tilværelse, men hvis man ikke passer på kan den tage overhånd og være ødelæggende – både fysisk og psykisk. Hvis du lader vreden styre dig 100%, tror jeg at man ender bitter, ensom og som en trist skæbne.

Min vredes-følelse har været som et bål, nu er det brændt ud, der er ikke mere tilbage. For få år siden, fandt jeg ud af at jeg måtte af med den vredes-følelse for at kunne komme videre med mit eget liv, for at det ikke skulle tage overhånd og for at det ikke skulle gøre mig mere syg. Der er INTET jeg kan gøre for at gå tilbage i tiden og ændre noget. Det eneste jeg kan gøre er at acceptere at min barndom altid vil være en del af det jeg har i min “rygsæk”, altid vil være en del af den person jeg er og at sårene aldrig vil læges 100%. Men på et tidspunkt bliver jeg også nødt til at “let go”, lade fortiden ligge og koncentrere mig om fremtiden.

Jeg tror at vrede er godt på visse tidspunkter, fordi det får dig til at forsætte livet. Giver dig et formål og et fokus. Men når det er sagt, så er det kun en periode at det virker, så skal der andre værktøjer til………

Jeg vil nu begrave vreden, lægge den bag mig.
Jeg vælger fremtiden, jeg vælger at få mig et så normalt liv som jeg kan og vil prøve om jeg på et tidspunkt kan tilgive – det er måske i virkeligheden den største “hævn”/sejr jeg kan få…………at komme videre.

Der er mange flere gode eksempler på V her……………

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 22, 2010
  4:41 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg tror, at vrede er meget sundt i en periode. Ligesom sorg og andre følelser – det hjælper til at få den slags store oplevelser bearbejdet.

  Men som du selv siger, så skal det også brænde ud på et tidspunkt – ellers er det ikke sundt!

  Det kan aldrig gøres om – men det kan resten af dit liv! Det skal ikke ødelægges – jeg tror, at en dag at kunne "tilgive" – glemme, undskylde, lægge til side – uanet ordet – men det skal ud af systemet!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Feb 22, 2010
  6:51 pm

  christina

  Uha….. Det lyder som en seriøs gang "forældre-klapsning" der. De eneste mennesker der SKAL, død og pine, bål og brand, passe på en, er ens egne forældre! Og når de ikke gør det, skal de have "klaps", om ikke andet, så psykisk. Sagde selv "farvel" til en "far" for snart 18 år siden, men på en eller anden måde, er han der stadig???
  Håber du har det godt. Jeg kan ikke svare på om man SKAL kunne tilgive forældre med manglende omtanke osv…. Ved ikke om jeg selv kan.

  Mange tanker herfra…


 3. Feb 22, 2010
  8:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!
  Jeg tror helt bestemt også at vrede er på sin ret af og til – og så skal det brænde ud……

  Det er lige nøjagtig det jeg er kommet frem til, fremtiden skal ikke ødelægges 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 4. Feb 22, 2010
  8:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Tja, ved ikke om jeg vil kalde det "klaps", men ok 🙂
  På et eller andet tidspunkt må man passe på sig selv og hvis det er løsningen at bryde forbindelsen, so be it…….

  Jeg ved heller ikke helt med tilgivelse, men at lægge det bag mig, det er noget jeg konstant vil skulle arbejde på.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 22, 2010
  11:42 pm

  TorAa

  Du sier stikkordet selv:
  Videre.
  Tenk dog inte på det motsatte.


 6. Feb 23, 2010
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej TorAa!

  Du har ret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 23, 2010
  7:48 pm

  qehenne

  Du må ha jobbet mye med deg selv for å ha kommet så langt mot fremtiden din 🙂
  Ha en god uke.


 8. Feb 23, 2010
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Qehenne!

  Ja, jeg har arbejdet en hel del med mig selv, men jeg mener også at det er sådan vi udvikler os som mennesker 🙂

  God uge til dig også…….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 25, 2010
  7:16 pm

  Petunia

  Først av alt så vil jeg si at bildet ditt illustrerer vrede helt perfekt! Det er val akkurat slik man føler seg innvendig når vreden fester seg.
  Men det er også fint at man legger det bak seg og går videre. Ellers tror jeg vreden brenner en opp innenfra…


 10. Feb 25, 2010
  9:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Petunia!

  Ja, jeg synes også at det er et rigtig godt billed, som symboliserer vrede meget godt 🙂

  Jeg tror at vrede kan være ætsende og alt ødelæggende, hvis man ikke giver slip på den…….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!