Newyorkerbyheart

Braiseret oksebov med knust peber og rødvinssauce (Magasinet Mad! nr. 1/2010) med broccolisalat (Lene Hansson for Go’ Morgen Danmark)………..

06 februar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , ,

Knuste peberkorn blandes med mel………..

Okseboven vendes i blandingen og brunes af………

En rødvinssauce laves og hældes ved……….

Ingredienserne til broccolisalaten……….

……….vendes med dressingen og så er den klar til servering……….

Kødet skæres ud og serveres med saucen………

Aftenens tallerken………….

I aften har vi fået en rigtig simreret, som bare skal stå og passe sig selv, perfekt weekend mad! Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 1/2010 og kan virkelig anbefales. Kødet bliver mørt, lækkert og fyldt med velsmag fra rødvinssaucen. De knuste peberkorn giver den lidt kant og rødvinssaucen smag til med creme fraiche er bare genial………
Der skulle bruges en morter til at knuse peberkorn og hvidløg med, men jeg har ikke en morter, så jeg hakkede peberkornene med en skarp kniv – og knuste og hakkede hvidløget. Jeg brugte 4 fed hvidløg i stedet for 2……….

Jeg orkede simpelthen ikke at lave kartofler til, så det var heldigt at vi havde nogle fra igår, som vi fik til.

Som tilbehør lavede jeg også en broccolisalat fra Lene Hansson, som hun har lavet til Go’ Morgen Danmark. Salaten har en dejlig sprød- og friskhed. Den passede godt til den lidt “fede” sauce og dejligt med sprødheden til det møre kød. Jeg kom dog en lille tsk. sukker i dressingen, fordi jeg syntes at den var lige syrlig nok. Jeg udelod persillen der skulle i salaten, fordi kæresten ikke er så vild med persille. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Braiseret oksebov med knust peber og rødvinssauce (Magasinet Mad! nr. 1/2010), 6 pers.:
1,2 kg. oksebov
1 spsk. hele peberkorn knust i morter eller hakket med en kniv
4 spsk. mel
2 store løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust i morter eller knust med en kniv og hakket
olivenolie til stegning
5 dl rødvin
3 laurbærblade
3-4 stilke frisk timian
groft salt, friskkværnet peber
3 spsk. creme fraiche 38%
Forvarm ovnen til 175 grader. Bland med med de knuste peberkorn, hæld det på et stykke bagepapir og bred det lidt ud. Vend kødet i mel-/peberblandingen og sørg for at det er godt trykket ind i kødet. Varm ca. 3 spsk. olivenolie op i en gryde og brun kødet på alle sider, til det får en sprød overflade, krydr med salt og læg det i et dybt ovnfast fad (se note 1). Kom løg i gryden og svits, til de bliver bløde, rør i dem hele tiden så de ikke brænder fast på bunden. Tilsæt hvidløg, rør rundt og svits ½ minuts tid. Hæld mel-/peberblandingen i (det kødet er vendt i) og rør det godt sammen. Hæld rødvin i lidt efter lidt, pisk mellem hver gang, så der ikke dannes klumper. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld det over kødet og læg laurbær og timian ved. Dæk godt til med bagepapir og derefter stanniol, så det er helt tæt (eller så tæt som overhovet muligt). Sæt i ovnen og lad det braisere i 2 timer. Tag fadet ud, fisk timian og laurbærblade op. Læg kødet over på et skærebræt, dæk det til. Hæld saucen op i en gryde, varm det igennem og tilsæt creme fraiche. Smag til. Skær kødet i skiver, hæld lidt af saucen over og server resten til. Server med en form for kartofler (ovnbagte, råstegte, kartoffelmos m. v.).

Note 1:
Hvis du har en stegegryde med låg der kan tåle at gå i ovnen, er det nr. 1. Der kan også bruges en stegeso eller bare den fremgangsmåde jeg har beskrevet ovenover.

Broccolisalat med feta (Lene Hansson for Go’ Morgen Danmark), 4 pers.:
1 bdt. broccoli, delt i små buketter
200 g god feta, smuldret
10 modne, aromatiske tomater (evt. San Marzano), skåret i tern
2 røde peberfrugter i små tern
1 bdt. radiser i tynde skiver
Dressing:
3½ dl creme fraiche 9%
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. citronsaft
groft salt, friskkværnet peber
½-1 tsk. sukker (valgfrit)
Bland grønsager og feta i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Hæld det over grøntsagerne og vend det godt rundt, så alt er dækket af dressingen. Server straks.

Faktisk har jeg ikke lavet meget andet end at lave mad og sove idag, jeg er uendelig træt for tiden det er ikke bare fordi jeg er ved at læse en spændende bog *S*
Jeg kan sove konstant og lige så snart jeg har lavet bare lidt, så er jeg klar til at sove igen. Det er hårdt og tærer på humøret, men jeg må fokusere på, at bare er endnu en periode der skal overståes!

Jeg har fået lavet 3 gange Winsor pilates i denne uge: 2 gange 20 minutter og 1 gang 45 minutter, så jeg er ok tilfreds med mig selv. Men det er ikke blevet til nogen form for konditionstræning. “Trædemøllen” (aka crosstraineren) tiltaler mig ikke rigtig for tiden……….

Jeg har lige købt en yoga dvd med Sadie Nardini, som jeg har fået kendskab til via hendes podcasts. Hun har en behagelig stemme og en god tilgang til yoga, så jeg glæder mig til at modtage den og prøve det.
Lige nu trøster jeg mig med at jeg i det mindste får lavet en form for træning og pilates og yoga, må være bedre end ingenting! Lige nu kan jeg bare ikke overskue nogen form for konditionstræning, måske det kommer, når foråret melder sin ankomst…………

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Feb 7, 2010
  12:17 am

  Kari

  Dette så godt ut!
  Jeg har printet ut oppskriften til min samboer, så kanskje jeg er heldig å få dette til middag idag… 😉 Ellers snakket han om fisk, noe jeg også synes er godt. Jeg er også veldig trett og sliten om dagen, så noen middag fra meg blir det ikke.

  Kari 🙂


 2. Feb 7, 2010
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Det smagte SUPER godt og kan virkelig anbefales 🙂
  Jeg er også blevet meget glad for fisk, især elsker jeg torsk og laks…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!