Newyorkerbyheart

Cannelés Bordelais (små franske kager)…………

Cannelés form, send til mig fra Bruxelles – TAK Pernille!………………….
…………..og set oppe fra………..

Fyldt med dej og klar til at komme i ovnen…………..

Friskbagte og MEGET lækre – de forsvinder som dug for solen………

Sådan ser de ud………..

Meget smukke, små kager………..

Sikke en dejlig overraskelse posten kom med i dag, nemlig en pakke, som jeg ikke lige umiddelbart mente at jeg ventede!
Nysgerrig og utålmodig som jeg er, var det lige før jeg rev den ud af hånden på den stakkels postmand, men han er vist efterhånden ved at være vant til mig *S*

Jeg kastede et nysgerrigt blik på pakken og straks kunne jeg se at den var sendt fra Bruxelles – og da jeg kun kender en der bor der, vidste jeg straks at det var fra Pernille. Indeni fandt jeg et sødt kort og en cannelés form i silikone og jeg blev MEGET, MEGET glad. TUSINDE TAK PERNILLE!!! *S*

Lige siden Anette bagte dem til mig første gang, forelskede jeg mig i de små, franske kager og har ønsket mig at bage dem. Men de kræver en speciel cannelés form og da vi var i Paris i julen, kunne vi desværre ikke få formen i den køkkenbutik vi var i.
Pernille ved hvor meget jeg har længtes efter de små “djævelske” kager og formen er virkelig værdsat!

Heldigvis var der en opskrift med formen, så jeg skyndte mig at få vasket formen af og så få lavet dejen. Dejen burde faktisk have stået i køleskab i nogle timer – eller et døgn – men det havde jeg altså ikke lige tid til at vente på, for jeg ville have cannelés NU! *S*

Selvom dejen altså IKKE fik tid til at stå og trække, blev de nu meget gode og de er altså meget LÆKRE! Jeg skulle virkelig skynde mig at tage billeder af dem, for de forsvandt som dug for solen – og kæresten lå endda og sov på sofaen – så jeg kunne ikke give ham skylden for at have spist dem *S*
Han nåede dog at smage dem – og der er faktisk stadig nogle stykker tilbage – for selvom de smager godt, så er der trods alt også bund i mig………….

Anette har sendt mig hendes opskrift og de ligner meget den opskrift der fulgte med. Eneste ændringer er, at der er brugt 10 g smør mere i hendes, at i den opskrift jeg brugte blev der brug flormelis istedet for almindelig sukker og så er der også lidt salt i hendes opskrift. Jeg prøver Anettes opskrift næste gang og så må jeg nok også hellere lade dejen stå og hvile lidt, så jeg kan se forskellen. En ting er dog helt sikkert, de vil blive bagt rigtig MANGE gange!
Så Pernille, når du kommer og besøger os igen til sommer (forhåbentlig – og du er selvfølgelig også velkommen inden!), så vil der være friskbagte cannelés til dig, det lover jeg dig……….

Cannelés Bordelais (små, franske kager), ca. 35 stk.:
½ liter mælk
250 g flormelis
2 hele æg
2 æggeblommer
½ dl mørk rom
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
100 g mel
40 g smør
Kom mælk, vaniliekorn og smør i en gryde og bring det i kog, lad det køle helt af. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål (flormelis og mel). Pisk de hele æg og æggeblommer let sammen og rør dem så i de tørre ingredienser, til det er godt blandet og bliver en tyk dej. Når mælkeblandingen er kølet helt af, tilsættes den dejen ad et par gange og dejen røres helt glat. Rør til sidst den mørke rom i. Dæk skålen til og sæt på køl i nogle timer, gerne et døgn og dejen kan holde sig op til 2-3 dage i køleskab. Hæld den i en kande med hældetud og hæld i hullerne i formen, man stop ca. 5 mm fra kanten. Bages i en forvarmet ovn ved 240 grader i 10 minutter, skru ned til 190 grader og bag i yderligere 40-45 minutter. Prøv dig lidt frem. Nogle kan lide dem mere bagte end andre. Lad dem køle en anelse af i formen og vend dem så ud på en rist. Spises helst samme dag som de er bagt – de er GUDDOMMELIGE!

Dejen er lidt som en pandekage dej. Når de er er bagt er de sådan nærmest karamelliserede og sprøde udenpå, mens de er bløde og lette indeni. De er virkelig delikate og SÅ skønne!

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Feb 3, 2010
  10:42 pm

  Rikke

  Ummm, nøj, hvor ser de lækre ud!
  Jeg ved ikke om du kender butikken Kunst og Køkkentøj, der ligger inde i København? Ellers vil jeg virkelig anbefale dig et besøg derinde. Der er et helt rum fyldt med kogebøger og så er butikken ellers bare velassorteret med kvalitets kogegrej, bageforme m.m.

  http://www.kunstogkokkentoj.dk/


 2. Feb 3, 2010
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  De er SÅ lækre! 😀

  Kender ikke butikker, kommer jo ikke så tit i Kbh., men jeg da lige surfe ind og kigge mig lidt omkring – tak…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 4, 2010
  7:46 am

  Karina

  Hej Birthe

  Sikke en dejlig og betænksom gave at få!

  De ser vildt lækre ud de kager. Smager de meget af rom?

  Jeg synes, det lyder lækkert at der er flormelis i, i stedet for sukker. Men er selvfølgelig spændt på at læse din sammenligning/resultat af de forskellige opskrifter.

  Held og lykke med din kærestes jobsøgning, jeg håber det hele flasker sig for jer.

  Kh Karina


 4. Feb 4, 2010
  8:31 am

  MissMuffin

  Uhm, de ser lækre ud!
  Jeg skal til Bruxelles til juni, så må jeg se om jeg kan finde sån en form, for den må kunne bruges til mange spændende ting… Finder jeg en skal de her helt sikkert prøves!


 5. Feb 4, 2010
  9:33 am

  Ann-Christine

  Hvor ser de lækre ud og hvor er det sødt af Nille 🙂
  Jeg kendte faktisk slet ikke de der kager i forvej. Tænk at der er en kage jeg ikke kender :p hahaha… og alligevel har jeg virkelig stor lyst til at sætte tænderne i en af dem 🙂


 6. Feb 4, 2010
  9:47 am

  Vita

  Hej Birthe

  Det var da en dejlig overraskelse at få med posten.
  Og så sødt at du kaster dig ud i at bage næsten før postbudet har forladt matriklen.
  Det er sgu ægte begejstring!

  Knus Vita


 7. Feb 4, 2010
  11:10 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Nej, de smager ikke af rom, overhovedet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 4, 2010
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  De er FANTASTISKE! 🙂 Du kan faktisk købe formene i den forretning som Rikke gav linket til i den første kommentar. Hvis du går ind under silikoneforme og scroller lidt ned, så er der nogen til omkring kr. 125,- 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 4, 2010
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  Ja, det er helt utroligt sødt af hende, hun er en perle! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Feb 4, 2010
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Jeg er jo en person der er nem at begejstre og så er det bare med at komme igang 😀

  Knus
  Birthe


 11. Feb 4, 2010
  12:25 pm

  Anonymous

  Kære Birthe
  Tillykke med kommentaren på dseneste.dk … Virkelig velfortjent! Jeg beundrer det stykke arbejde du lægger i bloggen.
  Mange hilsner!


 12. Feb 4, 2010
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 4, 2010
  7:05 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Godt, at den gjorde glæde. Jeg har set din mail – men arbejder 15-16 timer i døgnet lige nu… så ikke meget tid til at svare!

  Jeg synes nu også, at flormelis lyder godt – mindre knasende; men det forsvinder jo, når dejen får lov at hvile.

  De ser meget fine ud dine i hvert fald – de skal jo være godt brune udenpå og bløde indeni!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 14. Feb 4, 2010
  8:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Åh, stakkels dig – jeg ville ønske jeg kunne sende en cannelés ned til dig 🙂
  Den gjorde SÅ meget glæde og de er SKØNNE – du er garanteret en frisk portion når du kommer på besøg……

  Kærlig hilsen – og pas nu på dig selv
  Birthe


 15. Feb 4, 2010
  11:56 pm

  Kari

  Fikk veldig lyst til å lage dette, men kan man bruke muffinsformer? Synes det blir litt tungvint å bestille fra Danmark, da jeg bor i Norge.

  Kari 🙂


 16. Feb 6, 2010
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  De er SÅ lækre disse kager 🙂 Hvis du bruger en muffins form skal det ihvert fald være en til små muffins, ellers tror jeg at de bliver for store og for overvældende. Jeg synes at de er bedst når de er små 🙂

  Vær også opmærksom på, at hvis du bruger en større form, så skal de selvfølgelig bage længere tid, du vil blive nødt til at prøve dig frem…..

  mange hilsner
  Birthe


 17. Feb 7, 2010
  12:08 am

  Kari

  Takk for svar! Jeg skal teste litt.

  Kari 🙂


 18. Feb 7, 2010
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Ja, du må prøve dig lidt frem – lad mig vide hvordan det går 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Feb 9, 2010
  7:15 pm

  Piskeriset

  Hvor er de nuttede! Jeg kan godt forstå, du ikke kan stå for dem – sikke små lækkerbiskener 🙂


 20. Feb 9, 2010
  9:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg siger dig, de kager er gude-spise, det smager SKØØØNT! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!