Newyorkerbyheart

Gammeldaws kylling med skilt sovs (Spise med Price)………..

Dagens frokost, hjemmesmurte madder………..

Agurkesalaten til aftenens kylling……….

Kylling, smør og fløde i skøn forening……….

Aftenens tallerken………..

I dag har vi fået gammeldaws kylling med skilt sovs fra “Spise med Price” og det smagte SKØNT, men er bestemt ikke for fedtforskrækkede – consider your self warned!!! ½ liter piskefløde skal bæstet dyret koge i, det er altså voldsomt, selv for mig *S*. Men jeg fulgte opskriften og må sige at det smagte SKØØØØØNT – dog tilsatte jeg lidt creme fraiche 9% til sidst, for at tage lidt af den fede smag og give saucen lidt syrlighed…………bare lidt.

Jeg beklager at kyllingen ser så bleg ud i gryden, men det er fordi at skindet sad fast i bunden af gryden, jeg var vist lige hurtig nok da jeg ville vende den. Men skidt, vi spiser alligevel ikke skindet, så selvom det ser pænest ud med en brun kylling, så er det trods alt kun kosmetisk.

Jeg lavede ikke rabarberkompot til og nye kartofler er der jo heller ikke lige årstid for nu, men vi fik hjemmelavet agurkesalat, kogte kartofler og gulerødder til – så alt i alt, en rigtig søndags middag………..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Gammeldaws kylling med skilt sovs (Spise med Price), 4 pers.:
1 hel, stor kylling
kruspersille
groft salt, friskkværnet peber
smør og lidt olie
2 dl god, kraftig hønsebouillon
½ liter piskefløde
3-4 spsk. creme fraiche 9%

Agurkesalat:
2 agurker
3 dl lagereddike
1 dl vand
sukker
salt, friskkværnet peber
½ spsk hele, tørrede korianderfrø
2 laurbærblade
2-3 hele nelliker
hele sorte peberkorn
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen helt tør og krydr den godt indeni med groft salt og friskkværnet peber. Fyld kyllingen godt ud med kruspersille og bind benene sammen. Smelt en god klat smør i en stegegryde (og hæld en lille sjat olie i, for at smørret ikke branker), brun kyllingen godt på alle sider, krydr med groft salt og friskkværnet peber. Når den er helt brunet, så hæld bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad den simre i ½ time. Hæld ½ liter piskefløde ved og lad den simre i endnu 20-30 minutter, til den er helt gennemstegt (det afhænger lidt af størrelsen). Tag kyllingen op og hold den varm. Nu skulle sovsen gerne være skilt, pisk creme fraiche ud i sovsen og smag den til. Tilsæt lidt kulør, men den skal ikke jævnes, for den skal jo være skilt.
Agurkesalat:
Kom krydderierne – UNDTAGEN sukker og salt – i en lille gazepose (se note). Kom eddike og vand i en gryde, læg krydderiposen ned i og lad det koge op. Tag af varmen og lad det køle lidt af, fisk krydderiposen op og mens eddike-blandingen stadig er lun, smages den til med sukker, salt og friskkværnet peber.
Riv agurkerne på et mandolinjern, en gammeldags ostehøvl, på siden af et rivejern eller på en foodprocessor. Drys med lidt groft salt, vend rundt og lad dem stå og trække i 1 times tid. Knug så meget væske som muligt af agurkerne, kom dem i en skål, hæld eddikelagen over og stil i køleskab i MINDST et par timer, HELST natten over.

Note:
Jeg havde ikke lige noget gaze og vidste ikke helt hvordan jeg skulle lave sådan en pose, så jeg brugte et te-æg, det fungerede fint. Jeg vil tro at en tepose eller et kaffefilter også kan bruges, hvis du ikke lige kan lave en gazepose………

I går var vi ude og bowle i Bowl ‘n Fun i Kolding, sammen med kærestens søster, hendes (nye) kæreste Simon og dennes fætter tror jeg nok det var. Det var rigtig sjovt og hyggeligt, jeg kan godt lide at bowle, desværre er min krop ikke helt enig! Da jeg vågnede i morgen, var min højre hånd næsten dobbelt så tyk som den plejer at være og MEGET øm! Kroppen føltes som om jeg var blevet kørt over af en mellemstor truck, men det er prisen for at have en sjov bowling aften og det nægter jeg at lade mig gå på af. Jeg har bare måtte tage det roligt i dag, det kommer forresten helt af sig selv, når kroppen er sådan *S*

Efter vi havde bowlet i 1 time, spiste vi på “Flammen“, som er et forholdsvis nyt sted i Kolding – og det kan anbefales!
Konceptet er godt og meget enkelt. Lokalerne er måske ikke de mest hyggelige i hele verden, men det er ok. Der er kun buffet så du er fri for at blive stillet over for alle mulige valg, til gengæld har de et bredt udsnit af forskelligt kød, så der er noget for enhver smag. Deres oksemørbrad, oksefilet og deres bbq ben, kan virkelig anbefales. Jeg var helt solgt til deres ben, som er noget af det bedste – og mest kødfulde – jeg har fået på restaurant her i Danmark. Faktisk kan ben fåes som take-away med bagt kartoffel og salat til kun kr. 89 – det tror jeg vi må prøve engang………..
Der var flere forskellige slags kartofler: nogle små bagte, flødekartofler, pommes frites og kartoffelbåde. Jeg var ikke så imponeret af kartoflerne, men deres salatbar var rigtig lækker. Der var masser af forskellige ting og noget for enhver smag. Jeg tror dog at det er kødet de fleste kommer for, så det er et helt perfekt sted for en kød-elsker som mig! Alt i alt en rigtig god oplevelse, til yderst rimelige penge og helt sikkert et sted vi vil komme igen. Anette, du er hermed inviteret! *S*

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Kvinden i buret” af Jussi Adler-Olsen. FANTASTISK bog, som er yderst velskrevet, MEGET spændende og skræmmende. Jussi Adler-Olsen kan altså noget helt unikt når han skriver, han er en virkelig god fortæller. Bogen kan KUN anbefales! Har du ikke læst den, så kom i gang……….
Jeg er startet på “Elleve” af Arne Dahl, men har endnu ikke læst så meget, så jeg kan komme med en mening……….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 15, 2010
  11:29 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg undrede mig da lidt over, om I var holdt op med at spise 🙂 Men så har I bare været ude og more Jer… skønt!

  Det var godt nok meget fløde til den kylling – men godt har det uden tvivl smagt.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Feb 15, 2010
  11:31 am

  Lise-Lotte

  Det ser lækkert ud, det er ikke så længe siden vi lavede dette hos os til vild jubel hos mine drenge….

  Sjovt nok skal vi også ud at bowle- på fredag, det er længe siden her. Bowlede du også i USA? Ja , jeg kan forestille mig , at det koster kræfter, når man som du lider af en kronisk sygdom, men dejligt at læse, at du ikke lader det være dig en hindring.

  Mange hilsner fra Lise-Lotte


 3. Feb 15, 2010
  12:10 pm

  Sisse

  Hejsa,

  Jussi han er bare go! Jeg syntes ellers at jeg havde trawlet det meste af boghandlerens krimier igennem, men havde ikke læst Jussi Adler-Olsen før. Wauu! Startede med 3-eren, snuppede så 1-eren (kvinden i biret) og er nu på nr 2: "Fasanjægerne". Det er levende, skræmmende, maskulint og ret morsomt på én gang!


 4. Feb 15, 2010
  1:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Vi holder vist aldrig op med at spise, men jeg tænkte nok at nogen var begyndt at undre sig 😉

  Det er urimelig meget fløde og jeg vil til enhver tid påstå at det kan laves en del mindre fedtholdigt og stadig med samme gode smag. Personlig synes jeg at creme fraiche er godt i sovsen, fordi det tager den fede smag…..

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Feb 15, 2010
  1:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Nej, jeg bowlede faktisk ikke i USA, jeg stod til gengæld på rulleskøjter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 15, 2010
  1:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sisse!

  Ja, han skriver fantastisk! Jeg har Flaskepost fra P liggende, så den er klar til læsning 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 15, 2010
  8:53 pm

  Piskeriset

  Lækker kylling – også selvom den er lidt afklædt, men den smager jo stadig godt! 😀

  Nu har jeg hørt så meget godt om Jussi, at jeg kom til at købe to bøger af ham i dag – øhm på tilbud. Glæder mig til at læse dem 🙂


 8. Feb 15, 2010
  8:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, den var MEGET afklædt, men den smagte fortrinlig ;-D

  Jeg er spændt på hvad du synes om Jussi, jeg håber det er dem om Afdeling Q du har fået fat i….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 22, 2010
  3:06 pm

  Nettie

  Hej hej 🙂 tak for en SUPER side, så er der handlet ind til retten i aften, men hvordan holder i kyllingen varm mens grøntsager osv anrettes??

  Hilsen Nettie


 10. Feb 22, 2010
  3:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nettie!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Held og lykke med kyllingen i aften, jeg håber at den falder i din smag….

  Hvis det kun drejer sig om 10-15 minutter, lader jeg den bare ligge på skærebrætet uden at dække den til, hvis det er længere, så læg et stykke stanniol over.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!