Newyorkerbyheart

Gunnars torsk i fad………….

Porrer, æbler og hvidløg sauteres………….

Den færdige sauce hældes i et fad og torsk lægges over……….

Det færdige torskefad………..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået “Gunnars torsk i fad” (Minna og Gunnar), opskriften er fra 2 gange om ugen og jeg kan kun sige som Gunnar: “Det er ikk’ så ringe endda………………”
Sandheden er, at det smagte rigtig godt og er virkelig hurtig at lave, perfekt til en hverdagsaften. Vi fik økologiske, brune ris til – og risene var dem der tog længst tid at tilberede (læs: koge).
Jeg lavede den mængde sauce der skal bruges til 4 pers., fordi jeg ved at kæresten gerne vil have godt med sauce til hans ris. Det viste sig dog at der var rigeligt, men jeg gemmer det sauce der er tilbage og så kan jeg spise det til frokost de næste par dage……….
Selvom kæresten normalt ikke er vild med frugt i hans mad, havde han INTET imod æblerne her i retten, han synes at det var en rigtig lækker fiskeret!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Selvom kæresten ikke længere har noget arbejde, vil jeg gøre alt for, at vi stadig skal have fisk en gang om ugen!
Fisk er bestemt ikke billig at købe, men det er jo sundt, så det skal vi altså have.
Jeg forstår stadig ikke, at Danmark ikke kan finde ud af sænke momsen på de sunde fødevarer: grøntsager, frugt, fisk, økologiske varer osv. Politikerne påstår at det er for svært og umuligt at udføre, men det kan jo gøres i andre lande! Bl. a. har Sverige lavere moms på fødevarer, det kan da ikke passe at de er mere intelligente end os, eller det er de måske?!?!?

Gunnars torsk i fad (2 gange om ugen), 2 pers.:
ca. 300 g torskefileter
2 æbler, skrællet og skåret i små tern
2 porrer i tynde ringe
2 fed hvidløg, knust og finthakket
2 dåser hakkede tomater
1 laurbærblade
1 tsk. paprika
1 dl fløde 13%
3 tsk. majsstivelse
persille, hakket
groft salt, friskkværnet peber
lidt olie til stegning
Sørg for at få vasket porrerne rigtig godt, så evt. sand skylles ud. Varm lidt olie op på en pande og sauter porrer, æbler og hvidløg et par minutter, men det skal IKKE tage farve. Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, paprika, salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre i ca. 3 minutters tid. Pisk majsstivelsen ud i fløden og hæld det i tomatsaucen. Lad det koge op og smag saucen til. Hæld saucen i et ovnfast fad. Dup torskefileterne tørre og skær dem evt. i mindre stykke. Læg dem ovenpå og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Server med kogte – gerne brune – ris.

Kæresten er ikke stoppet endnu på hans arbejde, ham og hans kollegaer har fået besked på af deres fagforening, at de skal møde op hver dag til de bliver fritstillet. Fordi det er en konkurs begæring, skal det først igennem advokater m. m., så der kan godt gå nogle dage endnu, inden de modtager brevet om at de er fritstillet.
I dag er en stor del af dagen gået med at være på fagforeningen for at få hjælp til at udfylde papirerne til Lønmodtagernes Garantifond, som vist ikke er så lige til! Ihvert fald er kæresten glad for at han kan få hjælp til det, for det er vist nærmest “rocket science” og hvis papirerne ikke er udfyldt rigtigt, får han ingen penge!

Jeg har lavet ½ times Windsor pilates i dag.
Det er ved at være en del år siden jeg købte hendes dvd’er, men de er stadig gode. Det er ved at være længe siden jeg har brugt dem, men nu er de taget frem og så håber jeg at få dem brugt flittigt i den nærmeste fremtig……….

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Feb 1, 2010
  11:10 pm

  Piskeriset

  Hehe – de reklamer kan jeg godt huske, så jeg begyndte at smile med det samme, jeg så blogoverskriften 🙂

  Den ser nu også lækker ud den ret. Jeg synes, det er en god idé, at I vil fastholde en fiskedag trods jobproblemerne, og jeg er helt enig mht. momsen – det ville nu være rart, hvis de sunde og naturlige råvarer blev gjort billigere, så flere var fristet til at købe det.


 2. Feb 1, 2010
  11:19 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Piskeriset!

  Det smagte ualmindelig godt og kan helt klart anbefales 🙂

  Ja, jeg forstår slet ikke det med momsen. De punker os oveni hovedet hele tiden, at vi skal leve sundere – og jeg kan slet ikke forstå hvorfor det er så svært – men jeg er jo heller ikke politiker 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 2, 2010
  10:36 am

  Lone

  Hej Birthe.

  Fik ikke kommenteret dit indlæg, hvor du åbent fortæller om din sygdom og dine traumer gennem din barndom. Jeg beundrer dig for din åbenhed. Den hjælper både dig selv og mange andre mennesker i samme situation. Du har en super evne til at vælge livskvalitet og humor fremfor bare at give op. Du virker til at være et dejligt menneske med hjertet på rette sted og din kæreste må være vild med dig.
  Din blog er bare så inspirerende. Jeg er forpagter af en kantine i en sportshal og henter daglig inspiration på din blog. Tak for mange gode tip – både til mad, bøger og klogskab på livet.
  Håber aldrig du stopper bloggeriet ;-))
  Kærlig hilsen
  Lone


 4. Feb 2, 2010
  10:36 am

  hannene

  Hey
  Jeg er så glad for,at du har fundet den opskrift, har tænkt på om familien kunne spise fisk på denne måde.
  OG så har du ret i det med momsen.Jeg læste i en avis,at der var en købmand i det jyske,at han solgte frugt og grønt uden moms og han havde solgt ret meget mere end vanligt.
  Tak for den du er og det du gør med din blog.
  Tak 😉


 5. Feb 2, 2010
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Velkommen herinde og tusinde tak fordi du giver dig til kende, det betyder meget for mig at vide hvem der læser med herinde 🙂
  Tak for de varmende ord, det hjælper meget, især når jeg udleverer mig selv på den måde……. Men for mig er det også en form for terapi, en måde at få tingene ud af mit system.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 2, 2010
  10:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hannene!

  Tak for din kommentar og velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før 🙂

  Det er virkelig en skøn fiskeret og torsk er sådan en mild og lækker fisk. Jeg er VILD med torsk og hvis det ikke var så dyrt, så fik vi det oftere….

  Sikke et godt tiltag ham købmanden har gjort, det ville være dejligt om de ville gøre det billigere at leve sundere 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!