Newyorkerbyheart

Hvidkålsgratin med hakket oksekød (Lene Hansson for Go’ Morgen Danmark)………..

03 februar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: ,

Løg, hvidløg, hakket kød, auberginer og blomkål svitses………..

Peberfrugter og tomater tilsættes………

Flødeost naturel, hakkede tomater, tomatpure og vand blendes sammen……..

Hældes i gryden sammen med revet gulerod og squash…………

Hvidkål lægges i et let smurt fad……..

……….det lægges lagvist med kødsaucen, som en lasagne………

Fløde hældes over og det drysses med rasp……….

Den færdige gratin……..

Aftenens tallerken: ikke særlig pænt eller dekorativt, men det smagte godt………

I går fik vi en virkelig SKØN og meget velsmagende ret: hvidkålsgratin med hakket oksekød. Opskriften er fra Lene Hansson og er lavet til Go’ Morgen Danmark.
Hvidkålsblade lægges lagvist med en kødsauce, ligesom til en lasagne og det fungerer rigtig fint og giver en virkelig god smag. Desuden er der MASSER af grøntsager i, så retten er også forholdsvis sund og meget mættende.

Eneste minus er, at den er lidt svær at skære ud og det gør, at den ikke er særlig dekorativ på ens tallerken. Jeg skar nu heller ikke hvidkålsbladene ud som lasagnepladerne, som der stod i opskriften at jeg skulle, men jeg tror ikke at det har betydet det helt store alligevel. Jeg kunne forstille mig at jeg næste gang vil hakke hvidkålen groft i stedet for og så lægge det lagvist med kød-/grøntsagssaucen.

Men alt i alt en opskrift jeg virkelig kan anbefale som hverdagsmad og den er forholdsvis hurtig og nem at lave.

Jeg lavede ikke de store ændringer. Jeg brugte IKKE light flødeost, men det stod der heller ikke noget om at der skulle, jeg brugte lidt mere hvidløg og jeg brugte madlavningsfløde til at hælde over. Der stod bare fløde. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Hvidkålsgratin med hakket oksekød (Lene Hansson for Go’ Morgen Danmark), 4 pers.:
1 hvidkål
500 g hakket oksekød
½ squash, groftrevet
½ aubergine, skåret i tern
300 g gulerødder, groftrevet
1 grøn peberfrugt i tern
1 rød peberfrugt i tern
10 San Marzano tomater, skåret i tern
1 lille blomkål i mindre buketter (der stod ½, men den jeg havde var meget lille)
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 skalotteløg, finthakket
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
100 g koncentreret tomatpure
1½ dåse hakkede tomater
100 g flødeost naturel
3 dl vand
groft salt, friskkværnet peber
1½ dl madlavningsfløde 18%
5 spsk. rasp
Opdel hvidkålen i hele blade. Kom hakkede tomater, vand, tomatpure, flødeost, salt og friskkværnet peber i en blender og kør, til det bliver en glat masse. Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt hakket kød og svits det med, til det begynder at tage farve og bliver grynet. Tilsæt hvidløg og lad det stege med, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom blomkål og auberginer i og svits et minuts tid. Kom peberfrugt og tomater ved og steg i ca. 5 minutter, vend det hele godt sammen og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld den blendede sauce i gryden sammen med revne gulerødder, squash og chili. Smag til med salt og friskkværnet peber – varm igennem og sluk for varmen. Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande let med olie og læg hvidkålsblade i bunden som hvis det var lasagneplader. Læg derefter kød-/grøntsagssaucen over, igen hvidkålsblade osv. Forsæt til der ikke er mere af kød-/grøntsagssaucen. Slut med kødsaucen, drys med rasp og hæld fløden ved. Sæt i en 225 grader varm ovn i ca. ½ time.

Er der nogen af Jer derude, der har prøvet Zumba Fitness?
Jeg har lidt kig på det, fordi jeg synes at det ser ufattelig sjovt ud og det skader jo ikke at have det sjovt, når man nu absolut skal røre sig *S*
Min koordinationsevne er godt nok ikke særlig god, men hvis jeg står hjemme i min egen stue, så er der jo kun mig – og prinsessen – der kan grine ad det! Jeg vil nok købe dvd’erne på Ebay England, fordi det er lidt billigere. Det ville være endnu billigere i USA, men desværre har de danske toldregler jo lukket det “hul”, så det ikke længere er særlig attraktivt at købe derovre fra. Træls at de lukker alle de “huller”, som gør livet lidt sjovere……….

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Feb 3, 2010
  5:24 pm

  Piskeriset

  Jeg må indrømme, at jeg ikke har fået det bedste indtryk af Lene Hanssons opskrifter, men denne ret ser nu meget vellykket ud – mmm 🙂

  Det er også en god måde at få sneget noget mere hvidkål ind i kosten – det er jeg ikke så god til, selvom jeg nu har det fint med den grøntsag.

  Jeg kender ikke den fitnessform, men det ser sjovt ud! 🙂


 2. Feb 3, 2010
  6:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har det helt på sammen måde med Lene Hansson, men det sker dog, at jeg finder noget der ser spændende ud og dette smagte rigtig godt! 🙂
  Vi talte netop om igår at vi skulle spise med hvidkål, det smager godt, er sundt og ikke mindst billigt…..

  Zumba ser nemlig rigtig sjov ud og det skader jo ikke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 3, 2010
  6:31 pm

  Lotte

  Hej Birthe

  Mig og min veninde dyrker zumba og det er meget sjovt, men jeg har selv utrolig dårlig koordinationsevne, så tit tager jeg mig selv i bare at stå og "flagrer" rundt, for man skal huske så mange ting på en gang.
  Men så giver det et godt grin,- og det er jo motion for sjælen 😉

  Mvh Lotte


 4. Feb 3, 2010
  7:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lotte!

  Ja, det ser bare så sjovt ud og for mig er det altså vigtigt at det er sjovt, ellers mister jeg interessen 🙂

  Du har helt ret mht. til et godt grin!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 23, 2012
  10:47 pm

  Charlotte

  Hej Birthe
  Lavede denne ret i går, supplerede med lidt lasagneplader i den ene side til mine drenge der ikke er så vild med hvidkål, så gled det hele ned. Glemte dog chilien, så da vi fik resten her til aften, havde jeg lavet lidt ekstra sovs og kommet en frisk chili i, fra et miks min søn havde købt. Det viste sig at være en af de rigtig stærke, så jeg skal love for det var stærkt. Min yngste mente jeg prøvede at slå dem ihjel ;-)) så slemt var det dog ikke….
  Tak for en altid inspirerende blog 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!