Newyorkerbyheart

Kartoffelsuppe med selleri, bacon og purløg (SøndagsAvisen) og squash-/hvidløgsmuffins…………..

Revet, vredet squash…………

Den færdige dej………..

De bliver drysset med friskrevet parmesan og så skal de i ovnen……….

Færdigbagte…………

Sådan ser de ud indeni………..

Kartofler, knoldselleri, timian og hvidløg svitses, inden bouillon hældes ved………..

Den færdige suppe………

Aftenens menu……….

I aften har vi fået en lækker suppe, det er faktisk ved at være længe siden vi har fået suppe, så det var dejligt. Desuden er jeg også ved at blive syg, så det er perfekt timet………..

Suppen er en opskrift fra SøndagsAvisen og er en blanding af kartoffel og knoldselleri, hvilket giver en SKØN smag. Jeg tilsatte et par fed letknuste hvidløg, det skader jo aldrig *S*
Jeg lavede suppen forholdsvis tyk, fordi jeg foretrækker det sådan, men du kan jo gøre som du har lyst til. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Som tilbehør bagte jeg nogle lækre squash-/hvidløgsmuffins, en opskrift jeg har inde fra Jubii’s debatforum. De smager virkelig godt. De mætter godt og er nemme at lave. Jeg lavede dem mens suppen kogte, så de var helt nybagte da vi fik dem.

Kartoffelsuppe med selleri, bacon og purløg, 3-4 pers.:
4 bagekartofler, skrællet og skåret i tern
3/4 knoldselleri, skrællet og skåret i tern
3-4 stilke timian
2 fed hvidløg, let knuste
groft salt, friskkværnet peber
ca. 7 dl god grøntsagsbouillon
ca. 2 dl (madlavnings)fløde
lidt olie
1 pakke bacontern, sprødstegt
1 bdt. purløg, fintsnittet
Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt kartofler, selleri, timian og hvidløg. Lad det svitse lidt under omrøring, krydr med groft salt. Hæld bouillon ved (jeg brugte vand og Fond du Chef), skru lidt ned og læg låg på. Lad det simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Fisk timiankvistene op og hæld det hele i en blender/foodprocessor – eller brug en stavblender. Hæld det tilbage i gryden, tilsæt (madlavnings)fløde og lad det varme godt igennem uden at koge. Smag suppen med salt og friskkværnet peber, juster evt. tykkelsen af suppen og server med sprødstegt bacon og godt med purløg.

Squash-/hvidløgsmuffins, ca. 8 stk.
300 g squash, revet og godt vredet
2 fed hvidløg, presset
2 æg
75 g smør, smeltet
½ tsk. sukker
lidt salt og friskkværnet peber
1 tsk. bagepulver
ca. 175 g mel (bland evt. lidt groft mel i)
lidt friskrevet parmesan
Pres væden godt af de revne squash, jeg brugte et viskestykke til at vride med. Kom det i en skål og bland hvidløg, æg, smeltet smør, sukker, salt og friskkværnet peber i. Bland bagepulver med lidt af melet, tilsæt resten af melet lidt efter lidt, det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Konsistensen skal være klistret, sådan lidt a la frikadellefars. Fordel i muffinsforme og drys med friskrevet parmesan. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Som jeg skrev i starten er jeg ved at blive syg, så jeg drikker Echinaforce i rå mængder. Jeg har ondt i halsen, er forkølet og jeg hoster – ikke gode tegn!
Sandheden er nok også at jeg lige har presset mig selv til det yderste i dag, ved at bage alle de pandekager, sådan er det når viljen er stærkere end kroppen! Jeg er så uendelig træt, så træt som jeg altid bliver når immunforsvaret er nede og jeg er ved at blive syg. I morgen er det faktisk træningsdag, men jeg tror jeg springer let og elegant hen over det og lægger mig på sofaen istedet for………..

Faktisk har kæresten givet mig en udfordring: 1 time om dagen skal jeg sidde og bare kigge ud i luften eller læse et blad! INGEN tændt computer eller tændt TV, INGEN hækling, INGEN huslige gøremål – men KUN afslapning. Det er MEGET svært for mig og endnu er jeg ikke nået op på 1 time, nærmere kun 15 minutter! *S*.
Jeg har så svært ved det, jeg får så sort samvittighed og føler at hele verden ved at jeg sidder og laver ingenting. Jeg må se om jeg nogensinde får arbejdet mig op på 1 time………

Tidligere har jeg altid været meget glad for at løse kryds og tværs – har virkelig nydt det og slappet af med det. Kæresten har genfundet glæden ved det og den anden dag ville jeg prøve – total FIASKO! Det endte i tårer og selvbebrejdelser. Jeg kan simpelthen ikke holde koncentrationen, det myldrer rundt i hovedet på mig og jeg kan slet ikke fokusere. Det er SÅ frustrerende og sådan noget der gør mig virkelig ked af det, gad vide om jeg er ved at miste hjerneceller?!?!?
Jeg ved godt at jeg har svært ved at koncentrere mig og bevare fokus, jeg vidste bare ikke, at det var så slemt………

Bøger:
Jeg er jo ved at læse “Elleve” af Arne Dahl og jeg må sige at den skuffer mig MEGET! Jeg har svært ved at finde hoved og hale i den, den fungerer bare slet ikke for mig og jeg synes det er som om, han har kogt for meget suppe på de samme ben. Måske han bare skulle være stoppet ved den 10. bog, som han havde planlagt i starten? Jeg læser den selvfølgelig færdig, men jeg må tilstå at det ikke er den store lyst der præger det og igen har jeg svært ved at holde fokus………

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 16, 2010
  11:13 pm

  Piskeriset

  Ej hvor sjovt! Jeg havde oprindeligt planer om at lave kartoffel-sellerisuppe i dag, men da jeg kom hjem, var jeg så sulten, at jeg lavede et par madder ud af de sidste småbrød fra i går 🙂

  Det ser ellers ud til at være en dejlig aftensmad, og de muffins kan jeg godt tænke mig at prøve – jeg er nemlig også hvidløgfan 😉


 2. Feb 17, 2010
  10:02 am

  Anonymous

  Hvor SER den suppe bare lækker ud. Den er hermed tilføjet vores madplan til i næste uge – den kan vist godt gå ind under fedfattige retter med et par små ændringer – uhhhhmmmmm :0)

  Hilsen Lisa


 3. Feb 17, 2010
  10:53 am

  LaTascha

  Hej hej…super lækre muffins, dem må jeg prøve næste gang den står på suppe eller andet, hvor lidt madbrød er på sin plads.

  Lyder ikke rart, at du er ved at blive syg, jeg plejer at drikke rigeligt med friskpresset citron i kogende vand sødet med lidt sukker, men ved ikke om det hjælper på andre end mig;-)

  Ellers er der vidst noget med kogte hvidløgsfed eller noget andet ulækkert:-)

  Mht. kærestens udfordring, kan du så ikke lytte til "historier" eller lign. på din Ipod? Det nyder jeg i hvert fald. Ligesom jeg tidligere lånte i tonsvis af lydbøger på biblioteket som jeg kunne lytte til i timevis? Så koncentrerer du måske dine tanker om handlingen i bogen istedet for.

  Tanker fra Anne.

  Ps. tak for en dejlig blog som jeg har fulgt dagligt i et par år efterhånden.


 4. Feb 17, 2010
  11:18 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg tror, at kæresten har en meget god idé der – og jeg tror også, at det kan hænge sammen med de umulige kryds-og-tværser 🙂

  Vi er efterhånden så vant til bare at fare rundt fra det ene til det andet… ting skal gå hurtigt, og det skal lykkes… og helst med det samme!

  Det er en nødvendighed at have tomrum i sin hverdag! Det er absolut ikke et tegn på, at man er doven eller ikke gider noget og skal have dårlig samvittighed. Jeg tror, at det er tegn på, at vi er i stand til at skubbe alt andet fra os og tænke.

  Jeg er også overbevist om, at det højner vores koncentrationsevne – så krydserne lige pludselig bliver nemmere; fordi vi tvinges til at koncentrere os om dem og ikke spekulere over, om vi har løst gåden på 5 minutter, så vi kan komme videre.

  Jeg sørger som regel for at have total ro i mindst en halv time inden jeg sover – intet TV (hvad der jo iøvrigt sjældent er), ingen læsning… bare mental ro! Du kan ikke slappe af så længe så mange tanker farer rundt i hovedet!

  Jeg ved, at du kan nå op på en time – og så vil du nyde det er jeg sikker på 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 5. Feb 17, 2010
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Den smager rigtig godt og kan sagtens laves helt fedtfattig: kalkunbacon eller røget mørbrad og mælk, så er du godt på vej 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 17, 2010
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  De er meget lækre de squahsmuffins og anderledes end det vi plejer at få til suppe 🙂

  Jeg drikker faktisk vand med citron i, i perioder, men jeg skal nok til at gøre det fast……

  Jeg har også lydbøger på min Ipod, det hjælper mig til at falde i søvn om aftenen. Måske jeg skulle prøve det om dagen også 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 17, 2010
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Du har nok ret, jeg skal lære at koble af og slappe af – uden at få dårlig samvittighed! 🙂

  Førhen har jeg også kunnet, men jeg tror at det har noget at gøre med at efter jeg er blevet syg, føler jeg ikke at jeg er "berettiget" til det. Jeg føler at jeg skal være igang for at min eksistens er berettiget, jeg laver jo ikke så meget i løbet af dagen ellers.
  Ved ikke om det giver nogen mening for dig, men det er sådan jeg føler det indeni…….

  Det med ro inden jeg skal sove, holder jeg også i hævd, bortset fra at jeg har lydbog i ørerne når jeg skal falde i søvn 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 8. Feb 17, 2010
  11:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg var lige ved at have overset dig 🙂

  Kan ihvert fald anbefale suppen, god smag og hurtig at lave…….
  Hvidløgene smagte ikke så meget igennem på muffins'ene, måske jeg prøver med lidt mere næste gang, jeg ELSKER hvidløg……

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 9, 2011
  12:12 pm

  Finurligheden

  Har lige bagt muffins'ene, og de er virkeligt fantastiske. Glæder mig allerede til at indtage dem i aften sammen med suppen! Har linket til dem på min blog, for de er virkeligt virkeligt gode!


 10. Mar 9, 2011
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Finurligheden!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Jeg håber at I vil kunne lide dem….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!