Newyorkerbyheart

Laks med tomater og asparges i stegepose………..

18 februar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags: , , ,

San Marzano tomater, rødløg og asparges………

Laks lægges ovenpå og så et par skiver citron………

Den færdigbagte ret……….

Aftenens tallerken………

I går aftes fik jeg stablet mig på benene til at lave laks og grøntsager i stegepose – og det smagte virkelig SKØNT! God måde at tilberede fisk på og så er jeg jo VILD med laks, seriøst så tror jeg at jeg kunne spise laks hver dag……….

Det var nu ikke fordi jeg havde de store kræfter, men jeg fik en lille lur inden jeg skulle igang med at lave mad, så det hjalp lidt. Laksen var jo taget op, så der var ikke nogen vej udenom *S*

Laks med tomater og asparges i stegepose, 2 pers.:
2 laksefileter, uden skind og ben
1 bdt. asparges, skåret i mindre stykker
1 bakke San Marzano tomater, halveret
1 rødløg i smalle både
urtesalt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
2 skiver citron
Knæk det nederste – seje – af de grønne asparges og skær dem så i mindre stykker. Kom dem i en stegepose sammen med de halverede tomater og rødløg. Dryp grøntsagerne med lidt olivenolie og krydr med urtesalt og friskkværnet peber. Ryst posen godt, så krydderier og olie fordeles. Læg laksestykkerne ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber, dryp med lidt mere olivenolie og læg 1 skive citron på hver laksestykke. Luk posen med den medfølgende clips, prik et par huller i posen og læg den i et ovnfast fad. Sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Tag ud af ovnen, klip posen op – PAS PÅ! DER KOMMER MEGET VARM DAMP UD – og server straks.

Som tilbehør fik vi små kartofler der blev halveret, dryppet med lidt olivenolie og krydret med salt og friskkværnet peber. Sæt dem ind ca. 10 minutter før laksen. Som I måske kan se, fik vores kartofler lige i overkanten, men de smagte nu meget godt alligevel *S*

Jeg lavede en kold sauce til, som bestod af creme fraiche 9%, et stort bdt. dild, lidt frisk basilikum, lidt friskpresset citronsaft, lidt sukker, salt og friskkværnet peber. Rigtig lækkert og det passede godt til både kartofler, grøntsager og fisk……..

Forkølelsen har virkelig ramt mig som en forhammer! Jeg nyser hver 10. sekund – og når jeg ikke nyser, så kribler det i næsen som om jeg skal nyse. Hvis det forsætter sådan, så hænger min hud under næsen i laser inden ret lang tid *S* I går lavede jeg stort set ikke andet end at pudse næse og idag er det faktisk værre, selvom jeg ikke troede at det var muligt. Jeg har feber og så ondt i halsen at jeg har svært ved at synke. Når jeg ligger ned, føles det som om halsen lukker til og jeg ikke kan få vejret, så i nat har jeg siddet op og døset hen af og til……..

I aften skulle vi faktisk have stegt flæsk, persillesovs og råkostsalat – men jeg er ikke overbevist om, at jeg kan mobilisere kræfterne til at lave det – så måske bliver det til pizza nede fra byen istedet for………

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Feb 18, 2010
  1:05 pm

  charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  En ret lige efter mit hoved. Lækkert.
  Træls med din forkølelse. Har du ikke lidt gode rester, evt. suppe i fryseren?
  Men en pizza fra byen er altså heller ikke at kimse af.
  Rigtig god bedring.
  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 2. Feb 18, 2010
  1:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Virkelig skøn ret og laks er bare så lækkert 🙂

  Desværre har vi ingen rester i fryseren, enten må jeg lave mad eller også bliver det pizza, nu må vi se……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 18, 2010
  1:35 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Din stakkel – det var PRÆCIST sådan jeg tilbragte forrige weekend! Heldigvis varer det kun 2-3 dage, så er du på toppen igen… eller kløen og nysen er i hvert fald væk!

  God bedring

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Feb 18, 2010
  1:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det var da en trøst – tak 🙂 Det er ikke til at holde ud at nyse sådan hele tiden og at næsen kribler og krabler. Jeg håber at det snart går over igen…….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Feb 18, 2010
  2:33 pm

  Anonymous

  uhmm det er jeg da nød til at lave i aften, kunne ikke få mit hoved til at tænke i fisk i denne uge så jeg kunne fremstille ugens fiske ret men nu har du jo lavet den for mig.
  Jeg må en tur på havnen til min fiskemand og købe laks når jeg har fri, glæder mig allerede til aftensmaden…
  altid en fornøjelse at læse med birthe.
  knus christina


 6. Feb 18, 2010
  2:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Jeg er bare glad for at kunne hjælpe 🙂 Jeg håber, at du vil kunne lide det lige så meget som os……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 18, 2010
  8:13 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Har fulgt med på din skønne blog i et par mdr. nu – og jeg er afhængig :0)
  Mht. forkølelse og øm næse, så kan jeg virkelig anbefale waleda zinksalve til babyer. Vi brugte den til min søn da han var spæd når han havde rød mås, men nu hvor han er så stor at det ikke er et problem mere så bruger jeg den omkring hans næse når han er snottet. Et godt tykt lag på til sengetid og huden er næsten som ny dagen efter. Det lugter lidt af salve, men det er bedre end at have ondt i trynen.
  God bedring.
  Mvh Mai


 8. Feb 18, 2010
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mai!

  Tusinde tak for din kommentar og velkommen herinde – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak for tippet, jeg må kigge efter noget zinksalve, jeg har vist hørt om det før, nu jeg tænker mig om. Alt er bedre end at have hud under næsen der hænger i laser…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 18, 2010
  8:55 pm

  Mona

  Uhmm lyder rigtig lækkert med den laks der:-) Er selv Lakse fan, og kan også leve af det hver dag hvis det skulle være.

  Uha med det snott..Her i huset er vi også plaget af den slags:-(

  Ønkse om bedring til dig.
  K.H. Mona


 10. Feb 18, 2010
  9:01 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Hvor er det synd for dig, at du igen er forkølet – rigtig god bedring!

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 11. Feb 18, 2010
  9:24 pm

  Piskeriset

  Sådan en stegepose kan altså trylle guld frem – helt klart et alt for overset værktøj i køkkenet! Kan godt forestille mig, at sådan en gang laks må blive ekstra lækkert på den måde 🙂

  Rigtig god bedring – håber I fik noget god mad alligevel her til aften.


 12. Feb 19, 2010
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Ja, laks er dejlig og i stort set alle former 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 19, 2010
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona fra Ishøj!

  Tak, jeg håber at det snart bliver bedre, for jeg er godt nok blevet syg i denne omgang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Feb 19, 2010
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er en overset måde at tilberede mad på (ihvert fald fra min side), men maden bliver altså lækker i sådan en fætter 🙂

  Vi fik pizza, men den smagte godt. I aften laver kæresten mad, millionbøf (det er det eneste han kan), men i det mindste er jeg fri for det…….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 21, 2010
  12:01 pm

  Kisser

  Hey NBH 🙂

  Nu har jeg snart læst MEGET om stegeposer på din blog, så jeg tænkte, at jeg ville komme med en lille anbefaling 🙂

  Jeg har selv prøvet stegeposer i tidernes morgen, men jeg synes egentlig de er en anelse besværlige.

  Istedet har jeg investeret i en römertopf (stegeso). Den skal bare stå og trække lidt i vand inden man bruger den, en 10-20 minutter cirka og så stilles i en kold ovn. Resultatet er, at maden bliver dampet og rigtig lækker. Men når man skal have den ud, behøver man ikke at være lige så forsigtig med dampen og man skal heller ikke stå og kæmpe med at hælde f.eks. stegesky ud af en pose.

  Jeg har både en almindelig og en til fisk og det kan klart anbefales.

  Venlig hilsen

  Kisser


 16. Feb 21, 2010
  12:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kisser!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg ved nu ikke om jeg har skrevet så meget som stegeposer, for så tit har jeg nu ikke brugt dem.
  Jeg ved godt at mange sværger til römertorpf, men sådan en fætter tager jo også plads og det gør stegeposer ikke – ihvert fald ikke så meget. Men tak for tippet

  mvh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!