Newyorkerbyheart

Lasagne med fisk, spidskål og spinat (Magasinet Mad! nr. 2/2010)………………

Mornaysauce røres sammen med æg, spinat og spidskål………..

Lidt mornaysauce i bunden og så friske lasagneplader ovenpå………….

Spinat-/spidskålssaucen lægges ovenpå………..

………..så stykker af fisk………..

Slut af med et lag friske lasagneplader og lidt mornaysauce…………

Lidt blandede salatblade med senneps-vinaigrette………..

Den færdige lasagne……….

Aftenens tallerken………..

I aften var kærestens mor på besøg til aftensmad. Om få dage tager hun til Sydafrika i 3 uger, så vi ville da lige se hende til middag inden *S*
Menu’en stod på lasagne med fisk, spidskål og spinat (Magasinet Mad! nr. 2/2010), dertil en hel enkel salat med sennep-vinaigrette og flutes. Det smagte SUPER godt! Citronskallen gav retten en dejlig friskhed, den mættede godt og så er den hurtig at lave. Jeg kan kun anbefale Jer at lave den, I vil IKKE fortryde det……….

Jeg brugte pangasius, men der kan også bruges sejfilet eller torsk. Der kan bruges frosset spinat, som så bare optøes i microovnen. Lad det dryppe godt af og sørg for at presse så meget væske som overhovedet mulig ud af kål og spinat, det er ret vigtigt, for ellers bliver retten for vandet. Jeg vil tro at der ligeså godt kan bruges tørrede lasagneplader, hvis du ikke kan få fat i friske, det burde ikke betyde noget……….

Lasagne med fisk, spidskål og spinat (Magasinet Mad! nr. 2/2010), 4 pers.:
800 g hvid fisk, jeg brugte pangasius fileter
1 lille spidskål i strimler
150 g frisk spinat (eller frosset)
fintrevet skal af 1 citron
½ liter mornaysauce
1 æg
groft salt, friskkværnet peber
250 g friske lasagneplader
100 g revet ost
Forvarm ovnen til 200 grader. Skær spidskålen i kvarter, fjern stokken og skær den så i strimler. Skyl spinaten godt (hvis der bruges frisk). Bring letsaltet vand i kog og kom så spidskål og spinat i, kog i et par minutter. Hæld det i en sigte og pres så meget væske som overhovedet mulig ud. Kom derefter kål og spinat i et rent viskestykke og pres yderligere væske ud. Hæld 3½ dl mornaysauce i en skål, tilsæt æg, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen. Kom godt vredet spinat og spidskål i, rør det hele godt sammen.
Dup fisken godt tør og del den i mindre stykker. Smør et ovnfast fad med lidt olie og hæld så lidt af den tilovers blevne mornaysauce i bunden. Læg et lag lasagneplader og så halvdelen af spinat-/spidskålsblandingen. Halvdelen af fisken, som krydres med salt og friskkværnet peber. Så endnu et lag lasagneplader, spinat-/spidskålblading, fisk, det sidst lag lasagneplader og så sluttes der af med resten af den tilovers blevne mornaysauce. Sæt i ovnen i ca. 15 minutter, tag ud og kom den revne ost på og sæt i ovnen igen i 15 minutter.

Enkel salat med senneps-vinaigrette:
en bakke blandede salater, godt skyllet, slynget tør og plukket i mindre stykker
ca. 3 spsk. god olivenolie
ca. 1 spsk. balsamico
2 tsk. grovkornet dijonsennep
2 tsk. flydende honning
Maldon salt, friskkværnet peber
Salaten laves først når den skal serveres. Men den kan jo stå skyllet, slynget og plukket – så den er klar. Kom olivenolie, balsamico, sennep, honning, salt og friskkværnet peber i bunden af den skål som salaten skal serveres i. Pisk dressingen sammen med et piskeris. Kom den plukkede salat i og vend godt rundt, så dressingen lægger sig om alle salatbladene. Server straks.

I dag har kæresten været til samtale, så det er jo ret spændende! Han siger at det gik rigtig godt, så nu kan vi bare vente *S*
I dag var hans firmas konkursbegæring i skifteretten, så i morgen er nok sidste dag, at han skal møde op på arbejde. Der er så noget med at den udpegede kurator kan lægge beslag på nogle af de ansatte til at færdiggøre projekter, der kan indtjene yderligere penge til konkurs-boet……

I dag har jeg fået lavet 20 minutters Winsor Pilates, en blid start på ugen. En venlig sjæl som læser med herinde, har givet mig lov til at låne hendes Zumba Fitness dvd’er – det er jeg MEGET taknemmelig for *S* – jeg glæder mig meget til at afprøve det og se om det er så sjovt som det ser ud til………..

Bøger:
Jeg er stadig ved at læse “Kvinden i buret” af Jussi Adler-Olsen og det er altså en ret forrygende bog. Den er spændende, trist men har helt bestemt også sine morsomme øjeblikke. Især at læse om Carl Mørcks medhjælper Assad. Hans måde at udtrykke sig på, den måde han er beskrevet på – jeg kan næsten se ham for mig…………….

Min bror er jo en rigtig dygtig fægter og han er ikke blevet mindre dygtig efter han er startet på Duke University i North Carolina. Her kan I se, at han er blevet udnævnt til “Student Athlete of the Week”. Duke University er jo faktisk også der Becky Ward, bronze medalje vinderen fra OL i 2008, er fra.
Jeg kan kun sige, at jeg er STOLT! Ikke bare er han min “bror”, men han er jo også den lille kærlige, sjove, charmerende dreng jeg passede fra han var 1½-2½, da jeg var Au Pair for efterhånden rigtig mange år siden – og som nu er blevet en voksen ung mand. Men selvom han er en voksen mand, så er han stadig lige så skøn, sjov og charmerende………..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 10, 2010
  6:52 pm

  Helle

  Kære Birthe,

  Du får nærmest dagligt glade tanker fra mig, når jeg kommer forbi din blog. Jeg blir nærmest overvældet når jeg besøger dit opskriftskartotek! Er du vimmer, der er mange, smukt organiserede og fantastiske opskrifter.. Det er jeg meget imponeret over.

  Here it was – dagligt sender jeg dig glade tanker og nu synes jeg det var på tide at sende dem ud højt.

  Venlig Hilsen Helle


 2. Feb 10, 2010
  6:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar, det glæder mig at du synes så godt om min blog 🙂

  Nogle gange forundres jeg selv over hvor mange opskrifter jeg efterhånden har fået afprøvet……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 11, 2010
  11:28 pm

  Piskeriset

  Wauw! Det ser pivlækkert ud – det må jeg prøve at lave på et tidspunkt. Tak for inspirationen 🙂


 4. Feb 12, 2010
  12:56 am

  linda;

  Uha, hvor lyder det lækkert og ser godt ud. Jeg vil snarest kaste mig over dine anbefalinger af denne. Tak endnu engang 🙂


 5. Feb 12, 2010
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg kan godt fortælle, at det er en af de bedste fiskeretter, jeg har fået! Virkelig lækker smag og så er den uendelig nem at lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 12, 2010
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda!

  Det var ihvert fald et stort hit her i huset, det smagte SÅ godt. Smagen af citron er virkelig lækker til fisken og den lidt "fede" morneysauce 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 28, 2012
  7:29 pm

  Lone H.

  Fantastisk opskrift på en lækker og nem ret!!

  Brugte frossen spinat, tørre lasagneplader og 200 g ost – smagte himmelsk! Da der var 1000 g pangasius i den pakke jeg havde købt, brugte jeg også blot det hele, og til min form (aflang og firkantet) passede det faktisk også fortrinligt!

  Kan virkelig anbefales, og opskriften er nem at følge ud fra ovenstående!


  • Oct 28, 2012
   8:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lone!

   Glad for at du kunne lide der 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!