Newyorkerbyheart

Risotto med edamame bønner og marinerede kyllingespyd………….

Marinaden til kyllingespyd’ene……..

Edamame bønner………..

Kylling sat på spyd og klar til at komme i ovnen……..

Den færdige risotto……….

De færdige kyllingespyd………

Aftenens tallerken………..

I dag har vi fået risotto med edamame bønner i. Både kæresten og jeg ELSKER risotto, det er “comfort food” så det gør noget og så smager det jo fuldstændig fortryllende. Desuden tager det jo ikke særlig lang tid at lave, det kræver bare lidt tålmodighed og at røre meget……..

Som sædvanlig er har jeg brugt Jamie Olivers opskrift som base, men denne gang halverede jeg den sådan ca og det passede lige til os to.
Jeg marinerede nogle kyllingespyd, som vi fik til. Alt i alt en utrolig LÆKKER aftensmad! *S*

Marinerede kyllingespyd, 2 pers.:
1 bakke kyllingeinderfilet
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 spsk. fintrevet, frisk ingefær
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1½ tsk. brun farin
2 spsk. fish sauce
Træk senerne ud af inderfileterne. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Kom inderfileterne og vend det hele godt sammen, så al kyllingekødet bliver dækket. Hæld det hele i en frysepose og lad det marinere i køleskab i 4-8 timer (kan også stå natten over).
Læg 4 træspyd i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Tag kyllingekødet op af marinaden og fordel kødet på de 4 træspyd. Læg det på en bageplade med bagepapir og krydr begge sider af kyllingekødet med lidt salt og friskkværnet peber. Sæt bagepladen op i den øverste del af ovnen og lad kødet stege i ca. 4 minutter, til det tager farve. Tag ud og vend spyddene. Sæt i ovnen igen og giv endnu ca. 4-5 minutter, til kødet er gennemstegt.

Risotto med edamame bønner, 2-3 pers.:
½ pose edamame bønner, frosne
2 skalotteløg, meget finthakket
1 fed hvidløg, knust og meget finthakket
200 g arborio ris
5-6 dl god hønsebouillon, varm
1 1/4 dl tør hvidvin
30 g kold smør i små tern
65 g friskrevet parmesan
salt, friskkværnet peber
lidt olivenolie
Hæld kogende vand over de frosne edamame bønner. Lad dem stå nogle minutter, hæld vandet fra og smut så bønnerne ud af skallerne.
Varm lidt olivenolie op ved middel varmen, i en gryde og kom risene i, rør godt rundt med en (træ) grydeske til alle risene bliver dækket af olie og de ligesom bliver lidt klare. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, lad dem sautere lidt med til de bliver bløde, men de må IKKE tage farve, rør hele tiden. Hæld vin ved og lad det koge ind, til vinen er helt væk, rør i det. Hav den gryde stående ved siden af på lavt blus, så det holdes varm og er varmt når det tilsættes, det fremskynder processen lidt.
Tilsæt nu bouillon lidt efter lidt (ca. ½ dl ad gangen), rør i risene med (træ) grydeskeen hele tiden, så stivelsen masseres ud af risene og lad bouillonen koge helt ind, inden nyt tilsættes. Bliv ved sådan, indtil al bouillon er brugt op eller til risene er al dente. Det tager ca. 15-18 minutter. Smag på dem af og til tilsidst, så du ved hvornår du skal stoppe. Når den sidste omgange bouillon tilsættes, tilsættes edamame bønnerne, så de kan blive gennemvarmet. Når risene er al dente, smagtes det til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt så de kolde smør tern og den friskrevne parmesanost. Rør godt rundt, læg låg på og lad det stå i 2-3 minutter. Nu er risottoen ligesom den skal være: tyk, cremet, klistret og umådelig LÆKKER – “comfort food” af den fineste slags.

I går rundede min fanclub inde på Facebook “I love Newyorkerbyheart” 800 medlemmer og jeg kan kun sige, at jeg er umådelig STOLT! Jeg bliver helt rørt, når jeg ser at så mange har tilmeldt sig *S*
Den 1. marts fylder min blog jo 4 – FIRE – år, er det ikke utroligt?!? Jeg synes at det er helt vildt og endnu mere vildt er det at jeg bliver mere og mere glad for bloggen. Ikke bare fordi den formidler kontakt til en masse skønne mennesker – tak til alle Jer der er så flittige med at lægge kommentarer herinde – men også for min egen skyld. Det er skønt at kunne gå tilbage og læse, hvad jeg har oplevet, hvilken sindsstemning jeg har været i, se hvad vi har fået og spise osv. Det er virkelig en konstant og daglig glæde – eller ihvert fald mest glæde…………

I dag har jeg sprunget træningen over og fået støvsuget og vasket gulv over hele huset – og det er vel også en form for træning? *S*
Sandheden er ihvert fald, at gulvet i den grad trængte til at blive vasket, det er alt for længe siden sidst. Nogle gange bliver jeg helt flov over, at der kan gå så lang tid imellem hver gulvvask. Men det er jo også hårdt arbejde at vaske gulv og desværre ikke noget jeg kan holde til helt så tit som jeg gerne ville.
Da vi flyttede ind i huset, var det min mening at vaske gulv hver fredag, men det kan jeg slet ikke overholde. Det er alt for hårdt for mig. Nu må jeg bare gøre det når jeg kan………..
Men jeg får stadig støvsuget hver anden dag, det er nødvendigt når man som os har en lille prinsesse – og med trægulv opstår der hele tiden nullermænd.

Når jeg er kommet mig over gulv vaskningen, så skal køkkenlågerne, det indvendige af køkkenskufferne, køleskab, microovn og dørkarme have en tur. Men jeg må vist dele det lidt ud, for det hele på en gang er nok liiiige i overkanten *S*
Jeg skal se om jeg kan få overtalt kæresten til at tørre alle fodlisterne af engang i nærmeste fremtid, for det er noget af det jeg ikke kan. Det med at skulle bukke sig så langt ned – eller ligge og kravle rundt nede på gulvet – der må jeg sætte grænsen……..

Bøger:
Jeg er stadig ved “Postkort morderne” af Liza Marklund og James Patterson og jeg har sådan et lidt ambivalent forhold til den. Den er da meget god og sproget flyder også rigtig godt, men det er altså ikke “normal” Liza Marklund kvalitet, som når kun skriver om Annika Bengtzon.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 25, 2010
  7:26 am

  Vita

  Uh! Det ser godt nok lækkert ud. Her i huset er vi også vilde med risotto. Alle tre. Skrubben elsker det. Så det der ser klart ud som noget vi skal prøve.
  Vores favorit er en risotto fra Mad! nr. 01/08 side 59. Hvis du ikke kender den så prøv den. Den er bare lækker med fenikkel i. Mums.

  Kender slet ikke de der bønner. Men de ser ikke så tørre ud som mange andre bønner. Mon man kan få dem her i byen. Det skal jeg da straks undersøge.

  Knus VIta


 2. Feb 25, 2010
  8:27 am

  Anonymous

  Hej newyorker
  Spydet ser virkelig lækkert ud, og jeg har en ide om at jeg burde kunne lide risotto. Indtil videre har det ikke været nogen succes, når jeg har prøvet forskellige opskrifter, men måske skulle jeg prøve din (Jamies). Og et stort tillykke med bloggens fødselsdag på mandag. Håber den "lever" i bedste velgående, i mange mange år endnu. Jeg nyder i hvert fald og følge med. Og tillykke med de 800 inde på face book. Tænk på alle dem der ikke er derinde (som mig selv), som også gerne ville tilmelde sig hvis de havde muligheden (det er trods alt kun ca. 1/2delen af danskerne der er derinde. Hvad kunne det ikke ende med:-)

  god weekend
  Rikke


 3. Feb 25, 2010
  9:11 am

  Birgitte Marburger

  Hej,

  Vil blot sige 1000 tak for en fantastisk hjemmeside – vores familie nyder så godt af alle dine dejlige opskrifter som er meget inspirerende og med dejlige billeder. Jeg er inde på siden hver dag og er faktisk begyndt at lave indkøbsliste ud fra opskrifterne – på denne måde har jeg overblik over hvad vi skal have de kommende dage og ikke mindst sparer jeg faktisk en masse penge ved at handle stort ind i stedet for de daglige indkøb som ofte ender ud i en masse ting man ikke liiiige manglede;)
  Keep up the good work;)))
  P.S Skønt navn til din hjemmeside – vi er netop kommet hjem efter 14 dage i New York for første gang – DET ER EN FANTASTISK BY!!!!!!!! Vi hørte en reklame imens vi var der med følgende " I am New York" og det er man faktisk når man står i den helt fantastiske by……

  Mange hilsner

  Birgitte


 4. Feb 25, 2010
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Risotto er fantastisk mad og på en måde også dejligt beroligende at lave, jeg går nærmest ind i en "zen-tilstand" når jeg står der og rører og rører 🙂

  Edamame bønner fåes i asiatiske butikker på frost. De er er i en bælg – lidt ligesom ærter, bælgen er tyk og kan ikke spises.

  Knus
  Birthe


 5. Feb 25, 2010
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg har lavet Jamies opskrift lige fra allerførste gang jeg lavede risotto og den er så god og nem den opskrift. Ihvert fald er vi vilde med den her i huset 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 25, 2010
  10:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgitte!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at I har haft en god til "min" by og sikke en god sætning "I am New York".

  Jeg laver også en form for madplan hver uge og laver en liste ud fra det, det har jeg gjort i en del år efterhånden og det kun at handle en gang om ugen, sparer virkelig penge i den sidste ende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 25, 2010
  8:47 pm

  Piskeriset

  Hold da op en spændende ret! Min mave begyndte at knurre lige så stille, da jeg kiggede billeder! 😀

  Tillykke med fanklubben! Det er sejt gået 😉


 8. Feb 25, 2010
  9:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det smagte bare SÅ godt – risotto er noget af det bedste – og kyllingespydene var også rigtig gode. Tror også at de vil gøre sig godt på grillen til sommer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!