Newyorkerbyheart

Rødvinssauce (Spis Bedre nr. 2/2010)…………

Bacon steges med skalotteløg……….

Rødvin hældes ved…………

Kartofler bagt i microovnen, fyldet skrabet ud og fyldt med bacon og persille, tilbage i kartoflerne……..

Drysses med cheddar ost……….

Aftenens tallerken……………

I aften har vi fået en rigtig fredagsmenu, forstået på den måde, at det var hyggelig og lækker mad. Jeg havde set en rødvinssauce i Spis Bedre nr. 2/2010 som jeg ville afprøve og hvad passer bedre til, end en god steak?!?
Vi havde et par tournedos i fryseren og de var helt perfekte til. Kæresten var helt solgt til den rødvinssauce! Han syntes, at den var bedre end hjemmelavet bearnaisesauce, der må jeg nok sige at jeg ikke er helt enig – men GOD er den. Jeg vil anbefale Jer at prøve den næste gang I skal have en god steak eller en (okse)steg………..

Jeg lavede nogle dobbelt bagte kartofler til, fordi de ALTID er et hit og det var de også i aften. Jeg lavede dem i en simpel udgave i aften, der var kun stegt bacon, creme fraiche 9%, hakket persille, salt og friskkværnet peber i. De blev drysset med cheddar ost og så i ovnen. Men simple eller ej, de smagte stadig godt……….

Jeg tilsatte lidt vand til rødvinssaucen fordi jeg synes at den var lige et nummer for koncentreret for mig, men prøv Jer frem, I bestemmer jo selv!

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Rødvinssauce (Spis Bedre nr. 2/2020), 2-3 pers.:
½ pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
1 skalotteløg, finthakket
2 dl rødvin
½-3/4 dl vand
1 spsk. koncentreret kalvefond
1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
1 spsk. koldt smør
salt, friskkværnet peber
½ tsk. sukker
Steg bacon i en gryde og når det begynder at tage farve, så tilsæt løget, steg til løget bliver klart. Hæld vin, kalvefond og vand ved, lad det koge temmelig meget ind. Jævn med maizena udrørt i lidt vand (det er ikke sikkert at det hele skal bruges!) og lad det småkoge i 3 minutters tid. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt sukker. Lige inden servering, piskes koldt smør i.

Ved et uheld har jeg haft et dobbelt abonnement på bladet “Everyday with Rachel Ray” og nu har jeg 5 eller 6 dobbelt numre liggende, så hvis du er interesseret i at købe dem alle eller nogle af dem, så er du velkommen til at sende mig en mail eller ligge en kommentar. De koster kr. 40,- pr. stk. + porto.

Bøger:
I går skrev jeg at jeg ville starte på “Elleve” af Arne Dahl, men jeg skiftede mening og er begyndt på “Kvinden i buret” af Jussi Adler-Olsen i stedet for.
Da jeg lå og skulle til at starte på “Elleve” kunne jeg bare mærke at det ikke lige var den bog jeg følte for – derfor har jeg altid en hel stak inde ved siden af sengen, så jeg kan skifte mening *S*. Jeg ville så læse “Flaskepost fra P“, men pludselig gik det op for mig, at jeg faktisk aldrig har fået læst “Kvinden i buret”.
Han skriver altså fantastisk godt ham Jussi og jeg kan mærke, at det kommer til at gå ud over min nattesøvn i den næste stykke tid – men det gør ikke noget, for jeg vil være godt underholdt!

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Feb 6, 2010
  10:32 am

  Lisbeth

  Hej Newyourkerbyheart 🙂

  Er første gang jeg kommenterer på din blog, som jeg synes er virkelig god og inspirerende 🙂

  Jeg håber du kommer til at nyde "Kvinden i buret" – jeg synes personligt at den er RIGTIG god, "Fasandræberne" som er nr. 2 i serien er også god -jeg har endnu ikke nået at læse "Flaskepost fra P".. 😉

  Ha' en rigtig god weekend!

  Hilsen Lisbeth


 2. Feb 6, 2010
  11:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂 Jeg håber, at du bliver glad for at kigge forbi…..

  Fasandræberne har jeg læst, derfor troede jeg også at jeg havde læst Kvinden i Buret, men jeg tog fejl. Jeg glæder mig så meget til at læse Flaskepost fra P 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 6, 2010
  12:02 pm

  Lone

  Flaskepost fra P er efter min mening den bedste danske krimi der udkom i 2009!! Jeg ser med glæde frem til næste bind i serien – for der kommer vist 11 ialt:-)


 4. Feb 6, 2010
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  11?!?!? det var da de bedste nyheder jeg har hørt i dag 🙂

  Mange hilsner
  birthe


 5. Feb 6, 2010
  2:07 pm

  hannene

  Hej Birthe
  Kvinden i buret er forfærdende god,meget godt skrevet og spændende.UH, mærkeligt at vi er så mange quinder der nyder at læse krims.
  Du er blevet mit store idol, dog på den jordnære måde 🙂 du er kanoninspirerende og en spændende pige.Håbe for dig, at du får flere gode dage end off-dage.


 6. Feb 6, 2010
  8:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hannene!

  Jeg har altid elsket krimi'er sådan tror jeg at mange har det, men mest af alt, elsker jeg bare en velskrevet og god bog 🙂

  Tak for dine rosende ord, de varme i en kold tid….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 8, 2010
  8:43 am

  Anonymous

  hejsa

  kvinden i buret er en virkelig god bog. Den har en meget overraskende slutning og mange gode drejninger undervejs. Og så kan jeg ikke lade være med og grine af de mange sjove passager der beskriver forholdet mellem Carl Mørk og Assad. skønt med noget humor også i en ellers mørk og dyster bog.
  Glæd dig, der bliver mange sønvfattige nætter:-)


 8. Feb 8, 2010
  10:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Tak for din kommentar og ligesom dig, morer jeg mig over replikskiftene mellem Carl Mørck og Assad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 9, 2010
  7:09 pm

  Piskeriset

  Det var nu godt nok noget af et kompliment fra kærestens side 😀

  En dag må jeg altså prøve at lave de dobbeltbagte kartofler, men indtil nu må jeg – lidt pinligt – indrømme, at jeg har været for doven, selvom de ser rigtig gode ud 🙂


 10. Feb 9, 2010
  9:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det var en kæmpe kompliment! 🙂

  De dobbelte bagte kartofler er SÅ gode og når jeg bruger microovnen, så tager det ikke så lang tid. Jeg har en enkelt gang bagt dem i ovnen først……….og det tog altså lang tid……..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 29, 2010
  4:08 pm

  Teglgaard

  Hej Birthe.

  Må man spørge, hvilken gryde du laver saucen i?

  Mvh.
  Kristian


 12. Dec 29, 2010
  9:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Teglgaard!

  Bare en helt almindelig gryde, tror jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!