Newyorkerbyheart

Smørkage med marcipan og chokolade (Femina)

Dejen rulles ud og smøres med et 1/3 af marcipan-blandingen……..

………..et tykt lag creme………

………og så toppes der med snegle med resten af marcipan-blandingen………

Færdigbagt……….

Klar til at spise……….

Jeg fik også bagt en smørkage med marcipan og chokolade. Opskriften er fra et gammelt Femina og den er meget lækker. Jeg tilsatte ca. 25 g god, mørk chokolade til marcipan-blandingen, det blev den ikke mindre god af *S*

Den kan selvfølgelig pyntes med glasur, men da jeg ikke er så vild med det, så får vi det MEGET sjældent her i huset.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Smørkage med marcipan og chokolade:
250 g kold smør
500 g mel
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2½ dl mælk
50 g gær

Creme:
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje eller vanilje sukker
½ liter mælk
2 spsk. majsstivelse

Marcipanfyld:
250 g marcipan, groftrevet
1½ æggehvide
75 g flormelis
25 g god, mørk chokolade – hakket
Creme:
Kom æg, sukker, vanilje og det meste af mælken i en gryde. Varm det op under konstant piskning. Pisk majsstivelse ud i resten af mælken og hæld det i. Bring i kog, under konstant piskning, til det tykner. Tag af varmen og lad det køle helt af.
Bland mel, sukker og salt sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i melblandingen. Brug fingrene til at blande smørret i mel-blandingen, til det bliver helt grynet. Lun mælken til den er håndvarm (dvs. 37 grader) og rør gæren ud i den lune væske. Kom blandingen i mel-/smørblandingen, hæld dejen ud på bordet og ælt det sammen. Her kan det være nødvendigt med lidt mere mel, for at få det til at slippe fingre og bord. Men der skal ikke tilsættes mere, end at det lige slipper. Ælt, til dejen bliver blank og glat. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til, stil en lunt og lad den hæve i 30-45 minutter.
Marcipanfyld:
Riv marcipanen groft ned i en skål. Tilsæt flormelis og brug en el-mikser til at piske det sammen med. Tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til det bliver en lind, men ikke for tynd, masse. Måske skal du bruge al æggehviden, måske ikke. Vend chokoladen i.
Samling:
Del dejen i 2. Rul den ene del ud, så den passer til en lille bradepande på ca. 25 x 35 cm. Smør 1/3 af marcipanfyldet ud på dejen. Fordel cremen ovenpå. Rul også den anden halvdel af dejen ud til en firkant, smør resten af marcipanfyldet på og rul den sammen på den lange led. Skær i ca. 1½ cm. tykke skiver (dyp kniven i mel mellem hver gang, så hænger den ikke i). Læg “sneglene” ovenpå cremen. Dæk til og lad efterhæve i ca. ½ time. Pensl med lidt let sammenpisket æggehvide og sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter. Når den er afkølet, kan den evt. pyntes med glasur. Er bedst friskbagt og lun, men den kan sagtens fryses, tøes op og lunes.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Feb 24, 2010
  12:25 am

  JemKem

  WOW den ser da for læææækker ud. Den tror jeg at jeg vil prøve at bage næste gang jeg vil lave noget mums 😉 Uuuhhmmm 🙂


 2. Feb 24, 2010
  9:39 am

  Inge - Viva Italia

  Uhm, det lyder som en rigtig vinterferie-kage – den tror jeg da vi skal have i eftermiddag….


 3. Feb 24, 2010
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej JemKem!

  Jeg kan ikke mindes at have set dig herinde før, så velkommen til. Det gør mig glad, at du giver dig til kende 🙂

  Den er meget lækker synes jeg, så held og lykke med den…….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 24, 2010
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Jeg er sikker på at den vil vække glæde hos Jer – held og lykke med den, lad mig vide hvad I synes 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 24, 2010
  4:59 pm

  Anonymous

  Uhhhaaa den ser god ud Birthe – du har da også været usædvanlig aktiv idag – hele 3 nye indlæg som jeg ikke havde set – syntes da ellers jeg kigger herind hver dag :0)

  Faldt så også lige over en gammel opskrift af din på cookies med hvid og mærk chokolade – DE skal helt sikkert bages en anden gang!! Har selv for nyligt bagt bogle andre rigtig gode cookies som jeg syntes var de bedste jeg nogensinde har smagt – men dine de skal nu prøves for at se om de kan tage kampen op – hehe ;0)

  Lisa


 6. Feb 24, 2010
  5:32 pm

  Inge - Viva Italia

  Hej Birthe…

  Så har jeg været i gang med at bage – det er faktisk ikke noget jeg gør særlig tit, hvorfor ved jeg ikke, men jeg tror at det har noget at gøre med processen. Jeg keder mig lidt og det dufter ikke imens på samme måde som når jeg laver mad.
  Men smørkagen var super-god og dejlig nem – det var måske lidt for tung i det til mig, men jeg er heller ikke nogen kage-elsker men manden og teenage-sønnen var helt oppe og ringe over at mor hun kan bage….


 7. Feb 24, 2010
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Ja, jeg er meget aktiv 😉
  Nogle gange hober det sig lidt op og så bliver det til flere indlæg på en gang, så kan der også gå et par dage hvor jeg ikke poster……

  Jeg kan rigtig godt lide de cookies med 2 slags chokolade, jeg er spændt på hvad du synes om dem.

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Feb 24, 2010
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ja, den er meget tung i det og det er ikke et særlig stort stykke man kan spise 🙂

  Dejligt at de kunne lide den…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!