Newyorkerbyheart

Stegte, grønne bønner med hvidløg, mandler og tomater…………

27 februar , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

De nippede friske, grønne bønner kommes på en pande med olie……..

Hvidløg i tynde skiver tilsættes……….

Mandelflager (eller hakkede, smuttede mandler) tilsættes………..

Tilsidst kommes tomater ved………

Aftenens tallerken……….

Det var meningen at vi skulle have haft spaghetti med kødboller i dag, men da vi har fået osso buco de sidste 2 dage, syntes jeg at vi skulle have en lille break, så vi fik en ribeye med hjemmelavet bearnaise, små ovnstegte kartofler og stegte, grønne bønner. Det smagte suverænt godt – hjemmelavet bearnaise er jo blevet et sandt hit her i huset – og jeg vil næsten vædde på, at jeg nu kan lave det lige så hurtigt som dem der bruger en pulversauce (- og så smager det jo altså 100% bedre *S*).

De havde fine ribeye steaks på tilbud i Superbrugsen i denne uge, så vi købte nogle og kom i fryseren og de smagte dejligt! Bønnesalaten var rigtig god som tilbehør, mandlerne gør den dejlig “crunchy” og giver en skøn smag………..

Stegte, grønne bønner med hvidløg, mandler og tomater, 4 pers.:
1 pose FRISKE grønne bønner, nippet (frosne duer ikke til denne ret)
5-6 San Marzano tomater i kvarter
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille håndfuld mandelflager eller nogle smuttede mandler, hakket
olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Skyl bønnerne godt, nip enderne af dem og dup dem tørre i et viskestykke. Gør de øvrige ingredienser klare. Varm lidt olivenolie op på en pande ved middelvarme. Kom bønnerne på og lad dem stege et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber og rør i dem. Kom hvidløg ved, skru en anelse ned for varmen, for hvidløgene må endelig ikke blive branket – de må dog godt tage lidt farve. Vend rundt i det hele tiden. Tilsæt mandler og når bønnerne er møre, men stadig har bid – det er MEGET vigtigt at de stadig har bid – kommes tomaterne ved og der slukkes for varmen. Lad pande stå på eftervarmen i et minuts tid, vend godt rundt i det og smag til. Kan serveres til alle former for stegt/grillet kød.

Kæresten er syg – igen! Han har faktisk været mere syg end mig i år – indtil videre – det er vist første gang det er sket *S*. Han kom jo syg hjem efter hans herre-skitur i januar måned og nu ligger han igen…………måske er det mig der har smittet ham, for han har de samme symptomer som mig.

Kæresten er igen kommet i arbejde og vi er meget glade og lettede. Det er en lidt kringlet historie, men den er nogenlunde sådan her:
En af ejerne af det gamle firma, har også et andet firma og det har nu overtaget noget af det gamle firma. Lidt snørket, men “bottom line” er, at kæresten er blevet ansat igen. Det er på en form for midlertidig kontrakt, for han har noget andet i kikkerten som han rigtig gerne vil have, hvis det hele falder på plads og han får det tilbudt.
Mange bekymringer forsvinder når vi igen ved at der er en fast indkomst. Ikke at kæresten har været helt så nervøs som jeg, han har hele tiden ment, at han ikke ville få problemer med at få et andet arbejde *S*

Vi har kigget på skiferie her i weekenden. Først havde vi faktisk bestemt os for at tage til Sverige, men efter at have kigget på diverse steder, synes vi ikke at deres lift-systemer er gode nok. Da jeg jo også skal stå på ski og ikke er helt så stærk og har så mange kræfter som “almindelige” mennesker, vil vi gerne have stole-/kabinelifter. Hvis vi hele tiden skal på tallerken-/slæbelifter, så får jeg ikke slappet nok af mellem hver gang. Desuden er jeg ikke så glade for dem, jeg synes de er meget ubehagelige og sidste år havde jeg nær fået rykket en skulder af led, da jeg skulle af en tallerkenlift.
Vi har derfor bestemt os for Østrig igen, selvom de ikke har rygepolitik, men jeg må tage nogle hiv af inhalatoren. Desuden har vi bestilt en lejlighed, hvor vi selv står for al maden – og der er der ihvert fald ingen der kan ryge på os *S*. Hvis vi ikke kan finde en restaurant hvor vi kan sidde uden røg, kan vi altid købe noget mad og tage det med tilbage til lejligheden. Vi har bestilt en uge i Wilder Kaiser, som skulle være Østrigs største sammenhængende skiområde og skal bo i noget der hedder Scheffau. Vi har ikke fået den endelig bekræftelse endnu, men jeg håber at de har plads til os.

Nu må jeg jo så hellere gå i træning, hvis jeg skal nå at komme bare en anelse i form til at stå på ski. Jeg har jo ikke været på “trædemøllen” (læs: crosstraineren) i rigtig mange uger efterhånden, så det bliver hårdt arbejde, men det er jo lettere når jeg har et mål!
Jeg må også huske ikke at overgøre det – hvad jeg jo har en “lille” tendens til – da jeg stadig er meget forkølet og stadig snøvler let når jeg taler *S*.
Jeg hader at snøvle, det lyder altså meget ucharmerende. I går havde kæresten og jeg en lille konkurrence i hvem der har den dybeste stemme pga vores forkølelse – og det var ligefør jeg vandt *S*

I morgen skal der laves spaghetti og kødboller………..

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Feb 28, 2010
  10:14 am

  Lisbeth

  Hvor ser det bare lækkert ud det du endnu en gang har kreeret 🙂 Ville være bange for at tage 10 kg. på i løbet af no time hvis jeg begyndte at lave sådan noget lækker mad.. *GG* 🙂

  Rigtig god ferie i Østrig!

  Hilsen Lisbeth


 2. Feb 28, 2010
  11:06 am

  Piskeriset

  Jeg har ikke prøvet at lave bearnaise selv, men nu må jeg altså snart prøve det – det ser supergodt ud!

  Og tillykke med kærestens arbejde – hvor er det godt for jer 🙂
  Jeg er rigtig lettet på jeres vegne!


 3. Feb 28, 2010
  3:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Det smagte ihvert fald dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 28, 2010
  3:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak, vi er også glade 🙂

  Du må virkelig prøve at lave bearnaise. Den opskrift jeg laver efter er så nem og så smager det altså væsentlig bedre end det færdiglavede……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 28, 2010
  5:26 pm

  Lise-Lotte

  Ser skønt ud… jeg må prøve den bønnesalat ….

  Hvornår skal I til Østrig , er det iår?

  kh Lise-Lotte


 6. Feb 28, 2010
  9:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Tak, den smagte ihvert fald godt, synes jeg 🙂

  Ja, det skulle være her i marts måned……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 28, 2010
  9:28 pm

  Christiane MB

  Umm..jeg ELSKER grønne bønner, takk for oppskriften!
  Jeg har aldri vært glad i Bearnaise, men det er kanskje fordi jeg alltid bare har fått posevarianten ? (Stakkars meg). Jeg elsker estragon, så jeg må nok prøve din hjemmelagete snart!

  Jeg ville bare tipse deg om en (i min mening) fantastisk blog; http://thepioneerwoman.com/
  – Den er skrevet av en kvinne som lever på en ranch midt i Usa med sin cowboymann og fire barn, hundrevis av kuer og en basset hund som heter Charlie. Hun skriver morsomt om ranchlivet og lager alt fra amerikansk, deilig, kaloririk "sikringskost" til asiatisk mat. Hun tar også flotte bilder, og jeg drømmer meg vekk hver gang jeg besøker blog'en hennes…tenkte du ville like den du også! (hvis du ikke allerede har funnet den da). Du må i såfall lese hennes beretning om hvordan hun møtte "Marlboroman"; 'From high heels to tractor wheels'-meget underholdende lesning!


 8. Feb 28, 2010
  10:24 pm

  Mona

  Hej Birthe,
  Sikke en dejlig nyhed, at kæresten har fået job. Tillykke med det.

  Jeg har prøvet at lave bearnaisesaucen efter din gode opskrift, og den blev MEGET lækker!

  Håber I får en dejlig skiferie i Østrig.

  Hilsen Mona i Ishøj


 9. Feb 28, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Christiane!

  Du må altså love mig at du prøver "min" opskrift, den er SÅ god og nem og smager slet ikke som det pulversauce der kan købes. Jeg er spændt på at høre fra dig, når du har fået det prøvet 🙂

  Jeg kender godt Pioneerwoman og vild med hendes side. Hun er bare "rigtig" amerikaner og så laver hun noget seriøst lækkert mad!

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Feb 28, 2010
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona (Ishøj)!

  Tak 🙂

  Dejligt at høre at du fik lavet bearnaisensaucen – og kunne lide den. Den er nemlig rigtig god og så nem at have med at gøre 🙂

  Mange hilsner
  BIrthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!