Newyorkerbyheart

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur (Magasinet Mad! nr. 2/2010)………….

Dejen røres sammen……….

…………..kommes i formen……….

Appelsinglasuren………….

Den færdigbagte kage…………

Pyntet og klar til servering…………

Uhmmmm………..

I fredags bagte jeg denne skønne og lækre appelsinkage med birkes og appelsinglasur fra Magasinet Mad! nr. 2/2010 – og den kan virkelig anbefales! *S*
Den er hurtig at røre sammen og så er den frisk i smagen og bliver ikke tør………

Jeg lavede en flødeostfrosting (glasur) til at komme ovenpå, som jeg smagte til med appelsinsaft. Jeg elsker birkes i kager, fordi de giver sådan lidt “crunch” og også en meget interessant smag, synes jeg.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur (Magasinet Mad! nr. 2/2010):
250 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
2 spsk. blå birkes
skal af 1 økologisk appelsin
1 1/4 dl mælk
250 g mel
2 tsk. bagepulver
lidt vaniljesukker

Appelsinfrosting (glasur):
150 g flødeost naturel
50 g blødt smør
flormelis efter smag
lidt vaniljesukker
1-1½ spsk. friskpresset appelsinsaft

Pynt:
lidt birkes
skal af 1 økologisk appelsin
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen med en el-mikser, til det bliver hvidt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert. Rør birkes, vaniljesukker og appelsinskal i med en (træ)ske. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i skiftevis med mælken. Fordel dejen i en letsmurt springform. Bag i ca. 40-50 minutter, tjek med en tandstikker eller lign. at den er gennembagt. Tag den ud og lad den køle helt af på en bagerist.
Glasur:
Pisk flødeost og smør sammen med en el-mikser. Kom lidt vaniljesukker i, sammen med appelsinsaft. Smag til med flormelis, til den har den sødme du ønsker. Personligt bryder jeg mig ikke om at det er for sødt, så jeg bruger ikke særlig meget flormelis, men prøv dig frem. Glasuren skal være tyk og cremet. Stil den i køleskab til den skal bruges.
Når kagen er HELT kold, smørres frosting (glasuren), drys med lidt birkes og drys med appelsinskal.

I fredags var vi i Fredericia Teater, for at se Niels Hausgaard, det var dejligt at få rørt lattermusklerne lidt *S*
Det var dog et forfærdeligt vejr at køre i! Det sneede voldsomt, der lå nok 5-7 cm., det blæste og var glat. Det tog lang tid at køre i det vejr, så vi kom 10 minutter for sent og show’et var startet da vi kom. Heldigvis fandt vi et sted vi kunne sidde hurtigt, så vi ikke forstyrrede mere end højst nødvendig.
Det var dog en herre 3 stole væk, som forstyrrede konstant med hans mobiltelefon. Jeg vil tro at han var et sted i 50’erne, men han sms’ede lige så meget som en teenager og hver gang jeg åbnede hans telefon, blev vi blændet af det skarpe lys. Det var SÅ irriterende, idet jeg vil tro at han sms’ede hvert 10. minut under hele show’et! Jeg forstår slet ikke at hvad han lavede der, hvis han havde så travlt med noget så vigtigt, burde han være blevet hjemme. Jeg mener, det var et show på et par timer, hvor vigtigt kan det være, at han ikke lige svarer i den tid – mon ikke verden havde bestået alligevel?!?!?
Jeg må ærlig tilstå, at jeg ikke forstår at folk ikke kan lade deres mobiltelefon være i de par timer sådan et show varer, faktisk synes jeg det er uopdragent og han forstyrrede alle dem der sad omkring ham……….

Da vi skulle hjem var det holdt op med at sne, men der lå vel ca. 10 cm. på vejene – også på motorvejen. Det skabte helt vildt kaos, især med lastbilerne som slet ikke kan stå fast i sådan noget vejr. Vi skulle fra Fredericia til Lunderskov (hvor vi skulle sætte vores kammerat af), en tur på ca. 30 km. Det tog os 2 – TO – timer!!!! Der var kø og lastbiler stod på tværs. Det var trættende og ret træls, men endelig nåede vi da frem (kl. 00.30). Vi fik lige en kop kaffe og et stykke af appelsinkagen – som jeg havde taget med – inden vi forsigtigt listede hjem i seng, da var klokken blevet 02.00.

I går var vi i Egå for at besøge en veninde som jeg har fået kontakt med via Facebook. Vi lærte hinanden at kende da vi var au pairs, men har ikke set hinanden siden 1992 (tror jeg at det var). Det var dog som om det var i sidste uge vi sidst havde set hinanden, slet ikke akavet på nogen som helst måde, men bare dejligt at se hinanden igen. Kære Charlotte – jeg er så glad for at vi endelig mødtes igen og jeg glæder mig allerede helt VILDT til næste gang! *S*. Vi mødte også hendes to små piger (tvillinger), som er noget af det kæreste og som ligner deres dejlige mor. Jeg håber, at vi igen bliver en del af hinanden liv…….

I dag er jeg bare TRÆT og har simpelthen så ondt, så jeg snart ikke kan være nogen steder. Jeg var været oppe flere gange i nat end jeg har fingre, pga. smerter kunne jeg ikke holde ud at ligge – og jeg kan faktisk heller ikke sidde – så jeg skriver dette stående!
Smerterne er jo værre i perioder og dette er åbenbart en af de perioder, jeg håber bare, at det bliver mindre inden vi skal afsted på skiferie!
Vi skulle have været til Esbjerg i dag, men kæresten måtte selv tage afsted. Det er jo heller ikke sådan at jeg føler jeg mister noget (TVÆRTIMOD!), jeg vil hellere end gerne blive herhjemme, men jeg ved jo også at kæresten gerne vil have mig med. I dag er det dog helt umuligt, heldigvis kunne han køre sammen med hans mor, så han ikke skulle helt selv derned……….

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Mar 7, 2010
  9:49 pm

  Piskeriset

  Hehe! Da jeg så billedet af kagen første gang i bladet, så sad jeg og tænkte "birkes i en kage!?" – til trods for at jeg elsker tebirkes! 😀

  Men den ser nu god ud – mmm!


 2. Mar 7, 2010
  10:40 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  Er du sikker på, at du ikke også har D vitamin-mangel. Det kan godt udarte sig i træthed og muskelsmerter/muskelsvækkelse. Kender det fra mig selv og kan konstateres via en blodprøve.
  Kh. Sidse


 3. Mar 7, 2010
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg synes at birkes er fantastiske i kager – eller poppyseed som de hedder på engelsk, jeg er vild med det ord 🙂
  Amerikanerne bruger det meget i muffins osv. Jeg har før bagt en citronkage med birkes: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2006/04/lemon-poppyseed-cake.html den er jeg ret sikker på vil falde i din smag……

  Prøv det, det kan virkelig anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Mar 7, 2010
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sidse!

  Jeg har jo fibromyalgi og det er helt almindeligt at der er op og nedture + jeg har haft en anstrengende (men ikke desto mindre dejlig!) weekend og det tærer hårdt på kræfterne og så kommer smerterne også.

  /Newyorkerbyheart


 5. Jan 5, 2013
  6:55 pm

  Rikke

  Hej Birthe!
  Nu har jeg bagt den et par gange, både til arbejde og i dag til barnedåb – hver gang må jeg af med opskriften og lykkeligt henvise til din side (jeg er også New Yorker by heart, så de fleste dør af grin når de ser hvor jeg har opskriften fra…)
  Så altså blot et skulderklap for en altid sikker vinder og super alternativ til den traditionelle chokolade-bombe!
  Godt nytår!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!