Newyorkerbyheart

Bagt kartoffelmos med bacon, porrer og sprød brødskorpe (Magasinet Mad! nr.3/2010)………

Bacon steges gyldent og sprødt, blandes med porrer……….

Kartoffelmos kommes ovenpå og derefter drysses brødstykker………

……….så friskrevet parmesan, revet mozzarella og tørret timian……….

Den færdigbagte ret……….

Aftenens tallerken……..

Denne uges mad, starte blødt, med denne lækre ret: bagt kartoffelmos med bacon, porrer og sprød brødskorpe (Magasinet Mad! nr. 3/2010). Lækker ret og blandingen kartoffel, bacon og porrer, kan bare ikke gå galt. Det er en skøn smags sammensætning og for at afhjælpe det lidt tunge, en helt enkel salat med blandede salater og en helt traditionel vinaigrette………..

Jeg snød i dag og lavede kartoffelmos af pulver. Jeg ved godt at det sikkert ikke er det sundeste, men jeg orkede simpelthen ikke at skrælle og koge kartofler, så det blev den løsning jeg valgte. Faktisk – og det er måske lidt flovt – men jeg synes at pulverkartoffelmos smager udmærket i en snæver vending og har det altid stående i skabet…….

Jeg tilpassede retten, så den passer til 2 pers. + lidt til frokost i morgen. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Bagt kartoffelmos med bacon, porrer og sprød brødskorpe (Magasinet Mad! nr. 3/2010), 2 pers.:
1 pose pulverkartoffelmos (eller hvis du ikke er så doven som mig, så lav din egen)
3 porrer, godt vasket og skåret i ringe eller halvtykke strimler
1½ pk. bacon i skiver, klippet i mindre stykker
1 spsk. tørret timian
2 skiver daggammelbrød uden skorper, brækket i grove “krummer”
ca. 30 g friskrevet parmesanost
75 g revet mozzarella
groft salt, friskkværnet peber
Lav kartoffelmosen efter anvisning på emballagen eller lav en helt traditionel kartoffelmos, smag den til med salt og friskkværnet peber.
Steg bacon sprød og gylden på en tør pande. Vend bacon med porrer og kom det i et letsmurt, ovnfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom kartoffelmosen ovenpå og glat den ud. Drys de grove brødkrummer på, derefter parmesan, mozzarella og tørret timian. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft – 200 grader almindelig) og bag i 30-35 minutter, til den er gylden og sprød. Server med en enkel salat og evt. groft, lækkert brød.

Jeg er stadig meget træt efter vores eskapader på ski og der vil nok gå nogle dage endnu, inden jeg er helt på toppen. Maven har dog fået det noget bedre i dag, det er dejligt.
Kroppen er øm. Min højre arm er gul og blå nede ved håndleddet, hvor de helikopter-folkene åbenbart stak en kanyle i mig, i tilfælde af at jeg skulle have medicin på sygehuset. Det var en tyk nål, som har lavet et pænt dybt “sår”. De må også have ramt nogle andre årer eller andet omkring, for jeg er helt misfarvet på håndleddet. Jeg har nu også altid fået at vide at jeg er svær at finde årer på, så måske er det derfor. Jeg ser altid forfærdelig ud, når der er blevet stukket i mig *S* Det blødte også ret meget da de trak nålen ud igen, da jeg blev udskrevet. Den første forbinding de kom på, blev fuldstændig gennemvædet af blod, så de måtte lave en tykkere forbinding inden jeg forlod sygehuset………
Jeg har også en del andre blå mærker på kroppen – og en slem en på tommeltotten – efter forskellige styrt på skiene. Det på tommeltotten er værst, fordi jeg bliver ved med at slå imod med den, så den får ikke rigtig noget ro.
Desuden siger kæresten at jeg ligner en vaskebjørn, fordi jeg har haft (store) solbriller på og derfor er det ganske tydeligt hvor jeg har fået sol *S*

I dag har jeg bestilt billet til Paris – igen! *S* Jeg skal ned til Anette sidst i maj, hvor vi bare skal være os to – hygge os og lave “girly” ting. Ikke de store planer, vi skal bare lave det vi har lyst til, spise en masse god mad og spille yatzy! Jeg glæder mig allerede helt VILDT!!!!
Jeg har dog et problem. Da jeg bookede min billet, kom jeg til at booke forkert og har derfor nu en hjemrejse til den 27. juni istedet for 30. maj!!!!
Jeg håber – og krydser fingre for – at jeg kan få den ændret i morgen, når jeg ringer til Cimber Air. Ellers er det jo bare spildte penge og det er min økonomi ikke rigtig til………

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 23, 2010
  6:56 pm

  Anneke

  Hej..

  for at tage forskud paa Paris..
  Kender du hjemmesiden Paris-26-gigapixels.
  Jeg kan blive haengende der i evigheder og kigge omkring.


 2. Mar 23, 2010
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anneke!

  Nej, den kender jeg ikke, men jeg skynder mig at kigge på den – tak for tippet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 30, 2010
  5:01 pm

  Anonymous

  Jeg har fået pulverkartoffelmos én gang, og det smagte virkelig ikke godt, så jeg er lidt nysgerrig efter, hvor du køber dit, og hvilket mærke det er?

  Kunne jo nemlig være lidt nemt, hvis man fandt noget, hvor man ikke skal gå alt for meget på kompromis med smagen….
  /Maria


 4. Mar 30, 2010
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Nu er smag og behag jo forskellig, så det jeg synes smager godt, er ikke sikker at du synes smager godt.
  Det er ikke gourmet-spise, men jeg kan sagtens leve med det i en snæver vending og i min situation er det nødvendigt af og til….
  Jeg køber det som regel i Netto.

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!