Newyorkerbyheart

Bradepandetærte med fars og fetaost (Spis Bedre nr. 4/2010)………

Kødfyldet til tærten……….

Tærtedejen prikkes godt og forbages………

……….så bredes kødfyldet ud……..

Halverede cherrytomater, fetaost og kalamata oliven uden sten kommes ovenpå………

Der sluttes af med lidt revet ost……..

Den færdigbagte tærte………..

Aftenens tallerken……….

Dagens menu stod på en meget LÆKKER tærte med fyld af fars og pyntet med feta, tomater og oliven fra Spis Bedre nr. 4/2010. Jeg kan kun anbefale den, for den er virkelig velsmagende og så er den forholdsvis hurtig at lave.
Tærtebunden er grov og sprød, hvilket jeg synes er dejligt, for bløde tærtebunde er bare ikke særlig spændende.
Der kan bruges hakket lammekød eller hakket oksekød, jeg valgte oksekødet, men jeg er sikker på at det også vil smage godt med hakket lammekød – det tror jeg at det bliver næste gang.

Original opskriften er til 12 personer står der, men det må være personer der ikke spiser så meget *S*
Jeg halverede portionen og der er nok til os i 2 dage – jeg så også i bladet at en fra Spis Bedre‘s testpanel havde serveret den – og de havde været 4 pers. og der var kun et lille stykke tilovers, så måske det alligevel ikke er os der er galt med *S*

Jeg lavede en salat til, af det vi havde: lidt iceberg, lidt squash, de resterende oliven, radiser og gulerødder.
Som dressing brugte jeg bare creme fraiche 9% med presset hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt finthakket, frisk mynte.
Dressingen smagte også godt til tærten, som “dyppelse”.
Jeg bagte den i en lille bradepande (ca. halv størrelse af den store fra ovnen), men jeg vil mene, at mængden af dej også vil passe til en tærteform ca. 28 cm. i diamater.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Bradepandetærte med fars og fetaost (Spis Bedre nr. 4/2010), 4 pers.:

Dej:
3 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
125 g koldt smør, skåret i mindre stykker
1½-1 spsk. koldt vand

Fyld:
1-2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
400 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
groft salt, friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
lidt græsk krydderi fra Santa Maria
ca. 1½ spsk. koncentreret tomatpure
1 god oksebouillontern, smuldret
100 g god fetaost, skåret i tern
½ glas kalamataoliven uden sten, godt afdryppede
en stor håndfuld cherrytomater, halverede
1 stor håndfuld revet mozzarellaost
Kom de 2 slags mel i en skål sammen med det kolde smør. Smuldr blandingen sammen, til det er helt grynet. Tilsæt det kolde vand og saml dejen. Læg dem i køleskabet i ½ times tid.
Forvarm ovnen til 225 grader (varmluft). Tryk dejen ud i en letsmurt, lille bradepande og prik den godt med en gaffel. Forbag den i 10 minutter, midt i ovnen.
Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de begynder at tage farve. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse, til det bliver helt grynet, krydr med salt, friskkværnet peber og lidt græsk krydderi. Tilsæt hvidløg og lad det stege med et par minutter under omrøring. Tilsæt tomatpure, de hakkede tomater og smuldret bouillontern. Skru ned og lad det simre UDEN låg i et kvarters tid. Smag det til.
Når tærtebunden er forbagt, fordeles kødfyldet i bunden. Fordel feta, cherrytomater og oliven ovenpå. Drys med lidt græsk krydderi. Tilsidst kommes revet ost på. Sæt tærten i ovnen i 15-20 minutter. Server med en salat og gerne en dressing på creme fraiche eller græsk yoghurt, smagt til med hvidløg.

Note:
Hvis tærten skal serveres for gæster, så forbag tærten og lad den stå klar. Lav fyldet og lad det stå klar i køleskabet. Gør tomater, oliven og fetaost klar. Når gæsterne kommer samles tærten som overfor og bages – skal nok have lidt længere tid, hvis fyldet er helt koldt – så fyldet er gennemvarmt.

Så blev det Påske og kæresten skal heldigvis ikke arbejde, så der er dømt mini-ferie *S*. Jeg havde planer om en masse rengøring, en slags forårsrengøring, som jeg jo bliver nødt til at tage i etaper fordi det ellers er for hårdt. Døre og dørkarme den ene dag, køkkenlåger og microovn den anden dag, køleskab og skuffer og skabe 3. dag osv. Men jeg tror de planer kommer til at hvile lidt, nu må vi se, hvor meget jeg når. Måske jeg kan få lavet en af tingene?!?!
Noget af det jeg IKKE kan er fodlister! At ligge og kravle rundt på gulvet, hele huset rundt, er bare for hårdt for mig. Så det må kæresten klare. Han har fået at vide at bare det bliver gjort i år, så er jeg glad……….
Men i bund og grund er jeg bare TRÆT! Det irriterer mig, for jeg synes jo ikke at jeg har lavet noget særligt. Ok, jeg har lavet yoga, støvsuget, bagt, lavet dej til i morgen og lavet mad………men alligevel! Så selvom jeg måske nogle dage lyder afklaret omkring min sygdom, så har jeg stadig svært ved at forstå (læs: acceptere) at der skal så forholdsvis lidt til, inden jeg bliver så træt at jeg kan tude over det – og så skal der ikke meget til for at vælte hele min verden. Gad vide om jeg nogensinde lærer det?!?!?

I morgen skal jeg have lavet en Manhattan-style cheesecake med blåbær-topping, som skal med om til kærestens mor på fredag. Jeg har lovet at komme med desserten og det var det nemmeste jeg kunne komme på – og så ved jeg jo at den smager godt *S*.

Jeg håber, at I alle får en god og hyggelig Påske………

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Apr 1, 2010
  12:40 pm

  Piskeriset

  Ja, det kan godt være lidt sjovt med mængdeangivelsen ind imellem. Jeg havde ikke tænkt på, at man kan lave tærte i en bradepande, men det er da en god idé! Det ser ud som en tærte for mig 🙂

  Og så kom jeg desværre til at læse noten med cheesecaken og straks begyndte mundvandet at løbe… den kage er SÅ god!

  Hav en dejlig påske 🙂


 2. Apr 1, 2010
  1:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er ret sikker på, at du vil kunne lide denne tærte 🙂

  Jeg må sige, at det også passede mig fint, at der kom en anledning til at lave den cheesecake! Engang imellem kan man jo godt lede efter/opsøge lejligheder……

  God påske til dig også.

  mange hilsner
  BIrthe


 3. Oct 24, 2013
  9:22 am

  Josephine

  Er det muligt at bruge sådan en tærtedej fra maizena, hvor der bare skal tilsættes vand? Og så skal man måske bruge 2.


  • Oct 24, 2013
   11:14 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Josephine!

   Ja, måske. Har ingen erfaringer med det.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!