Newyorkerbyheart

Fisk i fad (Spis Bedre nr. 3/2010)………….

Chilisauce rørt med dild……….

Madlavningsfløde rørt med tomatpure og sød chilisauce……….

Fiskefileterne smøres med chili-/dildblandingen………..

Forkogte kartofler vendes med dild og porre…………

Fisken rulles sammen og kommes ovenpå kartoflerne, drysses med rasp og så i ovnen………..

Den færdigbagte ret………..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået fisk i fad fra “Spis Bedre” nr. 3/2010. Det er en nem og hurtig ret, som kan laves med en rest kartofler, hvis du har det. Det er lidt stærkt med chilisaucen – som ikke skal forveksles med den søde chilisauce – men har en konsistens og farve der minder om ketchup. Heinz er mit foretrukne mærke indenfor chilisauce, men jeg kunne ikke få det, så jeg brugte chilisauce fra Kraft.
Hvis du ikke er til stærk mad, skal du nok ikke smøre så meget på som jeg gjorde……..

I “Spis Bedre” foreslår de silde- eller makrelfileter, men da jeg ikke har det bedste forhold til de to slag fisk – med mindre de er røgede eller marinerede *S* – brugte jeg torskefileter. Jeg vil tro at du med ligeså stor held kan bruge rødspættefileter eller pangasius.
Jeg er sikker på at en grøn salat vil gøre sig godt til, men jeg orkede det ikke i dag, så det må i tænke Jer til…………..

I “Spis Bedre” foreslår de også at retten laves portionsvis, men jeg lavede det i et mellemstort fad.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Fisk i fad (Spis Bedre nr. 3/2010), 2 pers.:
ca. 250 g torskefileter, duppet tørre
passende mængde kogte kartofler, skåret i ca. 1 cm. tykke skiver
1 bdt. dild, hakket
1/4 dl chilisauce (gerne fra Heinz, bemærk det er IKKE det – asiatiske – søde chilisauce der skal bruges)
salt, friskkværnet peber
1 porre, godt renset og skåret i ringe
lidt rasp
Sauce:
2½ dl madlavningsfløde
1 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk. sød chilisauce (det asiatiske)
salt, friskkværnet peber
Rør chilisaucen med 1 spsk. af den hakkede dild. Dup fiskefileterne tørre og smør den så med chilisaucen, krydr med salt og friskkværnet peber og rul dem sammen.
Vend forsigtigt kartoflerne med porren og resten af den hakkede dild. Smør et ovnfast fad og kom kartoffelblandingen i, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg fiskerullerne ned i. Pisk madlavningsfløde sammen med tomatpure, sød chilisauce, salt og friskkværnet peber. Hæld det over fisk og kartofler. Drys tilsidst med lidt rasp og sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 minutter. Server evt. med en grøn salat.

Nu har vi endelig fået vores skiferie helt på plads, efter en del mailen frem og tilbage med det rejseselskab har bestilt igennem. De første 2 steder vi havde håbet på at kunne bo, var udsolgte, så det er endt med at vi skal bo i byen Brixen Im Thale. Vi skal bo på noget der hedder Gasthof Brixnerwirt, så det bliver desværre ikke med egen lejlighed, så jeg skal være svært bevæbnet med min astma inhalator! Den glædelige nyhed er dog, at Østrig fra næste år ændrer deres rygepolitik, så den bliver ligesom de fleste andre lande i EU, nemlig at det bliver forbudt at ryge på offentlige steder. Vi krydser fingre og håber på det bedste – også hvad maden angår – hvor vi jo ikke var specielt heldige sidste år. Vi glæder os rigtig meget til at skulle afsted…………

For sådan en som mig, er sådan en skiferie jo ikke helt uden bekymringer. Selvom jeg klarede det ret godt sidste år, så er jeg alligevel spændt på hvor meget det vil koste mig. Sidste år var jeg også i en del bedre form end jeg er i år, men jeg tager det som det kommer og selv halve dage på ski vil være en sejr *S*

I går var jeg på crosstraineren for første gang i utallige uger, det var hårdt og jeg kunne mærke, at det “bed” i lårbasserne. Men jeg klarede 15 minutter og lige knap 4 km. Det er ok også når jeg tænker på at jeg lige har været syg og derfor stadig har lidt svært ved at trække vejret.

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Postkortmorderne” af Liza Marklund og James Patterson og det var vel ok underholdning, men det er bestemt ikke en bog der vil gå over i historien som en af de bedste! Den vil egne sig godt til lidt let læsning på stranden eller i hængekøjen til sommer……..
I dag har jeg lige forudbestilt Leif Davidsens næste bog “Min broders vogter“, den glæder jeg mig til. Jeg ved endnu ikke helt hvad jeg skal læse nu………

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Mar 3, 2010
  9:04 am

  Anonymous

  Det er et dejligt område I har valgt til vinterferien. Jeg har boet på samme gasthoff. Men tag din inhalator med. Jeg glemte min i DK. Der blev røget som bare det. Mange klagede men det var jo ikke noget de tog sig af. Det er jo lovligt nok. Inge-


 2. Mar 3, 2010
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Vi glæder os også rigtig meget. Vi har aldrig været der før, men det lyder godt 🙂

  Sjovt at I har boet samme sted. Var maden god?
  Du kan tro jeg husker min inhalator og det bliver rigtig dejligt til næste år, når de indfører rygepolitik, for Østrig er jo et godt land at stå på ski i.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 3, 2010
  8:42 pm

  Piskeriset

  Åh, det ser vel nok godt ud! Den kom søreme også over i opskriftsamlingen 😀

  Dejligt at jeres ferie er faldet på plads! Det er nu skønt at komme udenlands 🙂


 4. Mar 3, 2010
  8:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Du må også have en kæmpe to-do-liste, vi burde sammenligne den endag 🙂

  Ja, det er dejligt og vi glæder os begge. Jeg glæder mig til den friske bjergluft og den smukke natur……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 5, 2010
  2:03 pm

  Piskeriset

  Den liste er så lang, at jeg ikke tør tænke på det! Og lige så snart jeg når at prøve noget på den, får jeg tilføjet mindst et par stykker mere! 😀


 6. Mar 5, 2010
  2:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg kender godt den problemstilling – alt for godt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 12, 2010
  1:36 pm

  Anonymous

  Birthe. Undskyld mig at jeg ikke har svaret med hensyn til maden på gasthof Brixen. Men har været i London. Maden var ikke specielt god efter vores mening. Men spiselig. Vi boede der i 10 dage så det blev nødvendigt med at spise ude. En god ide med dine lækre småkager. God tur. Vi skal derned om 8 dage, dog ikke på samme gasthof men på et 4 stjernet hotel i samme by. Inge


 8. Mar 20, 2010
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Inge!

  Ingen grund til at undskylde, men tak fordi du svarede. Jeg nåede lige at se det inden vi kørte :-9

  Jeg giver dig ret i at det var spiseligt og i forhold til det vi fik sidste år, var det nærmest gourmet mad. Vi spiste der hver aften og blev mætte……

  Jeg glæder mig til at høre om Jeres tur i år, hvor skal I bo henne? Jeg synes at det er et virkelig skønt område og vi har bestemt os for at tage tilbage dertil næste år……..men måske bo et andet sted.

  mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 31, 2010
  8:43 am

  Anonymous

  Hej igen Birthe.

  Det var rigtig trist med dit ophold i vinterferien. Håber dog ikke du har mistet lysten til endnu en skiferie. Hvordan går det helbredet. har du stadig men af uheldet? Vi er netop vendt hjem fra ferien. Den var ikke mindre end fantastisk. Vi boede på Hotel Alpenhof. Det var til ug og slange.Jeg kan forstå du snart rejser på en tøsetur til Paris. Det lyder hyggeligt. Hilsen fra Inge med ønsket om en god tur.


 10. Mar 31, 2010
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Nej, jeg skal helt klart på skiferie igen og gerne tilbage til Brixen im Thale – om ikke andet så for den smukke natur! 🙂 Men jeg er nu ret sikker på, at jeg ikke er bange for at komme på skiene igen…..

  Jeg var lige inde for at kigge på Jeres hotel og hold da op hvor ser det lækkert ud! Var maden god? må jeg spørge om hvad I gav?

  Jeg glæder mig så meget til den tur til Paris, det er SÅ mange år siden jeg har været ude på egen hånd 🙂

  Mange hilsner og god påske
  Birthe


 11. Apr 5, 2010
  12:35 pm

  Anonymous

  Hej igen Birthe. Hotellet var vidunderligt. Al rygning var forbudt. Det var så dejligt at kunne spise uden røg. Maden var super. Lækker. Meget at vælge i mellem. Vi havde valgt med halvpension det kostede ca. 250 kr. ekstra pr. dag for 2. Grunden til vi havde valgt et så dyrt hotel var den, at min mobilitet ikke er til skiløb. Og så er det dejligt at kunne hygge på værelserne når der skal hviles eller have sig en lur. Vi gav omkring 10.000 kr. for 10 dage plus 2500 for halvpension
  Hilsen Inge


 12. Apr 5, 2010
  3:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Inge!

  Det lyder super dejligt og dejligt at det var helt røgfrit – det var det jo ikke på det hotel vi boede, men i det mindste kunne vi spise uden at være generet af det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!