Newyorkerbyheart

Fuldkornsbrød og fyldig blomkålssalat fra bogen “Sund på den fede måde”……….

Aftensmaden i går aftes……….

………..og der blev sluttet af med en rejemad……….

Brødene inden de kommer i ovnen………

………..og de friskbagte brød……….

Fyldet i den lækre salat……….

Dressingen kommes i og der drysses med ristede græskarkerner……….

Aftenens tilbehør var den ribeye med Chicago steakhouse Rub………

I går var vi ude og gå en skøn tur ved Hindsgavl Slot. Vi gik fra slottet og ned til Gals Klint Camping og tilbage igen. Det er en meget passende tur og på vejen ned til campingpladsen er den ret kuperet, hvis du følger vandet inde i skoven, så det var god motion……..
Der er sket meget derovre, siden vi har været der sidst. De har anlagt en dyrehave og fået rådyr fra Dyrehaven (den ved Bakken). Store dele er blevet hegnet ind, så dyrene ikke kan komme ud på de befærdede vej osv. Sikke et arbejde, men jeg er sikker på, at det vil blive flittigt brugt.

Da vi kom hjem var vi godt trætte og sultne! Vi købte ind i Kvickly på vejen hjem, så vi havde lidt lækkert til vores frokost, men vi blev enige om at det var for sent at spise frokost. Så vi tog bare et par af de pølsehorn jeg bagte den anden dag og så fik vi “frokost” til aften. Jeg smurte nogle madder af det vi havde købt ind og vi sluttede af med en dejlig rejemad – prinsessen fik også lidt rejer og så var hun glad………

I dag har vi så fået det vi skulle have haft i går: ribeye steaks med fyldig blomkålssalat. Blomkålssalaten fandt jeg i bogen “Sund på den fede måde“, som jeg var så heldig at vinde for nogle måneder siden.
Bogen er skrevet af Lone Kjær og er fyldt med lækre opskrifter og lige så lækre billeder. Jeg har tænkt mig at lave flere af hendes opskrifter, for de er altså virkelig indbydende. Denne blomkålssalat minder mig lidt om den efterhånden kendte broccoli salat, men denne her er MEGET bedre! Virkelig lækker smag og blomkålen giver dejlig bid til salaten. Lone Kjær foreslår at der bruges fuldkornspasta, men det valgte jeg ikke at gøre……..
Jeg serverede salaten til en god ribeye steak, krydret med lidt Chicago Steakhouse Rub, som jeg har fået af min Mama og som er virkelig lækkert! Nu tror jeg snart, at jeg har fået taget hul på alle de krydderier hun har sendt mig *S*

Jeg bagte også brød i dag efter hendes opskrift. 2 stk. fuldkornsbrød, som faktisk skal bruges til suppe (som jeg troede vi skulle have i dag), men så blev madplanen jo rykket lidt og det bliver først i morgen. Jeg havde dog lavet fordejen i går, så jeg blev nødt til at bage dem i dag.
Jeg kom til at bruge fin durum mel i stedet for italiensk hvedemel, så de er måske nok blevet lidt tungere end de skulle være, men de smager du meget godt alligevel *S*.
Suppen som brødene skal bruges til i morgen, er også fra bogen “Sund på den fede måde”.

Fuldkornsbrød (fra bogen “Sund på den fede måde” af Lone Kjær”, 2 stk.:
Fordej:
2 dl kærnemælk (der kan også bruges yoghurt naturel eller A-38)
10 g gær
2 tsk. groft salt
100 g fuldkornsdurummel fra Il Fornaio (kan købes i de fleste supermarkeder)

2. dagen:
5 dl vand
1 spsk. flydende honning
ca. 300 g fuldkornsdurummel
ca. 400 g italiensk hvedemel
Fordej:
Kom kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør fuldkornsdurum i, til der haves en sammenhængende, tyktflydende dej. Dæk skålen til med film og lad det stå på køkkenbordet (dvs. stuetemperatur) til næste dag.
Kom fordejen over i en stor skål. Kom vand, honning og fuldkornsdurummel i – rør godt rundt. Tilsæt det italienske hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal æltes længe – og hvis du som jeg har smerterne hænder og arme (og heller ingen røremaskine) – så brug dejkrogene på din el-mikser. Jeg ved ikke om det giver helt samme effekt som en røremaskine, men det var det bedste jeg kunne finde på, for jeg kunne ikke holde ud at stå og ælte! Dejen skal være fast, men stadig klistret. Dæk skålen til og lad den stå lunt og hæve i 1 time.
Drys køkkenbordet med fuldkornsdurummel og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i 2 stykker, kom mel på hænderne og form 2 brød. De skal ikke være perfekte, det får dem til at se rustikke ud. Sæt dem på en bageplade, dæk dem til og lad dem stå og efterhæve i ½ time. Sæt pladen midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft (250 grader almindelig ovn) i 20-25 minutter. Lad dem afkøle på bagerist.

Fyldig blomkålssalat (fra bogen “Sund på den fede måde”), 4 pers.:
1 blomkål delt i små buketter
100 g pasta suppehorn
1 rødløg i fine tern
50 bacon i tern
2 spsk. græskarkerner
50 g rosiner

Dressing:
1 dl yoghurt naturel 1,5%
2 spsk. god mayonnaise (jeg brugte Hellmann’s)
½ spsk. rødvinseddike (jeg brugte balsamico)
½ tsk. dijonsennep (jeg brugte nok nærmere 1 tsk.)
salt og friskkværnet peber
Steg bacon sprødt på en tør pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at “poppe”. Kog pastaen til den er al dente, hæld vandet fra, lad pastaen dryppe godt af og lad den afkøle helt (overhæld evt. med koldt vand, så går det hurtigere og lad det så dryppe godt af). Bland de små blomkålsbuketter, rødløg, bacon, rosiner og pasta i en skål. Bland ingredienserne til dressingen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og vend det hele godt rundt. Drys med de ristede græskarkerner og server.

I dag har jeg været en tur på crosstraineren og jeg kan godt fortælle Jer at det var hårdt!!
Jeg var ved at opgive halvvejs, men jeg holdt ud i 15 minutter og lige knap 4 km. Ikke så godt et resultat, men forhåbentlig bliver min kondition bedre – selvom det er svært med min sygdom!. Jeg er i ekstrem dårlig form, det er bare så frustrerende at rende rundt med sådan en krop, som ikke helt vil samarbejde og yde det jeg vil have den til. Det eneste jeg kan gøre, er at sige til mig selv, at jeg gør hvad jeg kan………..

Bøger:
Jeg er stadig ved “Flaskepost fra P” af Jussi Adler-Olsen og jeg er ved at nærme mig slutningen. Spændingen er intens og jeg læste i går, til jeg nærmest tabte bogen, fordi jeg faldt i søvn!!
Jeg måtte endda gå ind på sofaen og lægge mig, fordi lyset generede kæresten *S*.
Det er helt vildt så godt han skriver og jeg kan ikke andet end blive revet med……..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Mar 30, 2010
  1:02 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Lækker salat – og jeg tror da kun, at den ville blive bedre med fuldkornspasta; jeg har ikke rørt hvid pasta i flere år snart, og der er så mange fantastiske varianter nu. Eller i hvert fald hernede 🙂

  Det med træningen skal vist bare komme i det tempo det gør; det nytter jo ikke noget at give kroppen et chok!

  PS! Det ender faktisk med, at jeg er i Paris samtidig som dig – men desværre ikke om fredagen. Jeg er knap kommet hjem fra DK-ferie, så at tage fri igen og skulle betale et hotelværelse var lidt meget synes jeg 🙂


 2. Mar 30, 2010
  1:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!
  Det er en rigtig lækker salat 🙂 Jeg bryder mig faktisk ikke så meget om fuldkornspasta – og kæresten gør da slet ikke…..
  Sommetider, blander jeg det, så der er 1/3 fuldkorn og 2/3 hvid pasta.

  Jeg ok med Paris, jeg forstår det 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Mar 30, 2010
  5:29 pm

  Piskeriset

  Jeg vil godt bestille al maden fra indlægget – tak 😀

  Og nu er jeg selvfølgelig selv ude om, at jeg bliver virkelig sulten – ret dårlig planlægning af mig at læse din blog lige inden spisetid 🙂


 4. Mar 30, 2010
  9:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jamen hvis du kommer forbi, så skal jeg gerne lave det til dig 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 31, 2010
  12:00 am

  Piskeriset

  Hehe! Hvis jeg kommer på de kanter på et tidspunkt, så skal jeg nok prøve at få arrangeret et 'driveby' 😉


 6. Mar 31, 2010
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du skal være mere end velkommen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 2, 2010
  6:22 pm

  Levinson & Axelrod

  These meals looks great. Healthy and homemade. Thanks for sharing your dishes.


 8. Apr 2, 2010
  10:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi,
  thanks 🙂

  Regards,
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!