Newyorkerbyheart

Gratinerede svinekoteletter (Spis Bedre nr. 3/2010)………..

Kartofler i skiver og rødløg i både kommes i et fad……..

Tykke koteletter brunes……..

Smøres med sennep………

Tomatskiver kommes ovenpå………

………og tilsidst revet ost………

Den færdige ret………

Aftenens tallerken……….

I aften fik vi en meget nem og let ret fra Spis Bedre nr. 3/2010, gratinerede svinekoteletter. Det smagte dejligt og jeg havde købt nogle gode, tykke koteletter, så de blev ikke tørre – som jeg ellers synes at koteletter godt kan have en tendens til.
Faktisk har jeg aldrig været så vild med koteletter og jeg vil da heller ikke udnævne dette som min yndlingsret, men hvis det skal være – så var det godt *S*
I det hele taget er jeg ikke så vild med svinekød, andet end mørbrad og bacon, jeg spiser hellere fisk, oksekød eller fjerkræ……….

Vi skulle faktisk have haft dem i går aftes, men da inviterede kærestens mor på mad, så de blev gemt til i dag.

Jeg tilsatte lidt græsk krydderiblanding (Santa Maria) til kartoflerne og koteletterne fik noget “pork rub”, som jeg har fået af min Mama. I original opskriften bruges der ikke krydderier ud over salt og friskkværnet peber.
Osten jeg kom ovenpå var en blanding af revet mozzarella og groftrevet emmentaler.
I original opskriften bruges der kun grov sennep, men jeg tilsatte noget dijonsennep, for at give det lidt mere smag.

Da jeg ved at kæresten gerne vil have noget at dyppe i, lavede jeg en kold sauce af creme fraiche 18% (fordi det var hvad jeg havde, men der kan sagtens bruges 9% eller fromage frais), presset hvidløg, sød chilisauce, salt og friskkværnet peber.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Gratinerede svinekoteletter (Spis Bedre nr. 3/2010), 2 pers.:
passende mængde kartofler, skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
olivenolie
groft salt, friskkværnet peber
2 små rødløg skåret i tynde både
3/4 squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
lidt græsk krydderi fra Santa Maria
2-3 godt tykke svinekoteletter med ben
dijonsennep blandet med lidt grovkornet sennep
tomater i skiver
revet ost efter ønske
Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag. Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud. Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter. Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep (se note). Læg dem oveni kartoffelfadet. Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost. Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv dem endelig ikke for meget for så er svinekød altså ikke særlig festligt.

Note:
Jeg synes godt at der kan smøres et godt lag sennep på, når koteletterne er så tykke, men det er selvfølgelig en smagssag. Personligt kunne mine godt have brugt noget mere sennep……..

I dag har vi bare gået og hygget os og fået styr på nogle ting, som bare har lagt. Kæresten har fået ordnet skat, fået vasket bil og ordnet nogle papirer.
Jeg har fået vasket vores trægulve og så bagt lidt, som I kan se i forrige indlæg. Desuden har jeg fået udfyldt en skadesanmeldelse til SOS Sygeforsikring, fordi vi i går fik regninger fra hospitalet i Østrig og helikopterturen – ikke billigt skulle jeg hilse og sige!!! Nu skal det hele sendes afsted til SOS og så håber vi, at de dækker…………

I morgen regner jeg med, at vi skal ud at gå en tur. Jeg er ret sikker på at turen går til Hindsgavl Slot. Det er det foretrukne mål, når der skal gåes en tur. Skovene omkring slottet er virkelig et godt udflugtsmål og der er grobund for en masse gode gåture. Ligesom nede fra Gals Klint Camping og så ind mod Middelfart, hvor man også kan gå hele vejen inde i skoven.
Som jeg har skrevet så mange gange før, så ELSKER jeg det område og kan ikke komme derover tit nok. Hvem ved, måske bliver det til årets første is, ved den bedste isbod der findes……….

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Mar 28, 2010
  1:40 am

  Piskeriset

  Det er en meget god idé med at stege kødet sammen med grøntsagerne – det får jeg sjældent benyttet mig af.

  Jeg må til gengæld indrømme, at jeg godt kan lide koteletter, og det indgår ofte som ingrediens i hurtige retter hjemme hos os 🙂


 2. Mar 28, 2010
  9:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er nemlig en rigtig god ide – og mindre opvask 😉

  Jeg tror det handler om, at jeg har så mange dårlige minder med koteletter, så det hænger ved på den måde……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!