Newyorkerbyheart

Lynpasta (Spis Bedre nr. 3/2010)…………

Rødløg og squash svitses……..

Kyllingekød steges og vendes så med squash, løg og store, grønne oliven………

Urtemarineret feta drysses over sammen med lidt mere basilikum……….

Aftenens tallerken……….

I dag har vi fået en super lækker pastaret fra Spis Bedre nr. 3/2010. God smag og som titlen lover, hurtig at lave. Jeg kan kun anbefale Jer at lave den……..

Jeg hakkede et rødløg og kom i, bare fordi jeg tænkte at det ville smage godt. Jeg fandt nogle store, grønne oliven med soltørrede tomater, som jeg brugte. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Lynpasta (Spis Bedre nr. 3/2010), 2 pers.:
1 pakke frisk fettucine
½ glas store, grønne oliven, afdryppede
½ glas marineret fetaost
1 håndfuld frisk basilikum + lidt ekstra til pynt
½ squash, skåret i mundrette stykker
1 rødløg, hakket
2 kyllingebrystfileter, skåret i tern
Kom 1 spsk. af olien fra fetaosten på en varm pande og sauter rødløg, til det bliver blankt og begynder at tage farve. Tilsæt squash og steg i et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag det af panden. Steg kyllingestykkerne på samme pande, til det er gyldent og gennemstegt, ca. 5-6 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom squash-blandingen tilbage på panden sammen med de afdryppede oliven. Sluk for varmen og tilsæt hakket basilikum. Lad panden stå på det slukkede blus, så de grønne oliven bliver lune ved eftervarmen.
Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og vend det i kyllingeblandingen sammen med feta. Vend godt rundt, kværn evt. lidt peber over, pynt med basilikum og server.

Vi fik lidt rustikt, stenovnbagt ciabattabrød til.

Jeg har helt glemt at “fejre” bloggens fødselsdag. Den 1. marts fyldte bloggen 4 år! Det er helt utroligt som tiden går og sikke mange forskellige retter det er blevet til i årenes løb.
Jeg er så stolt af at Newyorkerbyheart er blevet til hvad den er i dag, at så mange læser med hver dag og lægger kommentarer. Tænk en gave det er, at kunne række ud til så mange fremmede mennesker hver dag. Jeg føler mig beæret over at I bruger tid på at læse med herinde og lægger kommentarer – TAK!

Bøger:
Jeg er startet på “Brutal magt” af Andy McNab. Det er jo ikke nogen hemmelighed at Andy McNabs bøger alle er skåret over den samme læst og selvom jeg ved nogenlunde hvad der sker, så bliver jeg alligevel suget ind i handlingen hver gang. Jeg føler mig så godt underholdt – faktisk en hel del bedre end ved “Postkortmorderne“, om det siger mest om mig eller Liza Marklund og James Patterson, det skal jeg være usagt *S*

I dag har jeg været i Jysk og købt dyner. De har i øjeblikket en TempraKon fiberdyne på tidbud til kr. 400,- Vi har længe trængt til nogle gode dyner. Dyner er ikke nemme at købe synes jeg, for hvad skal man dog vælge? Men jeg har tiltro til, at dette er en god dyne, det håber jeg ihvert fald *S*
Jeg er frygtelig svær hvad dyner angår, for jeg har det helt vildt varmt om natten. Desuden er det vigtigt at den ikke klumper sammen og at den er let. Jeg ved ikke noget værre, end at ligge under en tung dyne. Jeg synes at hoteldyner kan have en tendens til at være helt forfærdelig varme – ligesom dyner på sygehuse for den sags skyld!
Jeg vil helst sove med min egen dyne og pude hver nat, så måske slæber jeg det hele med til Østrig når vi skal på skiferie………..

I dag har jeg igen været på crosstraineren i 15 minutter og nåede idag lige over de 4 km., så jeg er godt tilfreds. Desværre gav det mig en drønende hovedpine bagefter, det sker af og til, når jeg anstrenger mig fysisk. Det er værst når jeg spiller (skildpadde) tennis, da får jeg næsten altid en voldsom hovedpine bagefter.
Jeg er desværre ikke helt i topform, jeg døjer med stærke smerte lige for tiden, så det hæmmer mig en del. Det betyder også at jeg ikke kan bruge de håndtag der bevæger sig på crosstraineren, fordi det gør for ondt at føre armen frem og tilbage. I stedet for, hviler jeg hænderne i den “bøjle” der også er på sådan den fætter.
Jeg håber, at de stærke smerter fortager sig inden vi skal på skiferie, for ellers bliver der desværre nok ikke så meget ski for mig……….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Mar 4, 2010
  1:12 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Tillykke med de 4 år. Du rører rigtig mange mennesker med din dejlige blog. Det er et utrolig opskrifts indeks det er blevet til. Der er alt hvad hjertet kan begære på et sted. Er altid spændt på at kigge forbi og se hvad du nu har fundet på at lave.

  Knus
  Malou


 2. Mar 4, 2010
  8:26 am

  Anonymous

  Hej Newyorker
  Tillykke med bloggens fødselsdag. Og det er os der skal føle os beærede over at du vil dele dit liv (og dine opskrifter) med os. Du kan godt glæde dig til dynerne. Jeg har den selv. Den er i hvert fald let og klumper ikke sammen (selv efter flere år). Men det der med temperaturregulernde ved jeg ikke rigtig om jeg vil sige den er. Men bestemt en udemærket dyne.

  Rikke


 3. Mar 4, 2010
  9:25 am

  Anonymous

  Hej Birte. Jeg hyggede mig over din kommentar mht. dyne og pude. Jeg slæber ALTID min pude med på ferie,weekendophold etc. for er der noget som kan ødelægge min nattesøvn et fremmed sted, så er det en dårlig, klumpet pude. Tillykke med bloggens 4 års dag. Elsker den inspiration du giver mig mht. mad. Tak for det. Lena


 4. Mar 4, 2010
  10:22 am

  lone

  Hej Birte

  Stort tillykke med din 4 års fødselsdag. Håber du bliver ved mange år endnu.
  Takker endnu engang for gode opskrifter og især billederne som gør det meget nemmere at "forstå" rettens opskrift og give inspiration. Jeg læser din blog hver dag.
  God bedring med hovedpinen.
  Kh
  Lone


 5. Mar 4, 2010
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Ja, det er utroligt hvor meget mad det er blevet til i årenes løb 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 4, 2010
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Tusinde tak for dine varmende ord 🙂

  Jeg har sovet godt med dynen og jeg er glad for at høre, at den holder sig sådan. Jeg vil dog give dig ret mht. temperatur-reguleringen, jeg må se hvordan det går…….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 4, 2010
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lena!

  Jeg har også min hovedpude med for det meste, hvis der er noget jeg hader, så er det klumpede hovedpuder 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Mar 4, 2010
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Tak for dine varmende ord, dejligt at du følger med herinde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 4, 2010
  12:20 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Et stort tillykke med fødselsdagen – det må være blevet til mere end 1.000 opskrifter så? Imponerende!!!

  Jeg har det vist helt modsat dig – jeg er meget forelsket i min dyne! Den er kæmpestor 220 x 240 cm – kun til mig! Det er et mareridt, når jeg skal sove med en enkeltdyne – selv tæt på Ækvator og med 30 grader om natten sover jeg med dyne og ingen airco! Mon min krop har en lavere temperatur om natten – eller er det bare for hyggen?

  Kærlig hilsen
  Pernille


 10. Mar 4, 2010
  1:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Du er altså ikke helt "normal", sove med dyne i 30 graders varme ;-D

  Jeg har en evig kamp med min dyne om natten og har det generelt meget varmt, fordi alle mine led brænder og er meget varme især om natten og om morgenen…….

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!