Newyorkerbyheart

Madeleine-kager med kakao, lime og marcipan……….

Dejen til madeleine-kagerne……….

Klar til at komme i ovnen………

De smukke, færdigbagte kager………

Klar til servering………

I dag har jeg bagt endnu en omgang madeleine-kager (de lækre franske kager), men hvor jeg sidste gang lavede dem helt traditonelle, lavede jeg dem denne gang i en anden udgave – det skal jo prøves *S*

Jeg fandt en opskrift på Bo Bedre, som jeg så tilsatte lidt fintrevet limeskal, for at give dem lidt syrlighed og skar lidt ned i sukkeret.
Madeleine-kager er måske de smukkeste kager der findes, jeg elsker deres muslingeform. Selvom de blev rigtig lækre, så tror jeg alligevel at de “rigtige” madeleine-kager vinder i smag, men det er jo rart at kunne variere dem lidt……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Madeleine-kager med kakako, marcipan og lime, ca. 40 stk.:
175 g smør, smeltet + lidt ekstra til formene
125 g sukker
40 g marcipan af den bedste kvalitet
6 æg
2 æggeblommer
korn af ½ stang vanilje af rigtig god kvalitet
fintrevet skal af ½ lime
200 g mel
40 g god kakaopulver
Forvarm ovnen til 180 grader (jeg bruger ikke varmluft). Jeg brugte el-mikseren til at piske sukker, hele æg, æggeblommer og marcipan sammen til en glat masse uden klumper (en foodprocessor/røremaskine) kan også bruges. Skrab kornene ud af vaniljen og tilsæt dem, pisk godt igen, så kornene bliver fordelt godt i dejen. Bland kakao og mel sammen, sigt det i dejen. Rør dejen sammen med en ske eller en dejskraber. Rør forsigtig det smeltede smør og den fintrevne limeskal i, til dejen er helt glat og blank. Pensl madeleine-formene med lidt smeltet smør (behøves kun den første gang, hvis der bruges silikoneforme), fyld formene 2/3 op med dej og bag midt i ovnen i ca. 10-13 minutter. Tjek at de er gennembagte inden de tages ud af ovnen. Lad dem køle lidt af i formene – 1-2 minutter – inden de vendes ud på en bagerist, hvor de køles helt af. Drys evt. med lidt flormelis ved servering. De smager allerbedst når de er friskbagte, men de kan altså sagtens spises på både 2. og 3. dagen.

Jeg har også lavet dej til cannelés, som jeg vil bage i morgen. Sidste gang jeg lavede dem, gav jeg jo ikke dejen lov til at stå og trække, det får den lov til denne gang og i morgen, vil vi så kunne nyde de små, LÆKRE kager………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Mar 31, 2010
  11:00 pm

  Sommertid

  Nå det er deilig å kose seg litt med noen kaker..Cannelès ser måske enda mer deilig enn de her…mums..

  God påske til dig 🙂


 2. Mar 31, 2010
  11:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sommertid!

  Skønt billed du har der 🙂

  Cannelés er FANTASTISKE kager, som jeg kunne leve af, hvis det skulle være……

  God påske til dig!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 1, 2010
  12:34 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det var modigt sådan at angribe en fransk institution 🙂 Lol!
  Jeg tror aldrig, at jeg har smagt en variant af dem – men selvfølgelig er det muligt.

  Hav en dejlig påskeferie… jeg holder vist et par stille dage. Skal på hospitalet i morgen formiddag – og jeg er bange for, at jeg kommer ud med gips… så der skal slappes lidt af nu!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Apr 1, 2010
  12:42 pm

  Piskeriset

  De er simpelthen så flotte, de kager… og en meget spændende variant, du har lavet! Jeg synes jo altid, det er spændende at udfordre originalerne (og så må jeg indrømme, at jeg faktisk ikke ved, hvordan en original madeleinekage smager… det må jeg få rådet bod på…)


 5. Apr 1, 2010
  1:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Gips!?!?!?!? Hvad sker der med dig? Det lyder ikke rart. Håber ikke, at det er alt for alvorligt.

  Jeg bliver jo nødt til at afprøve det, ellers kan jeg jo ikke vide om jeg kan lide det – men jeg må sige at de traditionelle madeleines vindeer 😀

  Pas på dig selv!

  Kærlig hilsen og knus til dig
  Birthe


 6. Apr 1, 2010
  1:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er så sikker på at de traditionelle madeleines er noget for dig! Så vidt jeg husker kan du godt lide citron og de smagte nemlig af citron og vanilie, samtidig med at de var lette og luftige – det er fabelagtige kager og så er de så smukke 🙂
  Du må anskaffe dig nogle madeleine forme…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!