Newyorkerbyheart

Ovnbagt torsk med champignon og mandler…………

Løg og champignon svitses………..

Løg-blandingen blandes med creme fraiche, persille og grofthakkede mandler……….

Torskefileter krydres……….

Creme fraiche blandingen kommes ovenpå fisken………

Den færdigbagte fiskeret……….

Aftenens tallerken………..

I aften har vi fået en rigtig lækker, hurtig og nem fiskeret, som jeg fandt i Løvbjerg’s tilbudsavis for denne uge. Champignon og løg, giver lidt smag til den lidt ferske fisk – og mandlerne tilfører et dejligt “crunch”. Kan helt sikkert anbefales også til Jer som måske ellers ikke er så vild med fisk. Denne ret er meget mild og fin i smagen…………

Jeg krydrede torsken med noget krydderiblanding fra min Mama, som hedder Monterey Citrus Pepper Rub, fra Hannaford. Den krydderiblanding brugte jeg også til den kolde sauce. Jeg har virkelig fået mod på at bruge nogle af alle de rubs (krydderiblandinger) som min Mama har sendt, jeg har så mange af dem stående efterhånden……….

Som tilbehør fik vi små nye kartofler fra Mallorca (kogte) og en kold sauce.

Ovnbagt torsk med champignon og mandler (Løvbjergs tilbudsavis uge 12), 2 pers.:
2 torskefileter uden skind og ben
125 g champignon, grofthakket
1 løg, finthakket
1 1/4 dl creme fraiche 38%
½ bdt. persille, hakket
15 g mandler, smuttet og grofthakket
salt, friskkværnet peber
Monterey Citrus Pepper Rub fra Hannaford
olivenolie
Smør et ovnfast fad let med lidt olie. Dup torskefileterne tørre og læg dem i fadet. Varm lidt olie op på en pande og sauter løg, til det begynder at blive lidt klart. Tilsæt champignon og svits, til al væden fra løg og champignon er fordampet, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bland de grofthakkede mandler med creme fraiche, persille og løg-blandingen – smag det til.
Krydr fisken med Monteray Citrus Pepper Rub (eller bare friskkværnet peber) og salt. Kom creme fraiche-blandingen ovenpå og sæt i en 200 grader varm ovn i 15 minutter. Server med pasta eller små, nye kartofler.

Kold sauce med hvidløg, lime og peber-blanding:
ca. 1½ dl creme fraiche 9%
ca. 1 tsk. Monterey Citrus Pepper Rub fra Hannaford
groft salt
saft af ½ lime
lidt sukker
1 fed hvidløg, presset
Bland det hele sammen og smag det til.

Hvor er det bare skønt at temperaturen udenfor stiger nu, det føles virkeligt som om foråret er på vej. Dagene bliver lysere og længere, det kan virkelig mærkes nu, luften er lunere og Hr. og Fru and er kommet ned i vores lille sø. Jeg tror at foråret er kommet for at blive nu……….

Jeg har bestemt mig for at holde fri i denne uge fra træningen, jeg tror at min krop trænger til at hvile og komme sig efter vores ski-eskapader i sidste uge.

I går bestilte jeg billet til min tur til Paris sidst i maj, hvor jeg skal ned og besøge Anette. Jeg glæder mig SÅ meget til at have hende helt for mig selv *S*. Efter jeg havde booket i går aftes, ville jeg lige se min bekræftelse igennem og til min rædsel opdagede jeg, at jeg havde bestilt afrejse den 27. juni i stedet for 30. maj!!!! Godt nok ved jeg at Anette er glad for mig, men jeg tvivler på, at hun har lyst til at have mig boende en hel uge *S*. Da jeg har booket de billigste billetter jeg kunne finde hos Cimber Air, var jeg meget i tvivl om jeg kunne få ændret det. Jeg var inde og læse i deres regler og der stod noget om, at jeg skulle betale kr. 400,- pr. strækning for at annullere min reservation. Som førtidspensionist er det jo ikke ligefrem penge jeg har flest af, så det ville være ret bittert – og faktisk ikke noget jeg har råd til!!!
Jeg skyndte mig at ringe til dem i morges – og fik at vide jeg at jeg var nr. 17(!!!!) i køen. Heldigvis fik jeg den mulighed, at de ville ringe mig op ved første ledige medarbejder, så det tog jeg imod. Jeg regnede faktisk ikke med at blive ringet op, men det blev jeg faktisk.
Heldigvis kunne de annullere min reservation, fordi jeg henvendte mig INDEN 24 timer, det kostede mig kun kr. 20,-! Puhhh, jeg var lettet *S*.
Jeg skyndte mig at lave en ny reservation, for jeg kunne se at der ikke var mange pladser tilbage, af de billige pladser. Så nu er det i orden, til Paris den 27. maj og hjem igen den 30. maj – og jeg har også tegnet en konkursforsikring – bare for at være på den sikre side, til kun kr. 20,-.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 23, 2010
  11:03 pm

  Piskeriset

  Arghargh – den opskrift bliver jeg også nødt til at prøve! 😀

  Det ligner noget for mig, og så har jeg godt af at få udfordret mit halvanstrengte forhold til torsk…

  Godt at billetterne kunne ændres! En hel måned i Paris ville nu ellers ikke være dårligt… 😉


 2. Mar 24, 2010
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er blevet ret vild med torsk, tilgengæld har jeg det lidt anstrengt med rødspætter 🙂

  Det smagte virkelig dejligt, så jeg håber, at du også vil kunne lide det…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 24, 2010
  2:31 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder dejligt med det par dage i Paris – og i maj er det jo noget anderledes end til jul.

  Pudsigt nok er jeg der sikkert også den weekend – eller muligvis weekenden før. Det er jo også ved at være lang tid siden sidst for mig 🙂

  Og der er jo ikke noget at være nervøs for ved at rejse alene – det har du gjort til USA! Og franskmændene er jo helt civiliserede… lol!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Mar 24, 2010
  3:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg glæder mig meget til at se Paris ved den årstid, men jeg glæder mig mest til at være sammen med Anette – uden andre til at "forstyrre" 🙂
  Hvor sjovt at du også skal være der den weekend, måske vi kan mødes til en macaron? Jeg skal være selv hjemme om fredagen, mens Anette arbejder, men der er du der jo nok ikke. Jeg ville ellers gerne opleve Paris gennem dine øjne…..

  Kæresten er bestemt ikke glad for at jeg rejser selv, måske pga. hvad jeg tit kommer ud for *S*, men jeg glæder mig………Bruxelles står som nr. 2 sted på min liste 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!