Newyorkerbyheart

Spicy kyllingesuppe med mangotopping (fra bogen “Sund på den fede måde”)……….

30 marts , 2010 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Supper - Tags: , ,

En lille påskeklar prinsesse……….

Kylling svitses med rød karrypasta, hvidløg og ingefær……..

Kokosmælk og hønsebouillon hældes ved…….

Mango-topping……..

Når det er klar til servering kommes det meste af mango-topping i……..

Aftenens tallerken, serveret med fuldkornsbrødet, som jeg bagte i går……….

I aften har vi fået suppe, en suppe som dog ikke imponerede kæresten synderligt, han valgte en leverpostejmad med champignon og bacon istedet for *S*

Problemet for kæresten er at der både var mango i suppen – som jeg selvfølgelig bare kunne have serveret ved siden af, hvis jeg havde tænkt mig lidt mere om – og så ingefær, som han ikke er fan af…………….overhovedet!

Jeg synes det var en dejlig suppe. Jeg vil dog nok bruge kokosmælk light en anden gang, fordi jeg synes at den var lige fed nok i smagen efter min mening, selvom jeg gav den ekstra limesaft. Men ellers en virkelig nem ret, som kan laves på ingen tid, men som alligevel er flot at se på når den serveres……..
Jeg kom ikke sukkerærter i, fordi jeg simpelthen ikke har kunnet få fat i nogen og jeg manglede nok lidt det “crunch” som de vil give. Jeg tænkte på at bruge friske, grønne asparges istedet for – men glemte at købe dem.
Jeg kom noget af mango-blandingen i lige inden jeg serverede suppen og serverede resten til. Som tilbehør fik vi det fuldkornsbrød, som jeg bagte i går (også denne bog). Jeg brugte ikke koriander. Jeg tilpassende suppen til 2 pers.

Opskriften er fra bogen “Sund mad på den fede måde” af Lone Kjær, skøn bog………

Spicy kyllingesuppe med mangotopping, 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter skåret i strimler
150 g sukkerærter, skåret i julienne på den lange led
olie til stegning
1-2 spsk. rød karrypasta (prøv dig frem, det kan være stærkt)
2 fed hvidløg, knust og finthakket
½ spsk. fintrevet, frisk ingefær
½ dåse kokosmælk light
4 dl hønsebouillon
ca. 1 spsk. brun farin
saft af 1 lime
ca. 2 spsk. fishsauce
salt, friskkværnet peber
Mangotopping:
1 mango, skrællet, skåret fra stenen og skåret i tern
forårsløg, renset og skåret i tynde skrå skiver
Varm olie op i en gryde og svits den røde karrypasta. Tilsæt kylling, sukkerærter, hvidløg og ingefær – svits et øjeblik under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld kokosmælk og bouillon ved, skru ned og lad det simre i ca. 8-10 minutter, til kyllingen er tilberedt. Smag til med farin, friskpresset limesaft og fishsauce. Kom lidt af mango-blandingen i suppen når det er klar til servering og server resten til. Server med lækkert, hjemmebagt brød.

Når jeg skal være ærlig, har jeg ikke være produktiv i dag – overhovedet!!
Jeg har haft nogle computer problemer som jeg har bøvlet en del med, men i dag løste det sig. En som jeg har lært at kende gennem denne blog – og som jeg er ven med på Facebook – var så sød at hjælpe mig. Han er en sand helt og en meget tålmodig mand, som blev ved med at komme med forslag, indtil han havde løst mit problem. TUSINDE TAK, Kasper – du reddede min dag og min forstand *S*.
Jeg sad og kæmpede i går aftes og var ærlig talt ved at smide min bærbare ud af vinduet. Jeg kunne bare ikke få den til at gøre som jeg ville og tilsidst var jeg ærlig talt bange for, at jeg havde gjort mere skade end gavn……….

Påsken nærmer sig og vi har ingen planer og det nyder jeg. Vi kan gøre helt som vi vil, ingen familie tam-tam, ikke noget vi skal deltage i – bare afslapning og hygge. Jeg håber at vejret arter sig, så vi kan komme ud og gå en tur.
Jeg ved endnu ikke om kæresten skal på arbejde en dag eller 2 i påsken, men det må vi tage som det kommer.
Vi skal helt sikkert have lam en af dagene og i morgen skal vi ned i den lokale delikatessebutik og købe gode oste og noget koldrøget laks fra Fanø, som vi skal nyde i påskedagene.
I morgen vil jeg se om jeg kan få lavet en omgang yoga, så jeg er klar til helligdagene, i både krop og sind *S*

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Mar 30, 2010
  11:36 pm

  IngeM

  Sidder og ser/læser din blog igen – og ønsker at du havde en cateringforretning. Vi ville være sikre kunder. Det ser bare så interessant og lækkert ud og ikke mindst når man kommer hjem fra butikken, hvor der ikke er kartofler, æg og kun peberfrúgter til 10 kr. stk. Heldigvis bliver´det bedre, når årets første skib kommer om 3 uger. Men indtiil da´kan du godt få mig som kunde..
  Spøg tilside; jeg lavede en lækker ørredsalat i lørdags efter din opskrift og blev rost af vores gæster! TAK


 2. Mar 30, 2010
  11:58 pm

  Piskeriset

  Se, hvis jeg havde fået den slags suppe som barn, så havde suppe ikke været en type mad, jeg undgik i mange år. Den ser rigtig spændende ud, og så elsker jeg mango, så den må være lige noget for mig!

  Jeg læste på et tidspunkt, at lightudgaven af kokosmælk blot er tilsat vand, så hvis du vil spare lidt, kan du evt. overveje at bruge lidt mindre af en alm. kokosmælk og blot spæde op med postevand 🙂


 3. Mar 31, 2010
  9:36 am

  Lisbeth

  Jeg bliver som altid så "forfærdelig" sulten af at læse med på din blog, det er utroligt lækker mad du laver 🙂

  Jeg ville af og til ønske jeg havde tid til at få kræset sådan om min kæreste som du gør 🙂

  Ha' en rigtig fantastisk påske!

  Hilsen Lisbeth


 4. Mar 31, 2010
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej IngeM!

  Tak for dine rosende ord, hvor er det sødt af dig 🙂
  Det må være svært at bo sådan et sted, hvor der ikke altid fåes de varer man gerne vil have og skal indordne madlavningen efter det….

  Dejligt at høre at ørredsalaten blev god 🙂

  Mange hilsner og god påske
  Birthe


 5. Mar 31, 2010
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak for info, det vil jeg gøre til en anden gang. Jeg synes at kokosmælk let kan blive kvalm 🙂

  Jeg tænkte faktisk på dig, da jeg lavede suppen, med den overbevisning at det lige var dig……

  Mange hilsner og god påske
  Birthe


 6. Mar 31, 2010
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Tak 🙂 Nu har jeg jo også tiden til det, hvis jeg havde et fuldtidsjob, ville maden garanteret ikke blive som den er…….

  Mange hilsner og god påske
  Birthe


 7. Mar 31, 2010
  12:38 pm

  Lisbeth

  Hvor pudsigt -den opskrift har jeg haft liggende derhjemme i et par år fra et eller andet dameblad.

  Dér er toppingen dog også tilsat avocado i tern samt hakkede peanuts – det kan bestemt anbefales 🙂


 8. Apr 1, 2010
  6:34 pm

  Anette

  Den suppe ser bare god ud, og den vil bestemt falde i god jord her i huset.

  Tak for dine gode indlæg med så mange fine billeder og opskrifter.


 9. Apr 1, 2010
  9:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Jeg tvivler på at det er den samme, for denne stammer fra en helt ny kogebog, som næsten lige er udkommet fra Lone Kjær – og det kan jo heller ikke være den samme, når der er avocado og peanuts i…..

  /Newyorkerbyheart


 10. Apr 1, 2010
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anette!

  Den smagte også fint syntes jeg, så held og lykke med at lave den – og tak for rosen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 21, 2010
  8:00 pm

  Lisbeth

  Hej igen Birthe,

  Nej selvfølgelig er det ikke den samme, men min opskrift indeholder præcist de samme ingredienser i stort set samme mængder bortset fra sukkerærterne – og så er der så peanuts i min.

  Det kunne da godt få en til at overveje, hvor Lone Kjær mon har fundet inspiration til sin kogebog henne 😉

  Desværre har jeg bare en kopi af opskriften, så jeg kan desværre ikke huske, hvilket blad den var i – men hér hedder den "Hot kokossuppe med kylling" 🙂

  Venligst,
  Lisbeth


 12. Apr 21, 2010
  8:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Lisbeth!

  Ja, det er da unægtelig lidt sjovt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!