Newyorkerbyheart

Tærte med fyld af valnødder, marcipan og æbler………..

Ingredienserne til valnødde-fyldet………..

…….og sådan ser det ud når det er færdigt………..

Dejen trykkes ud i tærteformen og valnødde-fyldet spredes ud………

Æbler i tynde skiver lægges ned i og drysses med kanelsukker………

Den færdigbagte tærte……….

Uhmmmm………….

I går aftes inden jeg skulle sove, fik jeg pludselig helt vildt lyst til at bage!!!!
Det er selvfølgelig ikke særlig praktisk når klokken er midnat, men jeg kunne jo altid lige researche lidt og finde ud af hvad der skulle bages.
Efter at have være oppe og bladre lidt i forskellige bøger, faldt jeg i søvn mens jeg drømte om valget mellem kringle eller tærte………

Da jeg skulle til at bage, faldt valget på tærten og ideen er fra Anarkisten, som har lavet en bog der hedder “Anarkistens ægte kagebog”. Jeg tilpassede tærtedejen lidt, fordi min tærteform er ca. 28 cm. i diameter, så der skulle lidt mere dej til. Da jeg elsker marcipan, valgte jeg at tilsætte marcipan til valnødde-massen og det smager virkelig SKØNT! Dog vil jeg næste gang skære betragtelig ned på sukkeret, især hvis jeg bruger marcipan igen, fordi den er lige til den søde side efter min smag.
Jeg vil tro at når jeg bager den næste gang, vil jeg nok halvere sukkermængden, eller noget i den stil.

Her er min version af tærten………

Tærte med fyld af valnødder, marcipan og æbler, 1 tærte på 28 cm. i diameter:

Tærtebund:
275 g hvedemel
50 g sukker
175 g koldt smør
1 æg
2 spsk. koldt vand

Fyld:
100 g valnødder, ristet på en tør pande
1 æg
100 g lys muscovadosukker (det vil jeg skære ned til ihvert fald 75 g, måske nærmere 60 g)
100 g smør
1 æg
100 g marcipan, plukket i mindre stykker
ca. 2 aromatiske æbler, Pink Lady, Fuji eller Jonagold, skrællet, kernehus taget ud og skåret i tynde skiver
Drys:
1 spsk. rørsukker
1/4 tsk. stødt kanel

Hak det kolde smør i mindre stykker og kom det i en skål med mel og sukker. Smuldr det med fingrene, til det bliver en grynet masse. Kom æg og vand ved, saml dejen hurtigt med fingrene. Kom dejen i en frysepose eller pak det ind i film og tryk det fladt. Læg dejen i køleskab i ½-1 time.
Rist valnødderne på en tør pande, til de bliver let gyldne, ryst dem af og til. Hak dem groft og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med resten af ingredienserne (ikke æblerne!!). Kør til det bliver en glat masse.
Tryk dejen ud i en letsmurt tærteform eller rul den ud, hvis du synes at det er nemmere. Kom fyldet ovenpå dejen og bred den ud, til den er jævnt fordelt. Klargør æblerne og tryk de tynde æbleskiver ned i fyldet. Sæt i en 175 grader varm ovn (jeg bruger IKKE varmluft!) og lad den bage i 45-50 minutter. Tjek at den er gennembagt, inden den tages ud. Lad den afkøle og spis den lun eller kold – evt. med lidt creme fraiche rørt med lidt vanilje eller lidt god ahornsirup.

Sikke dog et skønt vejr vi har haft her i dag. Fuglene synger for fuld udblæsning og luften er mild. I eftermiddags sad jeg ude og bladrede i en meget spændende kogebog – som I nok skal høre meget mere om senere – og som jeg glæder mig meget til at lave noget fra. Jeg kan afsløre, at det er en grill-kogebog………..

Jeg prøvede også at lave yoga i dag. Jeg har købt en ny dvd med PowerYoga fra Charlotte Bircow. Godt nok er jeg ikke så vild med hende, men engang imellem skal hun have chancen *S*. Umiddelbart er det en fin dvd, men gode øvelser. Desværre blev jeg afbrudt 2 gange. Først af vores nabo og bagefter af posten – og så gav jeg op. Når jeg laver yoga, kan jeg bare ikke blive forstyrret, så mister jeg koncentrationen og fokus – men jeg prøver igen en anden dag………

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Mar 25, 2010
  10:20 pm

  Piskeriset

  Uha. Uhauha hvor ser den god ud 🙂

  Nu bliver jeg selvfølgelig nysgerrig, når du skriver sådan om en kogebog og i særdeleshed når det er en grillkogebog, for… jeg skal jo grille i år! Svigerforældrene vil låne os deres grill (de bruger den aldrig), så bare frem med grillopskrifterne – nu får jeg endelig mulighed for at prøve dem! 😀


 2. Mar 26, 2010
  3:13 am

  IngeM

  Du er fuldstændig fantastisk – vanvittig. Landede på din blog da jeg søgte et bud på en ørredsalat til en middag på lørdag. Og jeg der hader madlavning og så ser jeg at man kan lave en hel blog med opskrifter og snak derom. Og det hele ser bare så lækkert ud. Her kan min egen blog SLET ikke være med. Jeg må se hvad du skriver fremover, selvom det ikke er nemt at lave alt du beskriver, speceilt da jeg bor i nordgrønland.
  Fortsæt – så kan mine tænde da løbe i mand ved synet af alle gode lækkerier.


 3. Mar 26, 2010
  7:03 am

  Margrethe

  Hvor ser den lækker ud – Den skal da afprøves :0)


 4. Mar 26, 2010
  8:15 am

  Anonymous

  hejsa

  uhmmm det ser godt ud.Valnødder i en tærte, ja hu er ikke helt uden evner hende Sif, der er mange gode opskrifter i den bog. Hendes banankage med rom kan også varmt anbefales hvis du ikke har prøvet den før.

  Rikke


 5. Mar 26, 2010
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Den smagte dejligt, men dog ret sød. Lidt creme fraiche til, vil gøre godt 🙂

  Du kan godt glæde dig til den grillbog, men i mellemtiden kan du jo kigge på mine grillopskrifter i opskriftindeks'et. Der er en speciel kategori med grillopskrifter og jeg kan anbefale "sticky chicken" som bliver lavet flere gange hver sæson, de er SÅ gode 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 26, 2010
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej IngeM!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 😀
  Tak for alle roserne og jeg er glad for, at du kan finde inspiration herinde – jeg håber, at du vil blive hængende længe……..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 26, 2010
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Margrethe!

  Jeg kan ikke huske at have set dig herinde før, så du får også et velkommen til 🙂
  Den smager dejlig, så bare gå i gang…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Mar 26, 2010
  11:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Nu er jeg ret sikker på at hun ikke er den eneste der har fundet på at komme valnødder i en tærte 😉
  Jeg synes at det er en ok bog, men dog lidt for fyldt med fine ord efter min mening.
  Jeg ved godt at meget mad har fine og flotte ord, men jeg kan bedst lidt at mad er helt nede på jorden – det smager jo ikke bedre af at kalde det fine ting…..

  /Newyorkerbyheart


 9. Mar 26, 2010
  8:16 pm

  Anonymous

  Hejsa
  Dejlig opskrift. Jeg har lige bagt tærten, og hele familien var begejstrede. Jeg er ikke selv blogger, men jeg følger din blog jævnligt. Det er en sand skatkiste.
  Kh
  Lisbeth Andersen, Odense


 10. Mar 26, 2010
  9:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Mange tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende 🙂
  Dejligt at høre, at I kunne lide tærten – og tak for rosen……

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 4, 2012
  5:25 pm

  Ane

  Hej jeg vil lige høre, hvis man vil forberede og fryse tærten i forvejen, ville du så vente med æblerne eller hvordan?
  Tak for god inspiration!


  • Mar 4, 2012
   7:17 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ane!

   Hm, det er et godt spørgsmål, men ja det ville jeg nok 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!