Newyorkerbyheart

Buffalo-chicken macaroni and cheese (fra Food Network Magazine”). ADVARSEL: ikke for kalorie-forskrækkede mennesker!

Bladselleri og løg (jeg havde kun rødløg) sauteres………..

Kylling og hvidløg tilsættes………

………..og så hot sauce………..

Macaroni kogt al dente, lægges i bunden af et smurt ovnfast fad………

Ostesaucen………

Lidt af ostesaucen fordeles over pastaen………

Kyllingeblandingen fordeles over……..

Så endnu et lag macaroni og tilsidst den tykke ostesauce……..

Rasp-blandingen……..

………fordeles ovenpå og så skal det i ovnen………..

Færdig bagt og meget lækkert at se på………

Gårsdagens tallerken………..

Lige siden jeg smagte Mac ‘n cheese første gang (som au pair 1990-1991) har jeg ELSKET det!! For mig er det virkelig comfort-food så det batter, men jeg er godt klar over at det selvfølgelig ikke er verdens sundeste ret *S*

Jeg abonnerer på Food Network Magazine og i deres nyeste nummer havde de en opskrift med kylling i, som jeg synes så lækker ud. I går lavede jeg den så og blev helt bestemt ikke skuffet. Den er ikke så kompakt, som den udgave jeg hidtil har spist (Kraft’s mac ‘n cheese Deluxe), men den smagte godt og kæresten kunne også lide den.
Jeg sparede lidt på hot saucen og brugte ikke nær så meget som der stod i opskriften, men jeg kunne godt have brugt lidt mere, uden at det gjorde noget. Jeg brugte Frank’s Red Hot Original Cayenne Pepper Sauce, som jeg har fået af min Mama. Jeg ved ikke helt hvad der findes herhjemme som kan bruges.
Der kan nok bruges tabasco sauce, men brug det med forsigtighed og smag til ofte, så det ikke bliver helt uspiselig……..

Jeg tilpassede opskriften så den passede så nogenlunde til os, men det blev altså til en ordentlig portion. Så vi har ihvert fald til 2 dage og lidt frokost.

Jeg brugte revet mozzarella istedet for Monterey pepper Jack, men en ost med lidt mere smag ville nok have været bedre. Jeg brugte også en blanding af hvid, lagret cheddar og revet cheddar. Da jeg ikke have panko brødkrummer – og heller ikke helt ved hvor jeg kan få dem her hvor jeg bor – brugte jeg bare almindelig rasp.

Som overskriften siger, hvis du tæller kalorier, så gå udenom denne opskrift! Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Buffalo-chicken macaroni and cheese (Food Network Magazine), 4-6 pers.:
500 g suppe horn (macaroni) kogt al dente og afdryppet
1 løg, finthakket
3 stilke bladselleri, finthakket
3 kyllingebrystfileter, stegt – eller en rest kylling
3-4 fed hvidløg, knust og finthakket
ca. 0,6 dl Frank’s hot sauce (eller efter smag)
2 spsk. mel
2 tsk. Colemann’s sennepspulver
5 dl mælk – helst sød- eller letmælk
ca. 2 håndfulde revet mozzarellaost (eller gerne en ost der smager af lidt mere)
ca. 2 håndfulde revet, orange cheddar
ca. 1 dl hvid, lagret cheddar i små tern
1½ dl creme fraiche 38%
2 + 2 spsk. smør, smeltet
2½ dl rasp (gerne panko)
2 spsk. bredbladet persille, finthakket
1,2 dl blåskimmelost, smuldret
salt, friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 175 grader og smør et stort, ovnfast fad.
Hvis der ikke bruges en rest kylling, så krydr kyllingefileterne med salt og friskkværnet peber og steg dem i lidt olie, til de er gennemstegte. Brug 2 gafler til at rive kødet fra hinanden eller skær det i mindre stykker.
Smelt lidt smør i en pande og sauter løg og bladselleri, til det begynder at blive lidt blød og gennemsigtig, men det skal ikke tage farve. Tilsæt kylling og hvidløg og lad det stege med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hot saucen ved – smag på det – så det ikke bliver for stærkt! Lad saucen koge lidt ind (et par minutter), så det bliver lidt tykkere.
Smelt 2 spsk. smør i en gryde, rør sennepspulver og mel ud i det med en (træ)grydeske. Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge igennem så det bliver tykkere og rør i det hele tiden. Kom osten i og lad det varme igennem, rør i det hele tiden. Rør tilsidst creme fraichen i, så ostesovsen er helt glat. Smag sovsen til med lidt hot sauce, salt og friskkværnet peber.
Fordel halvdelen af den forkogte macaroni i bunden af det letsmurte fad. Fordel en lille smule af ostesovsen udover. Bred kyllingeblandingen ud over og så den sidste halvdel af de kogte macaroni. Fordel ostesovsen ud over (jeg brugte dog lige knap det hele) og vend lidt rundt i det med en gaffel. Glat det lidt ud igen, så det ser pænt ud.
Smelt 2 spsk. smør i en gryde og tilsæt finthakket persille, rasp og smuldret blåskimmelost. Fordel blandingen ovenpå ostesovsen. Sæt det i ovnen i 30-40 minutter, til det er boblende og gyldent. Lad det stå i ca. 10 minutter efter det er taget ud af ovnen og inden det serveres.

Jeg serverede bare en helt enkel salat til med vinaigrette.
Som I måske har lagt mærke til, er det ofte denne dressing jeg bruger. Men den er så dejlig simpel, smager helt vildt godt og så passer den til meget forskellig mad. Hvis man har et lidt svingende helbred som mig, er det en god måde at få salat på, uden at skulle hakke og snitte alt for meget………

Søndag tilbragte jeg det meste af dagen på sofaen, hvor jeg sov! Jeg var totalt udkørt: træt, trist og med smerter.
Men igår havde jeg det lidt bedre, så vi benyttede os af at det var tørvejr, så vi kunne komme ud og gå en tur. Sidste år blev der lavet en møllesti ved Sønderskov Slot, som er på 2,7 km, hvilket er en meget passende længe for mig. Vi har tit talt om at gå den, men har ikke fået det gjort, men i går tog vi os sammen.
Rigtig fin tur, fin længde og skøn natur – det var dejligt at komme ud og gå lidt.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Apr 6, 2010
  3:41 pm

  MissMuffin

  Puuh, det lyder godt nok som noget af en sag..
  Alligevel skal den da bar prøves, for tror lige det er Kristian med sån en lækker gang pasta og ost..
  Jeg må ned og se på den amerikanske hylde i SuperBest om de skulle have en eller anden form for hot sauce..


 2. Apr 6, 2010
  5:01 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Jeg efterlader min kommentar her, selvom den nærmest skal skrives under hver af de seneste indlæg du har lagt. Jeg har pga. påskeferie i Sverige ikke været inde på din blog i OVER EN UGE *GISP* og hold FAST hvor er der meget lækkert der skal prøves: Disse er HELT sikre: Pølsehorn, madtærte, blomkålssalaten og dine koteletter :0) Nu er det jo ingen sag af få lavet min plan for resten af ugen! TAK :0)

  Lisa


 3. Apr 6, 2010
  6:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  ja, det er bestemt ikke slankekost, men åhhh, hvor der smager 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 6, 2010
  7:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Tak for de rosende ord, ja der kan nå at ske meget på en uge 😉
  Den blomkålssalat var jeg helt vild med og den bliver vist en klassiker her i huset…..

  Held og lykke med al maden, håber at det vil falde i din smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 6, 2010
  9:05 pm

  Piskeriset

  Nejnej – det er da en meget sund ret – der indgår da ikke store mængder fløde i den! Kun meget sunde ting såsom ost og smør 😉

  Den lyder rigtig som en sjælevarmer af en ret – så skidt med, at det lige kræver et par hundrede mavebøjninger mere 😉


 6. Apr 6, 2010
  9:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Lige præcis! 🙂 – og nu er jeg jo ikke den der er bange for at bruge "lidt" smør og ost……

  Det smager rigtig godt – men som skrevet kan det godt trække lidt mere "kick" til kyllingen – men åhhh, det er altså det jeg kalder comfort food.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 6, 2010
  10:04 pm

  Stine

  Hej Newyorkerbyheart

  Stor ros til din gode gode blog! Jeg er meget imponeret over al den lækre mad, som du laver, og prøver en god del af dine opskrifter af. Din blåbærcheesecake har blandt andet fået en overflod af ros iblandt dem, der har smagt den!

  Jeg har boet i Skotland, og der spiste de også meget Macaroni and Cheese, så jeg er også helt vild med det, og var bare NØDT til at lave din opskrift i aften, da jeg så den i eftermiddags! Og nøj, den er god!
  Jeg lavede dog mine egne småændringer: Istedet for kylling svitsede jeg lidt bacontern sammen med løg, og dryssede det imellem macaronierne. På toppen brugte jeg estragon istedet for persille og den sorte fåremælks Castello som blåskimmelsost. Estragonen gav faktisk et rigtigt god modspil til den fede ostesmag, da den var sådan lidt anis-agtig i smagen.

  Endnu engang tak for bloggen, jeg nyder meget at læse den…

  Kh.
  Stine


 8. Apr 6, 2010
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Dejligt at du kan lide at kigge forbi herinde og at opskrifterne også falder i din smag 🙂
  Cheesecake'en har jeg også fået meget ros for og personligt, elsker jeg den……

  Tusinde tak for input og inspiration, nu får jeg da (endnu) mere lyst til at lave den igen…….og jeg er vild med esdragon!

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 7, 2010
  8:33 am

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Håber du har det bedre i dag.
  Jeg køber raspen, og mange andre dejlige varer hos pimmyshop.dk
  Vi er vilde med kondenseret mælk, som vi koger i den uåbnede dåse i flere timer – nøj hvor det smager. Jeg har faktisk vundet en dessertkonkurrence netop med kondenseret mælk.

  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 10. Apr 7, 2010
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Hvor er det dejligt at høre fra dig, jeg var ved at blive helt bekymret 🙂

  Tak for linket, jeg har været inde at kigge og det ser super spændende ud, der skal jeg da ind og shoppe…..
  Jeg har aldrig lavet noget med kondenseret mælk, men har hørt fra mange steder, at det er rigtig lækkert til dessert. Hvis du vil dele opskriften med mig, så tager jeg da gladeligt imod, du kan bare skrive på min mail hvis du har lyst 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 7, 2010
  2:50 pm

  Anonymous

  Ej hvor ser det godt ud!
  Må snarest finde en anledning til at lave den! Man har alligevel brug for lidt ekstra kalorier når foråret er lidt svingende:)


 12. Apr 7, 2010
  3:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Den smagte ihvert fald helt vildt godt, ikke sidste gang den bliver lavet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 7, 2010
  9:35 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg er måske lidt misundelig på din mave! Jeg ville simpelthen blive dårlig, hvis jeg spiste så meget fedt i en og samme ret. Jeg tror, at organismen skal være vant til den slags mad inden den kan absorbere det.

  I kantinen på arbejde serverede de noget, der lignede den ret meget – og jeg syntes, at det smagte OK… men jeg blev syg i maven af fedtindholdet blot en time efter!

  Comfort food for mig er noget jeg ved gør min krop godt… det er altid det, der er grønnest og sundest.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 14. Apr 7, 2010
  9:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg blev godt nok også lidt tung i mavsen bagefter – og det er bestemt ikke noget jeg kan spise i uanede mængder – men godt det er det 🙂

  Det er flot at du har vænnet dig til at være så sund, det tror jeg desværre aldrig at jeg kunne – jeg elsker mad (smør, fløde og ost) alt for meget…….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 15. Apr 7, 2010
  10:22 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Tag endelig ikke fejl – jeg elsker ost 🙂 Men så i 'rå' form; og det sker efterhånden alt for sjældent.

  Oste- og smørsaucer har nok altid været for fedt for min mave – selv som barn. Men en god ost med brød elsker jeg – og snegle i hvidløgssmør 🙂

  Jeg ved, at min mave har ændret sig siden mit mavesår – og så kan jeg mærke, at den godt kan lide grøntsager i store mængder.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 16. Apr 7, 2010
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det må være dejligt at have det sådan 😉
  Jeg har hørt fra andre, at ens mave bliver meget anderledes efter et mavesår……

  At lytte til sin krop og give den det det har brug for og fortæller en, det er en gave, pas godt på den 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 17. Nov 29, 2010
  8:48 pm

  alexsteninge

  WOW – den smagte godt. Den er ret rich, men puha, den smager godt. Syndefuldt godt.

  Jeg startede med at koge suppe på bryster for at få mere smag i dem og samtidig få en fon. Det er altid billigst at købe flere bryster, men de skal bruges samme dag, som de åbnes. Efter jeg kogte dem, brugte jeg gaflerne som beskrevet. Derefter hældte jeg lidt suppe over og lod den stå et døgn i køleren (lidt som rilette).

  Jeg lavede sovs af 6½ dl og lavede sovs af 2/3 rød cheddar og 1/3 mozzarella (fedme/smag vs. struktur). Tricket med Colemans er fantastisk! Den giver en meget mere skarp og samtidig rund mac'n'cheese.

  Den er i hvert fald røget ind på listen af familieretter.


 18. Nov 29, 2010
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Alex!

  Tak for din kommentar – og jeg er ked af at jeg har "tvunget" dig til at lave en blogger-konto!

  Ja, det er en virkelig "rich" ret, som ikke er for de sarte. Jeg vil prøve at lave det med dine tips på et tidspunkt, for det lyder rigtig lækkert 🙂
  Mac 'n cheese er jo en klassiker og comfort food når det er bedst (synes jeg).

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!