Newyorkerbyheart

Burgere a la Jamie Oliver (fra bogen “Jamies Amerika”, Forlaget Lindhardt og Ringhof)………

Bogen “Jamies Amerika” af Jamie Oliver, Forlaget Lindhardt og Ringhof………

Dagens frokost: jeg legede smørrebrødsjomfru……….

Løg sauteres til burgerne………

Kryddermayonnaisen………

Bøfferne (jeg ved ikke helt hvorfor de ser så blege ud, beklager det dårlige billed!)………

Næsten samles……..

Det endelige resultat……….

I dag har vi været en tur i Ribe, for at se om de havde noget vi manglede……….det havde de *S*. Jeg fik købt Mario Kart til min Wii, som jeg længe har haft et godt øje til, men jeg synes at det har været for dyrt. Kvickly havde det til kr. 250,- i denne uge – stadig dyrt (synes jeg), men dog billigere end det var i starten.
Da vi så skulle afprøve det, hvilket vi begge glædede os meget til, fandt vi ud af at en lille terrorist (læs: prinsessen) har bidt ledningen over til sensoren. Sensoren til wii’en sidder ovenpå fjernsynet og den gør, at den trådløse remote til wii’en fungerer – det gør den jo altså så ikke mere! Så nu skal vi have fundet og købt en ny senso – og prinsessen må så blive trukket i lommepenge………..

Til frokost smurte jeg nogle rugbrødsmadder til os og så fik vi årets første vandmelon bagefter. Jeg er VILD med vandmelon og den smagte virkelig dejlig, sød og saftig.

Menuen i aften har stået på burgere fra Jamie Olivers nyeste bog “Jamies Amerika“, Forlaget Lindhardt og Ringhof.
Normalt får vi jo PAJ-burgere, når vi selv laver dem, men disse kunne nu fuldt leve om til den. Parmesanosten giver en skøn smag til burgerbøfferne og kryddermayonnaisen har en virkelig lækker smag, godt hjulpet på vej af røget paprika og lidt chipotle pulver, sidstnævnte kan også erstattes af lidt chilipulver. Jeg kom lidt revet peberrod øverst på burgeren, fordi jeg havde noget stående og det giver en rigtig god smag til burgere.
Jeg stegte burgerbøfferne på vores gasgrill, men Jamie skriver i hans bog at de også kan steges i ovnen på en bageplade ca. 3-4 minutter på hver side, hvis bøfferne er 2 cm. tykke.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Burgere (fra bogen “Jamies Amerika“, Forlaget Lindhardt og Ringhof), 4 pers.:
2 rødløg, finthakkede
4 skiver hvid toastbrød, uden skorper
400 g hakket, magert oksekød af god kvalitet
groft salt, friskkværnet peber
1 stort æg, let sammenpisket
1 stor håndfuld frisk, fintrevet parmesan

Kryddermayonnaise:
4 tsk. god mayonnaise, gerne Hellmanns
1 tsk. ketchup
1 stort nip røget paprika
lidt chipotle- eller almindelig chilipulver

Desuden:
bacon i skiver, stegt sprødt
burgerboller
salatblade, skyllede og slyngede
4 modne, aromatiske tomater, skåret i skiver
store syltede agurker, skåret i skiver eller købt skiveskåret
lidt revet peberrod
ketchup
Varm lidt olie op på en pande og sauter løgene, til de bliver bløde, men uden at de tager for meget farve. Lad dem køle helt af. Blend brødskiverne til krummer og kom dem i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Ælt farsen godt sammen med fingrene og form til 4 bøffer. Læg dem på at fad der er smurt med lidt olivenolie, dryp lidt olivenolie over bøfferne og sæt dem i køleskab i mindst 1 time, så hænger de færdige bøffer bedre sammen.
Rør ingredienserne til kryddermayonnaisen sammen og stil til side.
Steg bøfferne på en (gas)grill eller i ovnen, som beskrevet ovenover. Når bøfferne er næsten færdige, steges bacon sprødt og lægges til afdrypning på køkkenrulle. Flæk burgerbollerne og grill dem på begge sider på grillen. Smør den underste del af burgerbollen med lidt af kryddermayonnaisen og læg så salatblade ovenpå. Så bøf, smurt med lidt mere af kryddermayonnaisen, derpå bacon, tomat, syltede agurker og revet peberrod. På den øverste del af burgerbollen kommen ketchup og den trykkes så ned ovenpå, som afslutning på burgeren. Du kan også bare stille det hele frem og så kan hver person selv samle deres burger.

Jeg havde faktisk bestemt at jeg selv ville bage burgerboller, fordi hjemmebagte jo unægtelig er væsentlig bedre end dem der kan købes – men jeg havde altså ikke overskud til det i dag – så det må blive en anden gang.

Den anden dag vandt jeg 2 billetter til filmen “Date night” er der nogen af Jer derude der har set dem? Jeg tror ikke at kæresten er helt overbevist om, at det er en film for ham……….

I morgen er der tennis træning, som jeg virkelig ser frem til, jeg håber bare det holder tørvejr! Tennis giver mig virkelig en stor glæde og det er vigtigt i denne tid, at jeg holder fast i det. Det kan godt være at det gør (meget) ondt og jeg kan helt sikkert ikke bevæge mig optimalt til at spille ordentlig tennis. Jeg kommer aldrig til at deltage i ugentlige spil-sammen aftner, fordi mit “handicap” er for stort – men jeg nyder det virkelig og jeg har ikke noget imod at have ondt i flere dage bagefter, fordi i den tid det står på, da er jeg SÅ glad………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 25, 2010
  10:32 pm

  Piskeriset

  Gode sager du disker op med! Jeg kender ikke chipotle, men det lyder spændende. Har du brugt det før, og er du glad for det?


 2. Apr 26, 2010
  12:21 pm

  Lise-Lotte

  Hej Birthe

  Nej hvor ser de skønne ud , de burgere…Dem må vi også prøve….

  Og den bog må vist på ønskelisten. Køber du mange kogebøger og hvad med alle de mange bøger du læser- køber du altid dem eller låner du dem på biblioteket? Det er noget jeg længe har tænkt på at spørge dig om. 🙂

  Det er super skønt at læse om din glæde for tennis- jeg har altid syntes det er skønt at sportsgrene kan udøves på mange forskellige niveauer-så længe man får rørt sig, er det jo ikke afgørende om man spiller som Bjørn Borg….

  Kan du have en dejlig dag.

  kh Lise-Lotte


 3. Apr 26, 2010
  12:32 pm

  swimzy

  åh, denne boka skal jeg ha meg også, når den kommer på norsk den 18 mai.2010!! 🙂

  Hamburgerne ser utrolig gode ut


 4. Apr 26, 2010
  3:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak 🙂
  Jeg ELSKER chipotle og har brugt det i mange opskrifter efterhånden, det kan bruges i alt: marinader, rubs, i sammenkogte retter osv.

  Min Mama har selv lavet det jeg bruger. Jeg ved ikke om det kan fåes herhjemme, måske i en specialforretning.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 26, 2010
  3:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  De er ihvert fald rigtig gode de burgere 🙂
  Jeg har altid købt mange kogebøger og køber stadig nogle af og til, men jeg får også nogle som anmeldereksemplarer…..

  Jeg køber alle de bøger jeg læser/har lyst til at læse. Jeg kan bedst lide at eje bøgerne og jeg elsker mit lille bibliotek, som godt kunne trænge til en udvidelse! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 26, 2010
  3:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej swimzy!

  Velkommen herinde, jeg synes ikke, at jeg har set dig før 🙂

  Jeg kan kun anbefale dig at købe bogen, det er en skøn bog med masser af lækre opskrifter og billeder…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!